*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 26-Feb-2008 12:25 Email | Share | Bookmark
Homemade Pancakes & Roti Goreng... ahaksss...

Cuba kira ada berapa pancakes?? Dpt 9kpg semuanya...
Haziq sempat posing sebelum mkn pancake..
Yg ni lak roti goreng ku.... sedap dimkn masa suam2 kuku...
hmmm.. kita tinggalkan dulu citer scrapping & deco cuppies ni.... masuk dapur pulak... hehehe... bukannya tak masuk dapur langsung (hari2 masuk tau, seawal 6am lagi sebab Haziq memang everyday bawa bekal ke sekolah).. So, utk memeriahkan lagi fp ni, aku nak share resepi pancakes yg aku dpt dari mana ntah, lupa la pulak (tapi yg pasti dari website masak-memasak omputeh ni).. aku cari pun aku google aje word "pancakes recipe".. cari yg paling senang.. hehehe... resepi ni memang sempoi la, daripada aku dok beli kat kedai tepung pancakes yg readymade tu, baik aku buat sendiri... puas hati.. rasa pun sedap.. last aku buat ptg semalam, sebab anak2 nak mkn... dah 4 kali aku buat tau.. Haziq pun kalau mkn 3kpg sekali hadap... Dia mkn cam tu aje.. cam aku lak, aku suka mkn dgn blueberry filling tu.. memang sedap!!! Jom kita tgk..Btw, satu adunan ni blh dpt dlm 9kpg pancakes.. ni bergantung pada size pancakes kita gak la.. kalau buat besar, sikitla dpt..



Quote:
Lupa lak nak citer.. masa 1st time aku buat, tak berapa nak jadi.. sebabnya aku pi letak minyak kat nonstick pan aku masa sebelum goreng tu... alahai.. patut la rupa pancakes aku tu mcm lempeng.. bila tanya Nieta (kwn aku yg kat US tu, dia pesan jgn letak minyak masa nak goreng)..punyala kan... namapun nonstick pan, buat apa la aku pi letak minyak lagi...




Yg ni lak, aku nak selitkan gambo roti goreng yg aku buat dulu.. lama dah ni, dlm bln lepas kot...masa tu tgk kat fp kak rinn, tu yg terliur.. tryla buat...aku buat utk mkn petang..roti goreng aku ni terlebih goreng kot, warna pun terang semacam.. kalau tgk yg kak rinn buat, cantik aje.. hehehe...takpela, janji sedap...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net