*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 4-Dec-2007 00:40 Email | Share | Bookmark
* Marang, Terengganu - Part III *

Lawanya Masjid Kristal ni...
Alahai... lum abis lagi citer gi T'ganu ni yek... nak buat camna...syok sgt snap sana sini..nipun aku tak amik semua (kalau ikutkan ada 250++ pcs gambar, tu yg buat aku malas nak ngadap pc ni)...

Ingat lagi tak aku ada mention yg Rafiq tak mau main air??? Last2 dia join gak main, tupun lepas dipujuk berkali2 oleh BIL aku (Pak Uda nya la ni)... jom kita tgk aksi Rafiq yg malu2 kucing nak main air...



Keesokan harinya, diorg main lagi air pagi2 tu... mandi laut dgn baju tido msg2, aku biarkan aje.. lagipun kitorg dah nak blah, kasi can la diorg berendam puas2... cuma Taufiq aje yg tak mandi, tapi kali ni dia blh nak jln2 sana sini.. yg paling kelakar, dia dok kejar bayang2 sendiri...



Ok.. cukup2la gambar diorg ni main air... mcm tak penah jumpa air lak ye.. after breakfast, kitorg pun berkemas2 utk pulang... tapi bukan terus balik umah, pi jln2 kat Kuala Terengganu jap... jenguk2 Pasar Payang (dah 2 org tegur aku sebab salah tulis nama kedai ni, so aku betulkan la ni)... mak aiii... mcm2 ada... kain tudung jgn cakapla, rambang mata aku dibuatnya... tapi tula, kat KT sibuk shopping, tak amik gambo pun... masa pun limited, tak leh nak lama2 sebab ptg tu kitorg nak ke Rompin (hubby ada meeting kat sana)... yg diorg ni lak terus balik Jengka after jln2 kat KT..



Masa kat KT, aku sibukla cari Masjid Kristal (masjid ni masih dlm pembinaan).. penah tgk kat fp yan, lawa masjid ni.. tapi aku tgk dari seberang ajela (kat jeti kecik)... amik gambo pun habis zoom la ni.... layan gambo masjid jela yek.. ada gak amik gambo kitorg berlatarbelakangkan masjid tu tapi aku malas nak edit... tunggu next visit ke t'ganu la bila masjid ni dah betul2 siap (bila tu, ntah lerr..)



Sekian...tamat sudah entry t'ganu.... pasni entry apa lak yek?? lum pasti... trip aku ke JB cancel, so next week nak ke KL... tunggu...........



Quote:

auntie fliffy : masa kitorg pi hari tu, cuaca tak panas lak... mungkin sebab dah masuk musim tengkujuh, nasib baik tak ujan..
fazizaid : masjid ni memang cantik.. tupun blm siap lagi..
tariqzaidanirah : pegi hari tu tak byk pun memborong... kena pegi lagi skali... tu baru usha2 je dulu.. hehehe... btw, kitorg ni dok kat pahang (temerloh)..
Cinta Dhinas Azraaei : kg kitorg kat pahang aje.. tu yg macam jakun semacam aje bila ke t'ganu.. suka sgt kat sana...
Haniss : tak byk pun shopping.. jamu mata aje..
eija28 : memang best jln2 tmpt org ni..... kena pi lagi sekali, tak puas la pegi hari tu... eija, akak tinggal kat temerloh, pahang..
ibu chempaka : cantik ke?? hehehe... yong pun sekarang ni kurangnya... dah pro gitu.. betul cakap babah chem... sebelum ni pun, saya tak berapa dgn PS... tapi tula, bila ngadap PS ni keje lain pun tak nak buat.. syok punya pasal..
ayu~ibu husna : await jadi cam tu?? malas sebab apa tu?? hehehe...
hADIE of KM : memang syok dgn PS ni.. cuma tak master je lagi..
mamaharizdanish (ANNA) : alah anna.. ni edit simple2 aje.. ada yg lagi power, tapi malas la pulak & leceh.. hehehe... bdk2 ni memang suka main air...
MaDiHa : lepas ni kalau akak balik t'ganu kena gi cari masjid kristal ni... pi tgk kat jeti kg losong tu aje...
Daalia : betul tu akak.. minat kita ni sama aje.. saya pun suka tgk akak edit gambar dlm your fp.. kemas je.. re: oooo.. dulu akak kat evansville ya.. selalu la yek cari ayam halal kat bloomington??
mamaniza : awet muda?? hehehe.... nampak muda sebab badan kecik kot.. ooo.. niza nak ke t'ganu gak ke??
ummirafeeq : oopppssss... hehehe.. typo error.. sebenarnya tak ingat nama kedai tu.... tq for informing..
Nur : ala nur.... edit ni edit org malas.. cari yg paling simple aje.. hehehe...
Sham : mkn angin ni pun sebab ada kenduri... kalau tak, takdenya nak pi sejauh ni... hehe..
Kak Leen : salam kak leen.. saya ni pun jln2 je kat t'ganu, saya bukannya org sini... saya org pahang kak leen..
mummyMariah@bess : hai bess... lama tak jumpa kau.. selalu gak aku jenguk fp mariah... cocmel la anak ko tu... aku ni semenjak dok umah, tu yg suka bermain2 dgn PS... dah takde keje nak buat..
mamasya : diorg ni memang camni mama... sebab nak balik dah, tu yg saya biarkan aje mandi dgn baju tido... hehehe... hmmm.. baju belang, takdela pulak... rasa cam kelakar lak kalau saya pakai baju belang.. tak sesuai gitu!!!
Sabrina : betul tu sab.. pegi ramai2 memang best, meriah gitu!!!
Abah along : satu hari nanti abah kena pegi tgk masjid ni.. cantik sgt!!!
ida isk : apa lagi kak ida.. kalau dah lama tak pi, kenala set time utk pegi....
boxhousestudio : lor, camna lak akak sorang je yg blm sampai tapi org lain semua dah?? hehehe.... ni nak kena pi gak satu hari nanti, betul tak?? syok kat sini, mcm2 ada...
masriyah : kain tudung tak borong pun.. tgk2 aje dulu.. dok compare2 harga.. memang jauh beza la dgn yg jual kat sini...
mama @nis : wah laluan JB-KB??? jauhnya perjalanan... masakla dok dlm kete lama2... hmm.. masjid nipun akak tau sebab tgk fp sorang kawan ni... kalau ikutkan, akak lagi tak tau pasal masjid ni... nipun blm siap lagi.. tapi nak gak amik gambar..
Misliha : wah kak mis pegi sana semata2 nak shopping.. memang hebat!!!
<< jeff >> : fuh bro... bro memang kena pi gak amik gambo masjid ni... memang lawo...
alim ~ umi najla : hehehe... cuti2 la ke t'ganu pula... memang best!!
momi_d's a.k.a leen : tak puas sebenarnya pi t'ganu ni... nak kena pi lagi sekali... tulisan byg2?? check your fp ya...
lyndz : wah pi sana mencadat sotong?? advventure tu...
ibu chempaka : ni tak sabar nak tunggu tafuqi panggil "ibu".. "bu" pun tak keluar lagi.. hukhuk..
fateen : yelah fateen kan dah dekat dgn t'ganu... sekali sekala kena naik atas tu.. bukan jauh pun..
nabialishad : hehe.. kelakar tgk muka rafiq tu... garang semacam je..
zilzal :
yatie : masjid ni kat area kg losong... kitorg pun main redah aje..
esmawaty@mama areel : ish ish.... awak org kedua yg tegur pasal ejaan pasar tu... hehehe... tq.. dah betulkan kat atas...
srsfeqah : next time kalau gi KT, cari kg losong... akak dpt tgk nipn dari jeti kecik kat situ...
tariqzaidanirah : oooo... begitu ceritanya... biasanya kat fp tu ada translation, kali ni gambar aje.. tu yg tak paham tu...
Daalia : hehehe.. w/pun jarak umur jauh, tapi akak maintain muda gitu... pujian ikhlas ni..
ciku_nunu : wah... gi kelantan memang best.. penah pegi sekali masa bujang dulu... sejak ada family ni blm berkesempatan nak ke sana.. satu hari kena gi gakla.. tergoda dgn ceritamu itu..
Ana : hehehe.. kak ana.. ke penang tu dah penah sampai dlm 2 kali cam tu.. abg sulung saya dok kat sana.. don't worry next time kalau ke penang, saya contact kak ana..
farah : salam farah.. lama tak nampak farah.... pasar payang memang best.. rmabang mata dibuatnya..
hajar : hihi hajar... memang ramai dok ingat kitorg adik-beradik... masjid ni blm siap lagi sebenarnya... tak tau bila siap..
jay4to : hehehe... kome pegi sebab ada kenduri la.. bukan saje2 mkn angin..
mia :
WanZee : wah penah keje kat t'ganu yek?? wan, masjid ni blm siap lagi.. masih dlm pembinaan, bila siap tak taula..
Daalia : hehe.. sama je anak bujang kita tu... kalau dah tgk tv, jgn harap nak dgr kita panggil..
RM touchrmgo@yahoo.com :
haryani~azam : betul tu yan... puas gak dok cari masjid ni nasib baik jumpa.. ni gara2 tergoda tgk masjid ni kat fp yan la.. tu yg cari gak..
Irma Hakimi : ish ish.. cantik?? mana ada.. dlm gambar je tu.. hehee..
marlin : ya ke nampak real?? kalau tgk betul2, tak sgt sebenarnya.. hehehe.. percubaan pertama tu, masa tgh syok main brushes..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net