*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 4-Oct-2007 12:30 Email | Share | Bookmark
Biskut Raya #1... * Biskut Buah Kana *

Apa ni??? Nila biskut buah kana..
Simpan utk hari raya.. aku rasa mlm ni dah cekup sikit kot..
Semalam aku start buat kuih raya.. 1st biskut yg aku buat Almond London.. tapi tak blh nak tepek kat sini lagi sebab coklat blm isi.. buat biskut je dulu.. cerita ceriti di sebaliknya akan aku tulis dlm next entry.. ni aku tepek dulu biskut yg aku buat pagi tadi... kira ni 2nd biskut yg aku buatla..siap buat semua kul 11am tadi.. ni yg blh nak online... biskut ni memang biskut yg mak aku selalu buat masa aku kecik2 sampaila aku dh besor panjang.. dulu2, masa aku keje, aku bg duit kat mak, dia pun buatla biskut raya utk aku.. semenjak aku dah berenti keje ni, aku pun cuba2 beranikan diri buat biskut sendiri.. kira ni tahun kedua aku try buat biskut raya sendiri.. memang syok & bangga gak sebab buat sendiri kan... ok lah malas nak bebel panjang, nanti jemu lak...



Quote:
MaDiHa : biskut ni senang je nak buat.. tu yg rajin.. rasa pun sedap... tapi ada gak yg tak tau namanya..
marlin : kenapa main jeling2 je...try la mkn.. sedap...tak tau lagi nak buat berapa jenis, tapi rasanya tak byk..
sham : tgk kat fp awak, saya dah ajar kat situ..
Nur : rasa koko... sedap... nak pulak ada inti jem strawberry kat tgh2 tu...
masriyah : ya, memang sedap.. tu pasal saya buat..
auntie fliffy : nak tapaukan, blh.. tupun kalau kita jumpa... fliffy, tak sempat nak YM lagi laaa.. lepas2 raya kot.. now ni bz bangat dong!!!
mamasya : saya rasa biskut ni tergolong dlm kategori biskut traditional... jarang jumpa, saya je yg rajin buat...
Sabrina : ala sab.. dulu2 pun saya tak reti gak bab baking ni... tapi bila dah try & menjadi, seronok la pulak... cuma kalau nak try jgn buat yg susah2 dulu, try yg simple 1st.. dah ok, barula naiktarafkan percubaan tu pd yg susah sket.. malaysia boleh, sab pun mesti boleh!!!
Sue : sue ni.. sempat lagi nak sibuk2 kat dapur buat biskut... jaga kesihatan awak & baby tu... nanti dah merdeka, buatla apa jeee...
jeff : biskut org dulu2... tapi saya tetap suka sebab sedap... sohla wife bro buat lak..
azma : azma.. dulu2 masa keje pun i tak buat sendiri gak... semenjak dua menjak ni aje.. bila dah menjadi, seronok la pulak.. tu yg tak sabar nak tunggu raya, nak buat sendiri..
Mama Nurin Fatini : mungkin la kot kuih org pahang.. aku pun tak sure... mak aiii surya.. rajin ko, dlm keje2 tu, buat 2 jenis biskut dlm sehari.. aku yg tak keje ni buat sejenis pun dah lenguh2 bdn..
Lee Lin : hehe...
ibu husna : cubala buat.. senang aje..
Ana : a'ahh... ni biskut org dulu2.. resepi peanut butter tu saya ada.. mak pun rajin gak buat, tapi saya malas sebab byk ngat bhn2 nya.. camna nak bagi kat akak?? bgla email add akak kat saya, blh saya email...
mamaAMSYAR : buat biskut kalau ada anak kecik, memang susah sikit laaa.. saya ni dgn 3 heroes.. lagi laaa.. yg cepat pun jadi lambat. .


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net