*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 23-Nov-2007 23:35 Email | Share | Bookmark
Tagging Game *again*...

Kali ni 2 org TAG aku - fliffy & kak Daalia.. so guys, this is my response...

Sebelum tu kita layan dulu gambar bdk2 ni.. aku try la carik gambar yg sama pose.. tak jumpa lak..ada tu Haziq & Rafiq tido dlm buai, tapi Taufiq takde lak sebab dia tak tido buai... ni aku amikla gambar masing2 meniarap... spt biasa gambar Haziq & Rafiq tu hubby aku scan, (digicam lum ada)... hasilnya kureng, nipun dah habis adjust kat PS..




* credit : ELMD, Tracy Collins, Tracy Drane, Vka *

Quote:
Instruction : copy and tag 4 friend

20 things that change when you have a baby
Everyone warns you that having a baby will change your life. Sure, you'll have less money (and sleep), and a lot more responsibility. But when the centre of your universe shifts to your new baby, there's much to celebrate too:

• You discover an inner strength you never realised you had.
>>> yup... sudah semestinya... nak pulak time aku demam, still je larat nak buat house cores padahal sakit tu... kalau masa anak dara dulu, melepek je atas katil...
• You accept that the last 15 pregnancy pounds you can't seem to shift are absolutely worth it.
>>> yg ni tak betul sebab bdn aku ni susah nak naik.. so, time pregnant tu rasa seronok sebab masa tula aku nak merasa berat naik kejap.. fyi,my weight tak penah exceed 42kg... less than 40 pun penah (masa sblm puasa baru2 ni, berat aku 39kg, bengang betul la).. (ni tgh dlm proses menaikkan berat bdn)...
• You don't need a clock any more - your baby now sets your daily schedule.
>>> betul sekali... mcm sekarang yg selalu kejut bukannya Taufiq tapi Rafiq (si abg lak)... adik lena je tido, abang sibuk nak susu...
• You respect and love your own parents in a new way.
>>> sudah semestinya... sekarang baru tau perit-jerih seorang ibu menjaga anak... tak sesenang yg disangka...
• Any pain your baby suffers feels much worse than your own.
>>> kalau boleh sakit diorg tu transfer kat aku.. selalu je doa biarla aku yg tanggung kesakitan sebab tak sanggup tgk diorg nangis sebab sakit..
• You don't mind going to bed at 9pm on a Friday night.
>>> tak kisah tido awal, lately memang jarang tgk tv time mlm kecuali citer "Smallville".. hehehe... time ni yg kena tidokan bdk2 abahnya laaa...
• Your heart breaks much more easily.
>>> sudah semestinya... dahla aku ni sensitip... kekadang bila bdk2 ni nakal sgt pun, aku nangis sorang2.... sebab rasa tak blh handle..
• You discover how much there is to say about one little baby tooth.
>>> memang ya pun.. nak pulak kalau member pun ada baby about the same age with my boy.. pastu sibukla tanya "anak ko dah tumbuh gigi blm"???
• You look at your baby in the mirror instead of yourself.
>>> ni kalau time tgh dukung diorg, memang la tgk muka diorg, tapi kalau berdiri sesorang dpn cermin, tgk muka sendiri lerrrr...
• You're no longer disgusted by babies' bodily functions - in fact, you're fascinated by them (hooray, a poo!)
>>> tak geli langsung... lagi risau adala kalau diorg tak "poo"...
• The sacrifices you thought you'd made to have a baby no longer seem that big a deal.
>>> betul tu, dulu masa mula quit keje ingatkan camna la, blh survive ke tak kalau hubby keje sesorang.. now ni, Alhamdulillah... rezeki bertambah2... rezeki anak2 smua ni..
• You respect your body ... finally.
>>> I always love my body!!!!!!! (cuma kalau dpt berisi sikit lagi, lagi best kot)
• You realise that a baby's comforter has magical powers!
>>> diorg tak penah guna comforter... bantal bucuk pun Taufiq sorang je yg ada... yg lain2 tido without blanket (w/pun dlm aircond).. apa2 pun bau baby memang best!!!!!!
• You give parents with a screaming baby an "I-know-the-feeling" look, instead of a "Can't-they-shut-him-up?" one.
>>> hehehe... memang la... nak pulak kalau kat mall.. mcm2 kerenah bdk2 kita tgk.. normally, i'll talk to myself "been there, done that"..
• You make time for one more baby hug and kiss, even if it means you'll be late.
>>> masa keje dulu everytime anta & amik diorg from taska, memang tak penah miss peluk cium diorg.. kat umah pun sama, nak pulak time diorg dah tido... time tula suka cium2 diorg..
• You realise that it's possible to love a complete stranger.
>>> of course la.... tak semudah itu...
• You learn that taking a shower is a luxury, never mind a trip to the hairdresser's.
>>> bab mandi ni, tgk keadaan... most of the time kena mandi cepat2 sebab kalau lama kat bilik air tu kan, nanti ada la yg menjerit bergaduh kat luar tu... unless abah diorg ada, time tu blh la nak service lama2...
• You finally get to speak to the shy neighbour in your street, because you've got a baby in your arms.
>>> my neighbour semua working woman... takde masa nak borak2.. biasanya kalau gi bawak diorg check-up kat klinik, time tu memang senang nak beramah mesra.. mcm fliffy gak, dok tanya "anak dah berapa bln"?? **soalan standard maaaa**
• You find that things that once seemed important are now meaningless.
>>> betul sesangat especially bab shopping... skarang ni everytime shopping, semua utk anak2... even raya baru2 ni pun aku cuma ada sepasang baju baru, yg lain2 recycle.. take mood la nak beli2 ni, kalau keluar je mesti nak pegi area kids sampaikan hubby dok sound "tak cukup ke lagi baju bdk2 tu"???...


So, itula jawapan TAG aku... sekarang ni giliran aku "menembak" lak.. mari kita tgk sapa yg kena:-

4 yg bertuah adalah mereka2 yg bermula dgn huruf M......... hahahaha..... jgn mare yek...
1) marlin (erna)
2) mamasya
3) masriyah
4) mama tariq


Quote:

ibu chempaka : ala saya ni pun yong kebetulan aje.. si taufiq je yg steady.. yg lain2tu tgh melopong, mcm terkejut..
Daalia : saya ni cukup risau bila berat badan menurun... time puasala paling takut... cukup susah nak naik... hmm...
fazizaid : hehehe...nama diorg ni ada rhyme, 1st name "...din", 2nd name "...iq" pasni kalau dpt lagi boys, dah takde idea nak letak nama apa...
hajar :
yatie : nama tu dah ready awal2 lagi.. sebab dah tau yg nak kluar tu boys..
ida isk :
ummirafeeq : betul tu.. kekadang tu rasa tak caya je yg saya blh handle 3boys dlm umah ni... w/pun most of the time tu pening dibuatnya...
mamasya : hehehe... ni kes balas dendam la ni... takdela gurau2 aje.. bila lagi nak tembak mamasya kan.. mmg betul tu mamasya, kejap je diorg ni membesar..
fliffy : wah fliffy ni bz bangat dong... all the best to u!!!
masriyah : biasala berbalas tembakan.. dulu masriyah penah tembak kita kan... hehehe...
Sabrina : ooo... selamat sab dgn tag kali ni.. takpe... nanti kalau ada tag yg lain, kita tembak awak lak... supaya fp tu berupdate... tula sab, jaga 3boys ni amat memenatkan..luarbiasa punya lasak bdk2 ni..
farah : ibu diorg masa baby cute.. rambut curly2 gitu.. cam anak negro... hehehe.. nasib baik dah besar tak gitu..gambar niarap kita siap amik kat studio lagi...
Cinta Dhinas Azraaei : lum ada kesempatan nak cuba lagi.. kalau buat tu, sah2la udang tu kena ngap dulu...
WanZee : scrap ni ikut mood.. kdg2 tu mencurah2 idea.. most of the time, takde idea langsung nak buat....
ratna : salam buat ratna juga.. tulah syok bwk bdk2 gi zoo.. saya last pegi dec last year, baru je lagi tu..
tariqzaidanirah : no hal la tu.. saje je tembak2 ni.. bukan kena saman pun kalau tak buat..
<< jeff >> : tula, nak buat camna... org dah tag kenala jawab...
ratna : check your email ye..
marlin : hahaha... org pertama yg ada kat kepala ni nama awak.. nasib la tu... jgn mare..
momi_d's a.k.a leen : tula.. taufiq ni pantang nampak kamera.. suka posing...
DaddyMariah : tq..
wanie~mama irfan :
Su :
Mama @nis : ya ke muka sepesen?? kulit je lain2 especially haziq, dia gelap sikit..
DaddyMariah : nong tu kwn kitorg masa kat PPP.. memang close gak laaa... dpt tau your fp pun from her blog.. u kan shot gambar anak dia masa BD party baru2 ni...
ibu chempaka : samaladgn taufiq.. padahal tak pandai pun lagi.. berlagak cam prg dah besar...
nurul : u're welcome... hehehe..
Nur : hihi.. perasan si taufiq nanti puji dia lebih2...
fliffy : dah balik dah cuma lambat je update entry.. takde mood.. hehehe... yup.. nama saya aimi.. nak panggil nama ni pun blh..
Irma Hakimi : i memang tak keje... tu yg ngadap computer je kejenya.. hehehe.. kalau i keje pun, mesti bersawang gak fp ni dibuatnya...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net