*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 27-May-2008 16:30 Email | Share | Bookmark
* A'famosa Resort, Melaka * Part I *

Sebelum masuk, amik gambar pintu gerbang sat...
Ni cerita yg agak lama aku peram... MALAS + takde mood + pc buat hal, tu yg melengahkan aku utk update entry ni.... nak pula musim cuti sekolah ni.... nak lama2 depan pc ni lagi la aku boring...sebab bdk2 tu bknnya blh dok diam..... kejap2, ada yg nangis... tu yg geram tu.... Tak blh tgk aku senang dpn pc lorrrrr....

Berbalik pada kisah di A'famosa.... kitorang pegi Melaka sehari selepas naik Genting iaitu pada 8 Mei 2008... pergi Melaka nipun bukannya tujuan utk cuti-cuti sakan...tapi sebab hubby ada kursus kat sana..... ni kira sambil menyelam minum air laaa.... pastu dpt tau lak yg kursus tu kat A'famosa, lagila kitorang excited... maklumla tak penah sampai sana... bila lagi nak pegi kan????? Kitorang bertolak ke Melaka dah petang... around kul 2.30pm mcm tu...nipun sebab tunggu Haziq balik sekolah dulu.... barula pergi.... sampai ke destinasi dah ptg, around 6pm mcm tu.... mula2 ingat nak gi bandar Melaka, tapi jauh gak..so, kitorang amik keputusan utk rest jela kat bilik...


Kat A'famosa ni, kami menginap di Beverly Hills Condominium... kalau kat luar tu dia tulis Condotel (Condo + Hotel).... kitorang dok kat Tingkat 13, Tower 4... dok kat sini cam ngeri gak.... hehehehe.... apa la aku ni, sikit2 nak takut... bukan apa, tmpt ni mcm sunyi je... Cuma yg bestnya dok kat sini sebab condo ni tak campur dgn lobby hotel sebab diorang dah khaskan utk reservation bilik, ada bulding lain... ... meaning, kalau kita nak masuk tu, takde la nak kena lalu kat kaunter tu... mcm kat kebanyakan hotel.... maklumla, kalau dah bawa bdk kecik ni, mcm2 la brg nak dibawa.. bantal pun aku bawa sebab anak2 aku ni (esp bdk berdua tu), tak blh tidur tanpa bantal diorang... kan dah susah tu...


Mlm tu kitorang decide nak pegi ke Cowboy Town... sebab tempat ni cuma buka waktu mlm... tapi sebelum tu posing dulu...


Kat Cowboy Town ni, tiket pun blh tahan mahalnya.... bagi aku mahal la sebab bukan byk bende pun yg ada... nipun kitorang amik yg paling murah... tak include pakej yg ada show 4D... malas nak amik sebab ada bdk2 ni.... kalau semua dewasa, nak gak tgk... takpela.. tak kisahla tu... dpt masuk sini pun dah ok... Ni pun kira save sebab Rafiq & Taufiq tak kena byr.. diorang tgk ketinggian... untung gak si Rafiq ni tak meninggi.... kurang belanja... hehehe...


Masa mula2 masuk dlm tu, kitorang tgk Red Indian Show..mcm2 la ada kat sini.... dgn binatangnya... dgn org2 yg berpakaian ala2 seksi gitu... tak sesuai sungguh utk bdk2 kecik... sabo jela... tak mau citer panjang, layan jela gambar2 yg ada...




Last sekali sebelum mengakhiri acara kat sini, ada pertunjukan bunga api... yg ni bdk2 sukala tgk... 1st time aku snap gambar bunga api ni... guna setting fireworks kat digicam aku ni...not bad gak hasilnya kan??? kalau tgk gambar ada yg mcm tak center, ni sebab masa snap tu ok, tapi mkn masa lak nak capture... bila dah capture, jadi cam tu lak gambarnya.... takpela, janji cantik kan... Lagi satu, bateri pun dah nak habis sgt... nasib baik la sempat snap...


Sebelum kitorang blah dari sini, sempatla layan bdk berdua ni naik rides ni...kat genting hari tu tak naik, bagi peluangla naik.. nipun kena byr lain... tapi minah tu baik, siap offer haziq join lagi w/pun dia tau kitorang cuma beli tiket utk bdk berdua ni je... tapi haziq lak jual mahal...katanya malu & rides ni utk bdk2 kecik je.... pastu minah tu siap bg bdk berdua ni main lama lagi sebab takde org... sampai kitorang rasa jenuh nak tunggu bende alah ni berenti...


To be continued......... (penat giler aku edit gambar2 ni... jenuh nak pilih yg mana satu)


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net