*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 15-Jan-2008 15:45 Email | Share | Bookmark
Jom Jamu Mata...

Cam apa jek tajuk entry kali ni yek.. takde apa pun nak dijamukan.. saje buat cam gempak... semalam masa tgh masak lunch tiba2 je terpikir nak buat kalender 2008... bukan nak buat apa pun, nak scrap kan aje... bhn2 ada, cuma sebelum ni takde idea nak buat camna.. sebelum tu jom jamu mata jap.. aku saje je buang tebiat ni nak letak gambar food... bukan masak gempak2 pun, main campak2 je.. ni menu org malas... hehehe... tiba2 terasa nak letak gambo makanan... so, nila yg sempat aku buat utk lunch smlm...yg mee goreng tu menu pg tadi.. hehee.. Haziq la yg suka sgt mkn, ada ke patut soh masak mee hari2... katanya nak bawa bekal ke sekolah..



Haa.. nila kalender yg aku maksudkan tu.. aku tak tau la naper lately ni aku suka sgt dgn background hitam... nampak cam best jek... so, kalender ni aku guna bhn2 yg sama, cuma aku pelbagaikan aje "hiasan"nya... ni hasil yg aku buat dari semalam sampai tghari tadi (buat utk 1st quarter dulu, bila nak sambung yg lain, tak taula.. kekeringan idea dah ni)...




Quote:

tariqzaidanirah : ni sebenarnya takde idea nak letak gambar apa2... memandangkan dok umah je, snap la gambo makanan...
mieza : kerisi ni goreng pun sedap.. tapi kalau kat umah, mmg suka masak tomato.. cam sesuai je isi ikan tu dgn kuah tomato tu..
mama iqa : ni pun berhempas pulas cari idea nak buat kalender... akak donwload kalender tu kat internet, tapi edit la yg mana2 patut sebab kalender tu blm bahasa jerman kot... hehehe...
yong@ibu chempaka : kalau masakan simple2 ni malas la nak tulis resepi... sebab akak main campak2 aje.. ikut suka je nak letak apa.. hehehe...
srsfeqah : hehe.. sekali sekala jamu mata...
Nur : ala nur in.. memandai je.. entry muffin, kalau menjadi, ok la.. kalau muffin tak nak naik.... buat malu je tepek kat sini..
masriyah : mmg betul pun... kitorg dulu masa study mana nak jumpa mee kuning.. ganti dgn spagetti je laa..
mamasya : diorg ni suka mkn mee.. tak kirala.. yg berkuah ke yg digoreng ke... laju je mkn...
pian : tq..
dOd : nampak je sedap kot....
<< jeff >> : haha.. jamu selera, kita kenyang.. jamu mata, kita lapar...
Lyndz : check your fp yek..
pian : mee mamak pun sodap..
Lyndz : ok.... no problem..
lieya_latif : tula lieya.. akak saje nak buat leiya lapo ni... hehehe...
Ida Natrah : ooo... perasmian bln feb ke?? bestla kak ida.. mesti akak pi masa perasmian tu nanti sebab akak dok dekat.. kitorg ni jauh.. jamu mata tgk fp kak ida jela..
ibu Adam : hehehe.. saya kalau dah malas sgt, barula tak berasap dapur.. so far, berasap lagi la sebab haziq balik sekolah je asyik lapor aje...
aliz_mie : nak jamu anak tekak?? meh dtg umah.. akak jamu mkn.. hihihi..
ummirafeeq : teringin nak rasa?? jomla dtg pahang... kalau dtg, confirm saya masak.. cuma tak taula sedap ke tak.. saya pun tak terror ngat bab2 masak ni.. ummirafeeq, jaga diri tu baik2... 1st trimester ni mmg agak mencabar... all d best 2 u..
mummy irdina&arissa : so far Alhamdulillah hari2 dia bawak bekal... duit pun tak yah bagi.. dia ok je..
jay4to : buat kalender suka2... utk wallpaper pc... hehehe..
ayu~ibu husna : bukan selalu nak letak entry cam ni... kadang2 nak gak tukar selera.. apa salah sekali sekala letak gambo food...
mamaella : hehehe... pinjam specs??? tu spec abgnya.. dah jadi dia punya lakss..
Daalia : haha.. rasa tepung ke, rasa kapur??? mee kuning ni mmg ada rasa sikit.. tu yg saya suka rendam lama2 before nak masak tu.. pasal kalender tu, mula2 buat utk suka2... pastu rasa cam best gak letak as wallpaper kat pc.... everymonth tukar aje..
syahrul-nurul : haha... kalau ikutkan, masa nak tido pun kdg2 terfikir camna nak scrap ni... dah nama pun minat, tu jela yg difikirkan...
mamaAMSYAR : akak ni tak keje, tu yg ada je masa nak buat mcm2.. kalau keje, takde masa gak..
mamaharizdanish~anna : tq... anna, rajin ke tak, terpaksa gak masak.. sebab ada suami & anak2 nak mkn... hehehe.. kalau bujang dulu, tapau aje kat luar..
eija28 : biasala eija.. sekali sekala tukar selera... seince aktiviti berjalan ni takde sgt, akak letakla bende lain lak sebagai ganti.. kang tak update lak fp ni..
fizah : hehe.. mat bunga?? biasa la.. yg minat bunga2 tu ibu diorg... habis anak2 pun kena gak... ala fizah, kalau menu org rajin pun tak hebat mana, saje je tulis cam tu...
mama @nis : tula gee.. ni akibatnya kalau byk ngat lepak kat fp yg tayang makanan... virus pun terkena sekali.. bende baik takpe diamalkan selalu... betul tak??
WanZee : diorg ni mmg suka je tgk muka masing2 kat pc...
ida isk : hihi... biasala kak ida, sambil masak tu mcm2 yg diangankan...... nak ke?? amik laaa..
Sham : tak taula sedap ke tak tu.. tapi kerisi masak tomato tu mmg peberet haziq.. dia masuk umah je dah tau saya masak ni utk dia..
mamafarhan : kat umah ni selalu la masak yg campak2.. sebab bukan terror ngat bab2 masak ni..
marlin : saya ni pun kalau ikutkan, lebih suka baking... tapi masak tu kena gak buat w/pun malas.. sebab nak bg hubby & anak2 makan.. kalau ada maid tu lain citer.. hehehe...kelande tu saje letak kat pc as wallpaper..
MaDiHa : betul tu akak.. nila akibat kalau hubby je yg selalu belikan stok makanan... bukan apa, selalunya byk makanan yg dia suka laaa..hmmm.. saya order handbag..
kak rus : tq kak rus sebab visit fp saya...makanan kat fp akak pun lagi ngancam... terliur saya tgk..
Lee Lin :
rani : haha... bukan main lagi awak memuji yek.. biasa2 je ni.. saya ni mmg suka scrap, cuma selalu takde idea aje.. fp awak lagi best tau.. makanan lagi ngancam... colorful jek saya tgk...
Misliha : betul tu kak mis... gikan ni oreng pun sodap...
hijanahhafiizh : tq... ni masa ada idea..
Hajar : ala.. bukan selalu letak gambar food ni... nampak je sedap, rasa blm tentu lagi..
rose : ooo... ingatkan gambar awak tu..
fazizaid : silakan..
yatie : haha.. ada2 je awak ni..
ed : jemput mkn..
Emy :
Ana : mana ada rajin kak ana... masak sempoi2 je ni.. kalender tu?? nanti saya email kat akak...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net