*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 3-Nov-2007 00:00 Email | Share | Bookmark
.: Rafiq's 3rd Birthday :.

comeinya dia...


Gambar sapa ni?? hehe.. nila Rafiq, masa ni umur dia 6bln... well, entry kali ni specially dedicated to Rafiq... Hari ni genapla usia Rafiq 3 tahun..masa pregnantkan Rafiq dulu aku tak blh nak mkn apa pun.. segala apa yg masuk, mesti keluar balik.. last2, MIL aku bawakan "air tawar" (a.k.a air jampi) utk aku... lepas minum tu barula aku ok sket... pastu lak, masa kandungan dah sampai 4bln, aku kena beguk (mumps).. masa gi klinik doktor ada cakap kalau kandungan dlm 1st trimester, memang bahaya sebab akan ada effect pada baby.. nasib baik aku masa tu dah masuk 2nd trimester.. tapi rasa takut tu tetap ada... tak cukup dgn beguk, sambung lak dgn sakit mata.. masa sakit tu, seminggu aku dpt MC.. memang cuti sakan (masa tu aku still keje)... So, itula citernya.. saje je mengimbau kenangan silam..

Masa pregnantkan Rafiq ni, aku tryla minum soya.. (ni sebab dulu masa pregnantkan Haziq aku memanjang minum milo, tgk jela Haziq camna.. kulit dia gelap sikit drpd adik2nya).. sebenarnya aku start minum soya pun masa dah 6bln pregnant... kalau ikutkan tekak aku ni tak blh nak terima minuman kaler putih ni, especially susu.. errkk... rasa nak muntah.. soya ni pun aku gagahkan juga utk minum.. nasib baik ok.. minum soya ni cas2 experimentla, nak tgk camna hasilnya sebab org kata minum soya nak dpt anak putih.. hahaha..... (kalau kulit mak bapak tu dah gelap mcm kitorg, takde maknanya kan...) takpela aku sekadar mencuba, bukan salah pun.. so, bila Rafiq lahir, semua pun kata adik ni cerah, tak mcm abg.. sampaila besar.. memang lainla kulit dia dgn Haziq.. tu yg buat Haziq bengang, siap soh aku beli soya, dia nak minum hari2, katanya nak kulit mcm adik..




* credit : ShabbyPrincess, Jannidee, KLewis, Monika69, Sharon Kenealy & Val *

Quote:

Sebelum apa2, THANKS a lot for the BIRTHDAY WISH.. jom sembang yg lain2 pulak..

nita bujang : yelah tu auntie nieta... bila auntie nak balik msia lagi yek??? kali ni make sure kita jumpa tau...
masriyah : BD kek?? ada... tu sudah semestinya...
mamasya : tq mamasya sebab inform pasal link url tu... kalau tak sampai sudah tak blh tinggal komen... bab haziq nak minum soya tu memang lawak... selalu bising naper kulit adik2 lebih cerah dari dia... rasa bersalah lak kat dia (sebab dulu2 tak caya org cakap psl minum soya ni)...
ibu chempaka : ya ke gemuk??? takdela gemuk mana kan ibu chem ni...
ummirafeeq : blh ke minum bergelen2 dpt anak putih melepak?? hehehe.... kulit saya pun tak putih, susahla nak dpt anak putih melepak...
Gee : Mama @@@nis : wahh.. gee lagi power.. kena chicken pox tu... nasib baikla anis ok kan...
marlin : ala erna.. bukan tak nak dptkan baby girl, tapi blm ada rezeki... yg kuar je semua pun boys... kalau ikutkan ati, memang teringin sesangat siap dah standby nama lagi tau...
fazizaid : tq..
fateen : hehe.. betul tu... kira menjadi la ni.. thats why masa pregnantkan taufiq, saya minum awal2 lagi air soya... tu yg taufiq lebih cerah dari rafiq... btw, pengalaman pregnantkan bdk2 ni smua berbeza... mcm2 hal yg saya alami...
Daalia : tula kak.. tak tau naper fp ni buat hal kejap... hmmm... ooo.. tgh edit2 gambar lagi yek.. patutla ari tu tgk dah ada, pastu buka lagi sekali ilang la pulak.. hehehe...
Irma Hakimi : waahh... jgn la cakap gitu.. saya lum master lagi.. nipun byk tukar2 pendapat dgn kengkawan yg minat PS... saya tak keje tu yg blh ngadap pc lama2.. bila dok buat ni memang khusyuk....
Emy-mama Fahim : yupp... all boys... penat coz semua pun lasak2 belaka...
MaDiHa : betul tu madiha.. ramai ingat rafiq ni girl masa dia kecik... ni gara2 ibunya yg dok ngidam girl la.. nasib baik muka dah besar mcm boy...
azma : buat kek?? sudah semestinya.. next enry k...
Sabrina : memang sab... org semua ingat rafiq ni girl masa dia kecik...
mamaharizdanish (anna) : my editing biasa2 aje... saya memang suka scrapping... dah addicted to it..
Ida Natrah : InsyaAllah...
MaDiHa : tula.. geram tgk roti yg madiha buat tu... gebu ajeeee.... ooo... ingatkan tak kenal kuih akok... pelik gak sebab tu kuih org sana kan...
mama kimi : InsyaAllah..
Lee Lin : nanti cubala praktikkan bila "dah tiba masa"... hehehe...
Sham : sapa yg tak nak baby girl.. tapi tula... lum ada rezeki...
nurul : nanti nurul tryla minum.. tapi nurul memang dah putih pun, dpt anak nanti mesti putih gak...
mamadarwisy : dulu2 pun saya tak blh minum soya, rasa nak muntah.. pastu ok lak bila dah try minum tu... agaknya kena kuatkan semangat masa nak minum tu...
ibu husna : boleyla sikit2.. lum pro lagi... a'ah guna PS.. nanti saya ajar yek...
mamaAMSYAR : ehh.. ok apa kulit amsyar... takdela gelap mana pun... lelaki tak macho la kalau putih2 ngat ni.. hehehe...
wanie~mama irfan : InsyaAllah...
ummidanish : tq..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net