*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 27-Oct-2007 08:25 Email | Share | Bookmark
Mandi-manda di Panching & Lubuk Yu...

Panching...
Lubuk Yu...
Hari sabtu lepas, kitorg satu family pegi mandi-manda kat air terjun... ni sebenarnya permintaan ipar aku yg dok kat JB... dia ajak picnic ramai2 before diorg balik JB hari Ahad tu.. ni kira sudden plan, mlm jumaat tu tiba2 terkeluar idea ni... punyala dok pikir tmpt yg best utk mandi ni... so, sebulat suara setuju nak picnic kat Panching.. Panching ni kat kuantan..kat signboard tulis Air Terjun Sg. Pandan.. cam tula... nak dijadikan citer, pagi tu (around 8.15am), kitorg pun bertolak la ke ktn... semangat berkobar2 semua nak lepas hajat mandi air terjun...sampai sana around 11am cam tu laaa... bila dah sampai, alamak air cetek laaa.. tak best utk mandi.... since dah sampai kitorg layan jela bdk2 ni main air... yg golongan dewasa ni punyala frust sebab diorg sebenarnya yg sibuk nak mandi.. kat Panching, kitorg pun bakar la ayam (cas2 BBQ la ni)... lunch smua kat situ (bekal memang bawak, tu yg syok gilerrr).. pastu, masa tgh lunch ni, aku pun dah lupa sapa ntah yg sibuk ajak singgah kat Lubuk Yu pulak on d way back.. diorg nak gak mandi... mula2 ingatkan main2 je, rupa2nya memang diorg serious... so, around kul 1.30pm, kitorg pun blah ke Lubuk Yu lak... sabar jelaaa... 2 tempat dlm satu hari...

Kita mulakan dgn gambar anak2 aku... Ni masa kat dlm kete.. masa ni tgh tunggu ipar2 aku dari jengka.. kitorg bertolak dari temerloh, janji tunggu diorg kat maran...



So, ni antara gambar2 yg sempat aku snap masa kat Panching... semua gambar budak2 ni je... tgk la air pun cetek...











Yg ni lak masa kat Lubuk Yu.. ni 2nd time aku pi sini... air kat sini memang cantik... dan sejuk gilerr... nak pulak cuaca mendung... tu yg jadi lagi sejuk...







Quote:

ida isk : memang best bila pegi ramai2... blh tlg gilir2 jagakan, bdk2 tgh lasak la katakan...
momi_d's a.k.a leen : saya pegi ni pun bukannya mandi.. cukup sekadar celup2 kaki je.. sejuk laaa... selalu kalau gi mandi-manda, saya jd camerawoman jela... btw, lubuk yu ni kat kuala sentul, maran...
mamaharizdanish (anna) : memang syok... pegila kalau ada masa...
jay4to : lain kali kita gi sesama yek... awak tukang amik gambo lak...
Ana : lubuk yu ni kat maran, 15min je dari umah MIL.. memang dekat sgt... saya malas nak mandi, leceh... main celup kaki dlm air jela, tak pun basuh2 muka je... kalau gi ramai2 saya berani la sebab ada ramai yg blh tlg jagakan.. setakat kami sefamily, saya pun tak berani nak pi mandi air terjun.. bahaya...
<< jeff >> : memang sejuk air ni bro.. anak2 saya siap menggigil tu... bila kitorg bawak naik, siap nangis2 lagi padahal bdn dah gigil.. kitorg risaukan diorg yg kesejukan tu..
mamasya : diorg ni memang pantang jumpa air... kalau blh nak berendam lama2...
ibu chempaka : bdk tgh lasak memang susah nak jaga... bahaya... tu baru seorang kan, saya ni 3 sekaligus.. tu yg kena pegi ramai2...
mama haikal : ya, memang best!!!
mamaAMSYAR : nampak gayanya, mama kenala teruskan adegan pujuk-memujuk tu... sampaila papa jemu, nanti mesti dia bawa punya...
m::e:::r::j::a::y : thanks..
cek de sam : takpe, nanti balik msia, jgn lupa gi mandi air terjun...
sofu : nak buat camna, dah semuanya setuju nak gi mandi-manda, ikut jela...
Sabrina : betul tu sab.. kalau nak pegi, tak yah jauh2... kitorg ni pun pegi yg dekat aje.. bukan apa, nanti kang letih lak sebab lama ngat drive..
tariqzaidanirah : diorg memang lasak.... kalau kat umah, havoc... mcm ada 10org....
azma : itula pasal.. ni kaum lelaki la yg tak puas hati, kes air cetek...
masriyah : cantik tu memang cantik laa.. tapi airnya tak mcm dulu2... dulu2 lagi best kot...
Lee Lin : btw, muat lagi ke nak dok dlm kerusi adik???
watie : pegi yg dekat2 aje.. tak yah jauh2... mesti ada kan...
mama kimi : sekali-sekala berpicnic ramai2 mmg best!!!
MaDiHa : kena amik cuti lain kali lak nak mandi-manda ni... cuti ari tu kenala utamakan aktivity beraya kan....
Mama @@@nis : sesi mkn2 tu wajib... tapi tula.. syok sgt mandi lupa nak snap gambar makanan...
Mama Mya : salam perkenalan mama mya... wah, selalu gak ke pegi panching??
ummiNurin : tula mieza, lama tak dtg umah... ingatkan dah lupa jln.. hehehe...amik gambo guna kamera cikai pun nampak lawa, ni kan pulak kalau amik guna kamera baru.. bila nak test power? amik gambo nurin byk2... suka tgk mata dia yg bulat tu..
hajar : 3M (mandi-manda + makan) memang best!!!
Daalia : laaa... akak tak sihat ke?? patutla lama menyepi... btw, thanks sebab keep on visiting me... saya pun dok tertunggu2 akak update fp.. suka tgk all your entries.. very interesting..
Nur : ni time ada aktivity blh la nak share.. nanti dah takde mende nak buat, bersawang la fp ni..
re: kat sini dah suam2 kuku raya ni...hujan memanjang, nak pi beraya pun tak syok...
Ouled Kenitra : bukan selalu mcm ni... layan ajela..
ida isk : ok.. thanks for d info.. kalau takde aral melintang, sampaila saya ke sana..
farah : nanti saya email farah.. tunggu...
ummirafeeq : diorg ni jgn cakapla.. memang saat2 yg diidamkan... sebut je nak main air, mlm tu awal je masuk tido.. pagi2 pun awal je bgn, tak yah kejutkan, bgn sendiri je.. btw, thanks for d BD wish.. betul tu, ada beberapa hari je lagi...
inaa : raya ada sebulan.. masih blm terlambat... hehehe...
Mazlan b. Hamid : w'salam... tq sebab sudi melawat fp saya yg humble ini... InsyaAllah, akan saya sampaikan salam pd hubby.
Cinta Dhinas Azraaei : w'salam... ikan patin?? saya sebenarnya tak penah mkn yg kedai sebab mak saya kalau buat ikan patin masak tempoyak mmg terangkat punya... best in town!! even, kwn office hubby siap upah mak soh mskkan bila diorg terasa nak mkn...
ummi Nurin::mieza : yup, guna ps...
Cinta Dhinas Azraaei : amboi, kalau dah sihat tu, bukan main lagi yek... re: saya edit guna photoshop... dan saya memang anak jati temerloh...
ummiNurin : hehe.. dah email pun.. selamat meng"explore"..
MamaFaMi : lama tak nampak mama... naper fp mama dah takde ruangan komen?? rindula nak drop komen..
marlin : wah.. 8thn dulu?? lama dah tu... saya pun tak pasti pasal keadaan panching ni.. sebab org kata dulu2 lagi best.. tang mana yg best pun tak taula... pasal lubuk yu ni, ramai gak yg tak tau.. located kat kuala sentul, maran... nama tak glamer, tapi tempatnya lawa gak.. tgk jela batu2 semua tu... air pun sejuk... saya memang tak mandi la.. suka main gitu2 aje... celup2 kaki & basuh muka, ok laaa...
ummidanish : kalau dulu2 pegi sendiri yg mandi-manda.. tapi bila dah ada anak ni, diorg la yg jadi keutamaan... hehehe... saya dah lama tak mandi, cuma main air aje.. dok layan bdk lagi syok!!!
Daalia : dah update... hehe...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net