*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 20-May-2008 11:30 Email | Share | Bookmark
Jalan2 Cuci Mata @ Genting Highlands * 7 Mei 2008 *

1st World Hotel.. masa ni on d way nak ke sana..
Pemandangan outdoor park..aku snap ni dari atas je ni...
Ni lak masa turun..barula Rafiq berani nak berdiri...
Ni cerita ceriti masa Pahang cuti Hol 2 minggu yg lepas.. punyala la berkurun... aku penah mention yg kitorang nak jln2 ke KL hari tu... memang pegi pun, tapi kejap je.. pegi pun sebab hubby ada keje sikit... yg kelakarnya masa kat KL tu, hubby janji dgn member dia nak jumpa kat Damansara, kitorang ni dah silap jln sampai masuk ke Cheras tu... punyala jauh.. nasib baikla jln tak jam... kira on time gakla jumpa w/pun sesat barat... OK, tak mau citer pasal KL, sebab tak ke mana pun.. mula2 nak gi IKEA, tapi sebab bawak heroes ni, plan dibatalkan... pastu nak ke pameran MIHAS, pun cancel gak sebab takde parking... maklumla masa tu pembukaan, memang sesak la keadaan kat MATRADE tu... last2, on d way back, hubby melencong nak ke Genting... tapi masa awal2 naik tu, siap bgtau Haziq (sebab dia je yg dah paham), kitorang cakap naik genting bukan nak main2, cuma jln2 je... lagipun kitorang nak Melaka after that, so kenala save budget kan.. Dia kata ok, janji dpt naik cable car... so, kitorang parking jela kat bawah.. bawa diorang naik cable car... jom tgk aksi msg2 dlm cable car...



Bila dah sampai kat atas, si Taufiq dah tak tentu hala....seronok sgt tgk tempat yg luas.. berlari ke sana ke mari... memang letih la aku nak kejar... si Rafiq pun 2X5 je... nasib baikla diorang pakai baju sama, senang aku nak cari bdk2 ni... Masa mula2 masuk, nampakla tempat nak posing ni... Haziq ok lagi la sebab tinggi, tapi Rafiq??? tgk ajela...then, lagi satu bila nampak je bende alah ni, msg2 sibuk nak naik.... diorang tak kisah punya w/pun bende ni tak gerak...yg penting dpt naik atas tu...



Pastu kitorang jln2 lagi...sempatla mkn kat Burger King....tapi tak snap lak gambar... sebab khusyuk makan punya pasal.. cuma satu je aku musykil... naper burger kat BK ni tak sebesar masa yg aku mkn kat states dulu??? kalau kat sana, burger dia mmg big size laaa.... sesuai la dgn nama Burger King tu... hmmm...rasa mcm tak puas hati la pulak.. Lagi aksi2 yg sempat aku snap...



Masa kat 1st World ni, hubby dah nyaris nak beli tiket yg family package.. tapi aku cakap tak yah la....sebab rasa mcm tak berbaloi.....kitorang pun dtg kejap je, kalau nak beli tu better guna sehabis mungkin, setakat nak naik sekali je, rasa cam rugi la pulak..... dan aku tak rasa mcm sempat nak naik semua rides tu, masa pun dah ptg... So, selamat la duit hubby dari melayang, hehehe.... pandai lak aku jimat ya, bukan apa sebab dtg tu bukannya nak main...saje nak cuci mata.. lain kali ya kita dtg lagi... Ni lak aksi2 sebelum kitorang kluar... pantang nampak games kete ni... semua sibuk nak main.... action je ni.....



Last but not least... beberapa gambar yg sempat aku snap.... "ROSE, ni utk kau..sibuk suruh aku snap gambar2 kat sini.... nanti anak2 ko dah besar, bawak diorang naik Genting ya"....... OK... that's all for now... terasa panjang lak aku mengarang kali ni...




** next entry : A'famosa, Melaka **


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net