*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 3-Jul-2008 14:45 Email | Share | Bookmark
Fondant oh fondant......

Kek coklat moist dr kak zati utk kami...sedap gilerrr....
Acara memotong kek sebelum kluar dari kondo pagi tu..
View pool dari atas... cantik tempat ni...
Posing jap sebelum kelas fondant dimulakan... senyum!!!
Muka yg kepenatan bersama hasil deco masing2...
Ntah mengapa....lately terasa amat malas nak update fp ni.... tak cukup masa pun ya... penat pun ya juga.... tapi kalau tak update nanti basi la pula ya...... ni kisah minggu lepas.... hari Jumaat yg lepas, aku ke Sg. Buluh bersama2 rakan seperjuangan utk meneruskan misi kami... tak lain tak bukan misi pembelajaran kek.... geng2 yg aku maksudkan adalah rani, k.farah, k.zati & k.rikha... kalau nak baca in detail pasal perjalanan kami, silalah ke fp rani, dia ni rajin bercerita & mengarang.....aku ni malas sikit... kalau korang baca mesti tak boring punya.... berbalik pasal kisah kelas kali ni.... modul kelas kali ni agak berbeza...... ada 2 hari, hari pertama (sabtu = 28/06/08), kami belajar buat bunga dari royal icing... hari ke-2 (ahad = 29/06/08) belajar deco fondant kek... so, jom belek in detail apa yg kami buat sepanjang dua hari tu...

Quote:
KELAS BUNGA ROYAL ICING


Utk kelas bunga royal icing ni, ada 11 jenis bunga yg kami belajar, tapi ada gak yg aku tak buat...sebabnya bila buat tu tak jadi, aku dah surrender... sekadar tau teknik ok la kan... ni alasan org yg malas... apa2 pun.... buat bunga2 ni mmg syiokkkkkkkkkkkk sgt2.... jom tgk bunga2an kami... bunga2 ni adalah bunga kami berempat (aku, rani, ita & kak daalia), sebab kami perlu buat extra utk kelas keesokan harinya.... kalau lebih, lynn kata blh bawa balik... hoho... tu yg semangat buat tu.... amacam, comel2 tak bunga ni??? aku lak yg geram tgk bila dah byk2 mcm ni....



Quote:
KELAS DECO FONDANT


Utk kelas fondant lak, misi diteruskan dgn kami berempat, berbanding 12 org pada hari sebelumnya.... semua pun jenis yg riuh rendah, bising gakla kelas ni w/pun hanya ada 4 org je anak murid... nila 1st time aku belajar deco fondant ni...perghhh......... rumitnya....patutla org charge mahal utk kek fondant ni.... pantang silap sikit, especially time nak balut kek...terkoyak sikit je, dah kena uli semula.... penat wooooooooo......... jom tgk hasilnya........ CANTIK KAN???????? suka sgt aku tgk kek2 ni semua.... thanks to lynn sebab beri idea utk hasilkan kek2 ni..... lynn memang sifu yg da bomb...



Jom tgk lagi satu persatu....







Last but not least, aku punya daaaaaaaa...........




Quote:
** Special thanks to Lynn diatas segala tunjuk ajar, tips, idea & juga kesabaran yg amat tinggi dalam mengajar kami.... sememangnya Lynn seorang "sifu" yg amat kreatif & tidak kedekut ilmu... tempat yg disediakan amat selesa, ditambah pula dgn makanan yg amat best... siap tambah lagi makan tu...
** Thanks to kak Daalia juga sebab menumpangkan kami di kondo akak tu.... w/pn sesat barat kami cari tempat tu, tapi bila dpt rehat kat kondo akak, lega rasa... amat2 selesa....
** Utk kak farah, terima kasih kerana menumpangkan saya dari Temerloh ke Kuala Lumpur... jasamu dikenang..
** Utk rakan2 yg lain, terutama yg baru kenal semoga sentiasa keep in touch & semoga kita akan jumpa lagi satu hari nanti.... InsyaAllah.....


A date to remember.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net