*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 23-Jan-2008 20:45 Email | Share | | Bookmark
Model Specs Kanak2...

Sapa lagi cute???
Quote:
Sebelum apa2, nak update sikit citer terbaru Haziq... sekarang ni kitorg dah tak payah risau pasal nak anta & jemput Haziq dari sekolah sebab dia naik van pakcik yg selalu angkut bdk2 pegi balik sekolah... so senang la sikit.. lagipun sepupu2 dia pun naik van yg sama, so diorg blh tgkkan Haziq.. semalam, aku & hubby pi sekolah dia (pegi tu nak beli baju sukan & baju PJ).. lepas beli tu, kami pila "skodeng" dia kat kelas sat... hmmm.. so far, ok la.. khusyuk gak dia kat kelas tu (agaknya cikgu garang kot).. sblm ni, dia pun ada mention, lebih kurang camnila dia cakap.. "ibu, ada sorang cikgu ni kan, dia ada tahi lalat kat bibir, pastu garang sgt.. tahi lalat tula yg buat dia asyik nak marah je".. hehehehe..... mana dia dpt teori cam tu tak taula.. memandai je... siap bgtau lagi nama cikgu tu... kitorg nak gelak pun ada bila dia citer pasal cikgu2 dia kat school tu....by the way, ni gambar2 dia sebelum pi ke sekolah utk latihan sukan (Haziq rumah hijau,sama dgn sepupu dia, so blh la gi sama2).. ni dia sempat posing sebelum aku anta pi sekolah tadi.. as usual, tgk jela gelagat mamat posing ni...




Untuk gambar di bawah...
Quote:
Special thanks to mieza sebab bg direct link ke website utk buat effect ni... thanks to ayu juga sebab rasanya dia yg mulakan edit gambar begini.. kalau sesapa nak try buat, blh la jenguk di sini...




Ok... ni pulak kisah bdk berdua ni... takde apa pun, cuma tadi diorg ni sibuk la menggayakan specs ni.... yg si Taufiq ni, aku main2 je la dgn dia, aku cakapla, jom kita amik gambar.. yg syoknya, bila dia dgr aku cakap cam tu, terus je dia naik atas kerusi dan posing.. lorrr... rupanya dia soh aku amik gambo dia betul2.. apa lagi, aku pun snap laa... pandai lak tu dgr arahan, aku soh letak tgn kat tepi sofa tu, dia pun buat.. hehehe...



Sebenarnya specs ni asalnya kitorg belikan utk Rafiq (masa tu Taufiq kecik lagi nak bergaya2 ni ).. tapi sekarang dah jadi yg dia lak.. sebab dia yg minat sgt pakai... yg Haziq punya lak dia bagi la kat Rafiq... so sekarang ni, dia lak yg takde specs. Sian kat abg sorang ni, nanti kena beli utk dia lak.... masa posing ni, specs yg Rafiq selalu pakai tu takde kat umah, tertinggal kat umah mak aku.. ni yg gilir2 posing guna specs yg sama.. nasib baikla adik bg share.. kalau tak, susah gak...



Quote:
Weekend ni nak ke KL, berdua dgn hubby je... nak attend wedding anak bos tmpt aku keje dulu.. bdk2 ni kitorg export ke kg... hehehe...after this, entry khas kami berdua la pulak kan sebab anak2 takde..


Quote:

1. Daalia : ala kak.. ni editing biasa2 je... hehehe.. yg eraser tu akak yg ajar.. kalau tak, tak reti gak.. yg bestnya bila ramai kwn2 fp yg pandai edit ni, blh gak share2 idea.. tu yg syok kan..
2. zai Kulim : salam perkenalan juga.. nanti saya intai fp awak ye. thanks for visiting..
3. mamaniza : uihh... biar betul.. nak 4 boys??? hmmm.. mesti havoc umah nanti... boys ni lain sikti lasaknya...
4. << jeff >> : "groovy"?? hehehe...
5. mamasya : a'ah... cho tu nak pee... kalau nak susu, dia cakap "nenen"... hihi... si haziq tu kan, mmg ada je bende lucu yg dia citer bila balik sekolah...
6. nurul : haziq tu, dgn baju tido pun blh posing...
7. tariqzaidanirah : kalau ada contest cam tu, best gak ehh... hehehe... entry romantik?? sekali sekala, bila lagi kan..
8. Lee Lin : hehe...
9. zana ~ mamabatrice : hmm.... hero ni kalau dah ramai, lain lak jadinya.. pening pun ada nak melayan kerenah msg2...
10. mamaella : tq mama..
11. MamaFaMi : itula mama.. haziq tu ada je idea nya... kdg2 tu tak terfikir dek akal ni... mana dia dpt tak taula..
12. Sham : bukan awak sorang je cakap gitu, smua pun dok cakap bdk berdua ni sama je.. hihi... auntie sham garang??? kalau cam tu ibu haziq pun garang sebab ada tahi lalat gak kat bibir..
13. m:e:o:r:j:a:y : kalau bro meor yg shoot, mesti lagi best!!!
14. azma : itula.. i pun mmg dah agak.. mesti u pun masa tu cam boring je... kalau i pun, agaknya i did d same thing... apa2 pun glad to see that u're back!!! all the best..
15. ida isk : spec lama tapi saje je nak bergaya...
16. MaDiHa : bdk2 kak.. semua pun cute.. hehehe... si haziq tu kan, dia mmg pandai bergaya sejak kecik lagi.. kalau tgk masa umur dia cam taufiq tu, ada je gaya yg dia buat..
17. yatie : kehkehkeh... betul sgt cakap awak tu.. dulu lain..sekarang lain.. ** InsyaAllah, kalau pi cameron saya snap gmabo kat situ**
18. marlin : tula.. ni kalau bawak pi photo shoot, tak taula apa jadi.. mesti over... yg kelakarnya, bila adik tak nak ikut apa yg dia suruh, siapla adk2 tu kena marah..
19. srsfeqah : si adik2 ni posing ikut mood.. tapi yg abg tu lak, pantang jumpa kamera... kaki posing..
20. dOd : rafiq tu mmg susah nak snap gambo dia... masa kecik2 ok aje.. skarang ni jual mahal, tu yg mcm tak ikhlas je bila berposing..
21. Nur : alahai nur... ni jenuh nak tunggu bila la nak dpt girl.. tgk org lain senang aje dpt bby girl.. cam saya ni jadi takut nak pregnant, bukan apa, nanti yg kuar nanti boy gak....
22. lyndz : ikut mood gak diorg ni..
23. rinnchan : kena gi beli kamera power dulu baru blh buka studio.. hehehe...
24. Ana : ada2 je kak ana ni...
25. yong@ibu chempaka : hihi... ada kwn akak tu 1st time jumpa bdk2 ni dia penin... katanya tak blh cam.. padahal tak sama pun... nampak je cam serupa...
26. mamaharizdanish~anna : lawakla anna ni.. umah hijau menang gaya.... hehehe.. ok gak tu...
27. Hajar : sebenarnya sama la dgn haziq ni masa dia kecik dulu... sibuk persoalkan kenapa lalat berak kat kita?? hehehe... jenuh gak nak explain kan...
28. jay4to : ya betul tuuu... merekalah penglipur lara kita...
29. lieya_latif : hmmm... lieya ni cam tau2 je yg ibu diorgn i suka bergaya dpn kamera... hehehe... tu masa dulu2 laaa.. skarang ni kalau posing, dah kembali normal, sbb dah sedar diri ni dah tak berapa nak muda dah... heehe...
30. yaa : Rafiq 3thn 3bln, Taufiq 1thn 8bln...
31. ummirafeeq : biasala haziq ni... ada2 je idea dia tu...
32. masriyah : model2 ni takde keje sebenarnya.. tu yg kena dera jap cam ni... hehehe..
33. ummiNurin::mieza : hmm... hehehe... nurin tu pun ada kurangnya.. mesti jadi kegilaan anak teruna bila besor nanti.. ps: ooo... tambah ovalette ke?? ok... tq sebab inform..
34. arm : tq...
35. hanizura@mama_danish :
36. Daalia : saya pun sama cam akak.. takde experience kena operate.. samua anak2 pun lahir normal.. Alhamdulillah... takut gak kalau kena ceaser ni... bukan senang nak jaga.. lagi teruk dari beranak normal..
37. Daalia : btw, pasal font tu no hal... kalau saya ingat, mmg saya bg.. cuma kdg2 tu ada gak site yg saya lupa nak bookmark, bila nak cari semula punyala susah.. hehee...
38. rani : byknya word "comei" awak dlm komen ni... hehehe... nak font yg comei2?? nanti saya bg link...
39. farah : hehehe.. mmg teringin nak jumpa kwn2 fp ni.. InsyaAllah.. next visit la yek... gi KL kali ni tu rushing.. by bende nak cover...
40. eija28 : ya ker ada adik kembar?? hmm... possibility eija nak dpt anak kember ada la tu.. sebab keturunan eija dah ada...
41. ayu~ibu husna : ala ayu... mana ada kreatip.. amik idea ayu gak ni... btw, thanks... hehehe... ooo.. bz bebenor ya awak... takpe.. berkhidmat utk negara & bangsa... nanti bila2 dah free, update la fp awak tu... lama tak tgk husna yg comel tu..
42. mamafarhan : betul tu... sejak naik van ni kruang sikit kerisauan.. pastu dah tak yah pening nak pikir camna nak anto dia pi sekolah kalau hubby kena outstation.. sebab dah ada transport..
43. mamafarhan : pasal font tu saya download... nanti saya bg link..
44. ibu Adam : beza umur diorg 1 1/2 years.. agak rapat gak laa... betul cakap u tu.. i dulu pun selalu berangan nak anak kembar... la ni jaga diorg berdua nipun dah mcm twins.. tak larat!!!
45. mamadarwisy : uihhh.. nak soh snap 1-1 ke??? heehe... malas betul nak snap sebab leceh.. kalau blh dah ada bahan tu terus je bancuh... ala, awak tulis je nama bhn2 tu, then gi kat kedai baking tu, mintak je kat diorg.. akak dulu pun tak penah tau gak rupa camna, main cakap jela.. org tu pun bagi, pastu barula kenal rupanya, dlm hati dok cakap "ooo, camni bentuk bahan yg dimaksudkan tu yek"...
46. Kak Leen / MamaLeen : W'salam kak leen.. ada bakat ker?? hehehe..
47. auntie fliffy : farha.. awak tulis komen mcm tulis surat lak... hehehe... eh.. mmg tul la farha.. dah lama saya dok perhati cuma tak ingat cam muka sapa... bila tgk gamba yg kawin tu barula nampak...... hehehe..
48. nita bujang : muka secetak??? ko ni ada2 jela.. hehehe..... diorg ni jela yg mcm adik-beradik.. kalau dgn haziq mmg lari jauh laaa... org pun tak sangka yg haziq tu abg.. sebab lain ngat..
49. nita bujang : wah... ko ni detailnya memerhati.. sampai rambut yg kat tgh tu panjang sikit pun pun kau nampak yek... cayalah!!!!
50. sofu : tq sofu... nanti saya msg kat dia la.. lagi senang..
51. mama kimi : a'ahla.. linda kat KPLI.. jgn jadi cikgu garang ye nanti..
52. Ouled Kenitra : cubalah... hehehe.. btw, jgn sedih2 sgt pasal tu... yg penting, jaga pemakanan...
53. aliz_mie :



Sunday, 20-Jan-2008 00:20 Email | Share | | Bookmark
Jom Jamu Mata - Part II

Muffin... mcm2 jenis ada... pilihla yg mana satu.. hehehe...
Ni saje je nak jamu mata lagi.. mood nak amik gambo makanan tgh melanda.. pantang tgk makanan, mesti nak snap... tu yg jadi camni... ni cerita masa aku buat puding karamel hari khamis baru2 ni... karamel ni memang peberet aku, selalu gak buat (dulu2, masa tak reti buat, selalu la beli kat pasar ramadhan bila tiba bln puasa... la ni buat sendiri je... ) ... tapi tula masa aku buat ni, aku gatal2 alter resepi... sebab resepi yg aku ada ni guna 6 bj telur.. aku plan nak kurang kan ler... yg aku terlupa lak, utk kurangkan amount bhn2 lain, mcm gula, susu cair & air... tak terfikir langsung utk kurangkan bhn2 yg lain tu...

Bila dah sejuk, aku bg la Haziq mkn dulu... bila dia mkn je, dia komen "puding ni manis sikit la ibu"... aku cakap balik kat dia "memang puding tu rasanya manis ".. then, bila turn aku mkn lak, alamakkkk... manis sgtla.. hmmm.. patutla haziq komen.. aku pun dah buntu... apa nak buat??? takkan nak buang.. kalau nak mkn cam tu, mmg tak blh telan, rasa perit tekak ni.. dahla aku buat gula hangus tu pun lebih (aku suka gula hangus byk), tu yg jadi extra manis... last2 terfikir, ada blueberry dlm peti.. aku pun cubala letak kat atas puding tu, dan test rasanya... YES!!! memang sedap... hilang segala kemanisan tadi dgn adanya blueberry yg masam2 ni.. so, selamatla puding karamel aku dari dicampak ke tong sampah... begitula citernya...



Mee kari ni lak aku buat hari jumaat... cuaca hari jumaat tu hujan je dari pagi... masa nak masak lunch, aku tiba2 je terasa nak mkn mee kari.. tambah lak dgn cuaca yg sejuk, best gak pekena mkn mee kari yg panas2... tgk bahan2 dlm peti, yg ada cuma ayam, fish ball & fish cake.. alamak.. tak cukup bahanla.. tapi aku taram ajela.. janji hajat tercapai.. sebab aku tau kalau aku buat mee, bdk2 ni gerenti makan.. diorg ni prefer mkn mee dari nasi... so, terhasil la mee kari yg tak cukup bahan tu.. hehehe... lada besar pun takde (dah habis, nak beli malas lak nak ke kedai dgn 2 hero aku ni, ada yg tak blh membeli nanti), tu yg nampak suram aje mee ni.. takpela, janji sedap kan!!!



hmm... masih pasal food.. sekali harung aje aku letak kat entry ni... ni kisah hari sabtu... dari pagi aku berangan nak buat muffin... so, tghari tu ajakla hubby pi beli bhn2... ptg tu, aku mulakan operasi di dapur.. resepi ni sebenarnya resepi cupcakes (aku amik kat fp mamafami)... aku tgk bahan2nya senang aje, so aku decide nak tambah chocolate rice utk jadikannya muffin.. hehehe.. sori mama, memandai2 je... jeng jeng jeng, inila rupa muffin aku tu (kalau ikutkan permukaan muffin patutnya merekah2, tapi yg ni smooth aje, kureng cun la.. ni adala cara aku buat tak berapa betul agaknya, tu yg jadi gini.. takpela, janji sedap)...



Quote:
Resepi asal korang blh tgk kat sini (sapa lagi kalau bukan mamafami)... bezanya cuma aku tambah chocolate rice dan cara aku buat lain sikit... itu aje...

Bahan2:-
100 gram butter
100 gram marjerin
180 gram gula kastor
3 sudu tepung kastard
225 gram tpg naik sendiri
4 bj telur
Chocolate rice secukupnya

Cara2:-
- campurkan telur, gula kastor, mentega & marjerin dan pukul sampai rata.
- gaulkan tepung kastard dgn tepung naik sendiri, lepas tu masukkan sikit demi sedikit ke dalam adunan yg telah dipukul tadi.
- pukul hingga gebu.
- masukkan sikit chocolate rice di dlmnya (aku letak sikit aje)
- sudukan dlm mangkuk kertas 3/4 penuh dan taburkan chocolate rice diatasnya.
- bakar selama 15 min.


Pastu sambil tunggu muffin aku tu dibakar, aku pun bancuh lagi satu resepi.. yg ni lak aku amik kat fp kak rinn.. aku sebenarnya memang cari resepi blueberry muffin yg tak guna tepung susu... sebab sebelum ni aku penah buat guna yg resepi tepung susu tu, muak sikit laaa.. tekak ni tak blh nak mkn... aku ni tak berapa suka susu, tu yg jadi cam tu...



Quote:
So, ni tgh ada mood nak share resepi... Seperti biasa, resepi asal tgk kat sini (tq kak rinn sebab share resepi & sori ye akak, saya alter sikit resepi ni).. well, yg ni resepi version aku laks... (aku buat muffin blueberry ni 4 biji je, sebab aku sorang yg mkn, selebihnya aku letak chocolate chips...)

Bahan2:-
150 gram butter
125 gram gula kastor
2 bj telur
125ml susu cair
225 gram tepung naik sendiri
1 sudu teh esen vanilla
Blueberry filling secukupnya

Cara2:-
- pukul butter dgn gula kastor hingga gebu.
- masukkan telur satu persatu.
- masukkan esen vanilla & susu segar, pukul hingga sebati.
- kaupbalikkan tpg naik sendiri sikit demi sedikit.
- sudukan adunan ke dlm mangkuk kertas separuh penuh, isi blueberry filling dan tutup semula adunan hingga 3/4 penuh.
- letak sedikit blueberry filling diatasnya sebelum dibakar.
- bakar selama 20 minit.


Utk chocolate chips lak, aku guna resepi yg sama dgn blueberry muffin, cuma aku gantikan dgn chocolate chips... chocolate chips tu aku gaul sekali dgn adunan & letak sikit diatasnya masa nak bakar tu...



Sebagai penutup jom layan aksi Haziq dgn muffin2nya.. bukan main syok lagi dia dpt mkn muffin ni.. hehehe.. (pas ni lambat lagi la aku letak entry makanan kot sebab dah byk sgt ni...)




Notes *** Kali ni takde kalender.. sebab aku dah takde idea nak buat camna...

Quote:

1. cinderella : salam perkenalan juga... ya, akak edit guna PS.. simple punya editing je ni..
2. Ana : haha.. bukan senang nak tgk saya letak entry makanan yek.. sekali harung aje ni... kalau ikutkan, mmg la hari2 masak.. masak yg biasa2 je...
3. mamasya : itula mama... mcm terkena virus la pulak yek.. smua pun buat muffin... saya ni bukan selalu buat, bila dah rajin tu, terus je bancuh lebih.. hehehe.. berbaloi buat ni, sebab bdk2 suka mkn..
4. mamaharizdanish~anna : fyi anna, saya ni fulltime housewife.. tu yg byk masa nak buat bende2 ni... kalau keje, mungkin saya pun takde masa gak..
5. yong : model ultraman??? hahaha... mmg pun, Haziq ni suka sgt tgk Ultraman Tiga tu... yong, tryla buat.. tak susah mana pun muffin ni... mesti chem suka...
6. lyndz : betul tu lyn.. harga sepotong karamel ni dah mahal skarang.. better buat sendiri, simpan dlm peti.. blh ulang2 nak mkn.. jimat pun jimat..
7. yatie : ala yatie.. blm cuba blm tua.. tryla buat muffin... ni tak mcm kek.. kalau kek tu, ada harapan nak bantat & keras.. hehehe... pasal kopitiam tu, tak sure lak exact location... tapi kalau ke brinchang tu, mudah la nampak, kat area belah kanan kedai2 tu (kalau tak silap).. member saya pegi, senang je jumpa..
8. Nur : ala nur.. bukan selalu kan entry cam ni kluar.. tu yg nampak byk je... sekali sekala jamu mata nur, apa salahnya...
9. jay4to : wehh.. bior betul awok ni... tgk je dah kenyang.. hehehe...
10. lieya_latif : tula lieya.. akak buat nipun sebab anak2 dah request.. byk kali diorg dok mintak, akak asyik tangguh je... ni sekali buat, terus byk.. biar sampai diorg muak.. hehehe...
11. ummiNurin::mieza : Haziq ni dah pelbagai title dia dpt.. ultraman.. muffinman.. hehehe...wah, nanti mieza kena letak resepi sekali yek.. sebab akak suka cuba resepi yg baru... kotla lagi senang, lagila rajin akak cuba.. karamel ni mmg best kan??
12. ibu Adam : ni nak kshare rahsia dgn u... kalau u nak tau, i punya oven tu kan cenonet aje.. oven bulat brand "butterfly" tu.. hehehe.. w/pun kecik tapi byk berjasa woooo.... so far, ok je biskut raya & kek yg i buat guna tu...
13. mamafarhan : mimi, saya pun bukannya terror ngat bab2 baking ni.. tapi suka mkn, tu yg rajin buat.. masa mula2 buat dulu mmg tak jadi.. frust gak, pastu tanya org yg expert, tryla buat lagi..then ok... lama2 rasa syok lak.. blm cuba blm tau mimi, mana la tau kot2 muffin yg mimi buat menjadi kerr...
14. Syahrul-Nurul : puding pisang?? tak penah lak try... kalau puding roti & puding jagung tu selalu gak mkn... cubala buat entry khas puding pisang.. letak resepi sekali... blhla akak try buat..
15. zana ~ mamabatrice : yala.. tak letak resepi karamel.. malas la pulak nak type... tapi nak buat ni senang gilerrrr.... zana cuba cari je kat geng2 fp yg suka masak, confirm ada resepi ni....
16. syakir zainol : silakan jamu mata.. hehehe..
17. Lee Lin : biasala budak posing ni...
18. tariqzaidanirah : tryla buat.. senang aje... kejap sgt membuatnya & sedap lak tu..
19. ida isk : yum yum. betul tu..
20. masriyah : hehe.. kasi kelainan sikit.. model bersama muffinnya...
21. aisyah : nanti kita dtg tgk ye..
22. ummidanish : rajin sebab saya pun suka mkn... anak2 pun suka gak..
23. << jeff >> : huhu... mmg nak soh bro pi makan pun..
24. Hajar : model iklan tak bertauliah.. hehehe.. minggu ni blh dikatakan minggu muffin..
25. ummiNurin::mieza : wah.. sudah tepek nampak... nanti akak dtg.. btw, tq 4 d email..
26. mama haikal : jemputla... amik yg mana suka.. hehehe... re: saya guna photoshop je..
27. codain : aikk.. tgk makanan pun blh lupa..
28. aliz_mie : saje je nak bakar awak.. hehehe... sila sila jamu mata..
29. MaDiHa : ala.. akak tu lagi la.. dlm keje2 tu, time nak masak ada je.. kalau saya jadi akak, maunya tak berasap dapur... hehehe..
30. ummirafeeq : ummi, saya ni tak keje.. tu yg kena rajin kat dapur (padahal tak rajin mana pun)... nak bg 3 anak burung & bapak burung mkn... kalau tak, kebuluran la semua.. hehehe... btw, perangai rafeeq samala dgn haziq.. kalau bab mkn nasi, cukup payah... siap kena paksa tu.. tapi kalau fastfood, suka sgt la dia.. ps: ummi, jgn sedih2 diatas kejadian yg menimpa.. ada hikmah disebalik semua tu...
31. Sham : dulu2 saya pun kalau nak mkn je, soh mak buat.. tapi sampai bilakan.. lani dah blh buat sendiri.. takdela susah mana pun...
32. Emy : resepi muffin, tu ada kat atas... cuma yg karamel & mee kari je saya tak letak..
33. rinnchan : hehehe.. mana blh challenge muffin mamafami... saya punya ni cikai aje.. tak merekah2 pun... kureng menjadi, tapi takpela.. janji dh kenyang masuk perut..
34. sofu : lebih kurang je la kita ni.. karamel ni hubby tak berapa suka ngat... saya dgn anak2 je yg mkn... ps: sofu dah gi kelas lynn tu?? ala jelesnya.. saya pun nak gi gak..
35. yatt : biasala.. kdg2 hosting yg saya guna ni pun ada gak masanya buat hal.. tak dpt nak tgk gambar..
36. mama @nis : hihi.. biasala gee... bab makanan pun ada musim gak... jemput jamu mata yek..
37. ed : jom makan...
38. fliffy : salam farha... tula lama tak nampak awak... bz dgn keje yek.. takpe, berkhidmat utk negara... perkembangan haziq di sekolah, baru je update kat atas... sukala style awak tulis "fliffy" tu.. kreatip!!!!!
39. Abah along : hehehe.. untung ke?? biasa2 la abah... nama pun kewajipan, kena la masak utk family.. buatla yg terdaya..
40. Daalia : itula kak.. muffin kureng jadi kali ni... sebelum ni cantik je merekah cam gunung berapi.. hehehe... akak tu kena byk2 rehat.. tak yah nak bz2 kat dapur... baring je, jgn lupa ikut pesanan doktor & rajin2 mkn ubat ye..
41. mamaniza : ha, kalau cam tu bh la niza try laks.. buat muffin ni senang aje... dan sedap lak tu... kalau niza kira ok lagi, hubby kena jaga kanda sorang.. yg akak ni, 3 heroes sekaligus.. tapi nasib baikla yg sulung tu dah pandai.. kira nak kena jaga lebih yg dua org tu la..
42. MamaFami : aisyeee... malula mama dah tegur tu... tapi mana blh challenge mama punya..
43. marlin : 2008 ni azam saya nak naikkan berat bdn.. tu yg kena rajin2 masak.. hehehe...
44. rose : wei ros.. resepi muffin tu adala kat atas tu.. tak tgk ke?? karamel tu kau dah ada kan?? sama je yg aku punya... yg mee tu malas la nak letak, semua org pun pandai buat..
45. ija: akak guna yg dlm bekas tu.. diorg panggil blueberry filling...




Tuesday, 15-Jan-2008 15:45 Email | Share | | Bookmark
Jom Jamu Mata...

Cam apa jek tajuk entry kali ni yek.. takde apa pun nak dijamukan.. saje buat cam gempak... semalam masa tgh masak lunch tiba2 je terpikir nak buat kalender 2008... bukan nak buat apa pun, nak scrap kan aje... bhn2 ada, cuma sebelum ni takde idea nak buat camna.. sebelum tu jom jamu mata jap.. aku saje je buang tebiat ni nak letak gambar food... bukan masak gempak2 pun, main campak2 je.. ni menu org malas... hehehe... tiba2 terasa nak letak gambo makanan... so, nila yg sempat aku buat utk lunch smlm...yg mee goreng tu menu pg tadi.. hehee.. Haziq la yg suka sgt mkn, ada ke patut soh masak mee hari2... katanya nak bawa bekal ke sekolah..



Haa.. nila kalender yg aku maksudkan tu.. aku tak tau la naper lately ni aku suka sgt dgn background hitam... nampak cam best jek... so, kalender ni aku guna bhn2 yg sama, cuma aku pelbagaikan aje "hiasan"nya... ni hasil yg aku buat dari semalam sampai tghari tadi (buat utk 1st quarter dulu, bila nak sambung yg lain, tak taula.. kekeringan idea dah ni)...




Quote:

tariqzaidanirah : ni sebenarnya takde idea nak letak gambar apa2... memandangkan dok umah je, snap la gambo makanan...
mieza : kerisi ni goreng pun sedap.. tapi kalau kat umah, mmg suka masak tomato.. cam sesuai je isi ikan tu dgn kuah tomato tu..
mama iqa : ni pun berhempas pulas cari idea nak buat kalender... akak donwload kalender tu kat internet, tapi edit la yg mana2 patut sebab kalender tu blm bahasa jerman kot... hehehe...
yong@ibu chempaka : kalau masakan simple2 ni malas la nak tulis resepi... sebab akak main campak2 aje.. ikut suka je nak letak apa.. hehehe...
srsfeqah : hehe.. sekali sekala jamu mata...
Nur : ala nur in.. memandai je.. entry muffin, kalau menjadi, ok la.. kalau muffin tak nak naik.... buat malu je tepek kat sini..
masriyah : mmg betul pun... kitorg dulu masa study mana nak jumpa mee kuning.. ganti dgn spagetti je laa..
mamasya : diorg ni suka mkn mee.. tak kirala.. yg berkuah ke yg digoreng ke... laju je mkn...
pian : tq..
dOd : nampak je sedap kot....
<< jeff >> : haha.. jamu selera, kita kenyang.. jamu mata, kita lapar...
Lyndz : check your fp yek..
pian : mee mamak pun sodap..
Lyndz : ok.... no problem..
lieya_latif : tula lieya.. akak saje nak buat leiya lapo ni... hehehe...
Ida Natrah : ooo... perasmian bln feb ke?? bestla kak ida.. mesti akak pi masa perasmian tu nanti sebab akak dok dekat.. kitorg ni jauh.. jamu mata tgk fp kak ida jela..
ibu Adam : hehehe.. saya kalau dah malas sgt, barula tak berasap dapur.. so far, berasap lagi la sebab haziq balik sekolah je asyik lapor aje...
aliz_mie : nak jamu anak tekak?? meh dtg umah.. akak jamu mkn.. hihihi..
ummirafeeq : teringin nak rasa?? jomla dtg pahang... kalau dtg, confirm saya masak.. cuma tak taula sedap ke tak.. saya pun tak terror ngat bab2 masak ni.. ummirafeeq, jaga diri tu baik2... 1st trimester ni mmg agak mencabar... all d best 2 u..
mummy irdina&arissa : so far Alhamdulillah hari2 dia bawak bekal... duit pun tak yah bagi.. dia ok je..
jay4to : buat kalender suka2... utk wallpaper pc... hehehe..
ayu~ibu husna : bukan selalu nak letak entry cam ni... kadang2 nak gak tukar selera.. apa salah sekali sekala letak gambo food...
mamaella : hehehe... pinjam specs??? tu spec abgnya.. dah jadi dia punya lakss..
Daalia : haha.. rasa tepung ke, rasa kapur??? mee kuning ni mmg ada rasa sikit.. tu yg saya suka rendam lama2 before nak masak tu.. pasal kalender tu, mula2 buat utk suka2... pastu rasa cam best gak letak as wallpaper kat pc.... everymonth tukar aje..
syahrul-nurul : haha... kalau ikutkan, masa nak tido pun kdg2 terfikir camna nak scrap ni... dah nama pun minat, tu jela yg difikirkan...
mamaAMSYAR : akak ni tak keje, tu yg ada je masa nak buat mcm2.. kalau keje, takde masa gak..
mamaharizdanish~anna : tq... anna, rajin ke tak, terpaksa gak masak.. sebab ada suami & anak2 nak mkn... hehehe.. kalau bujang dulu, tapau aje kat luar..
eija28 : biasala eija.. sekali sekala tukar selera... seince aktiviti berjalan ni takde sgt, akak letakla bende lain lak sebagai ganti.. kang tak update lak fp ni..
fizah : hehe.. mat bunga?? biasa la.. yg minat bunga2 tu ibu diorg... habis anak2 pun kena gak... ala fizah, kalau menu org rajin pun tak hebat mana, saje je tulis cam tu...
mama @nis : tula gee.. ni akibatnya kalau byk ngat lepak kat fp yg tayang makanan... virus pun terkena sekali.. bende baik takpe diamalkan selalu... betul tak??
WanZee : diorg ni mmg suka je tgk muka masing2 kat pc...
ida isk : hihi... biasala kak ida, sambil masak tu mcm2 yg diangankan...... nak ke?? amik laaa..
Sham : tak taula sedap ke tak tu.. tapi kerisi masak tomato tu mmg peberet haziq.. dia masuk umah je dah tau saya masak ni utk dia..
mamafarhan : kat umah ni selalu la masak yg campak2.. sebab bukan terror ngat bab2 masak ni..
marlin : saya ni pun kalau ikutkan, lebih suka baking... tapi masak tu kena gak buat w/pun malas.. sebab nak bg hubby & anak2 makan.. kalau ada maid tu lain citer.. hehehe...kelande tu saje letak kat pc as wallpaper..
MaDiHa : betul tu akak.. nila akibat kalau hubby je yg selalu belikan stok makanan... bukan apa, selalunya byk makanan yg dia suka laaa..hmmm.. saya order handbag..
kak rus : tq kak rus sebab visit fp saya...makanan kat fp akak pun lagi ngancam... terliur saya tgk..
Lee Lin :
rani : haha... bukan main lagi awak memuji yek.. biasa2 je ni.. saya ni mmg suka scrap, cuma selalu takde idea aje.. fp awak lagi best tau.. makanan lagi ngancam... colorful jek saya tgk...
Misliha : betul tu kak mis... gikan ni oreng pun sodap...
hijanahhafiizh : tq... ni masa ada idea..
Hajar : ala.. bukan selalu letak gambar food ni... nampak je sedap, rasa blm tentu lagi..
rose : ooo... ingatkan gambar awak tu..
fazizaid : silakan..
yatie : haha.. ada2 je awak ni..
ed : jemput mkn..
Emy :
Ana : mana ada rajin kak ana... masak sempoi2 je ni.. kalender tu?? nanti saya email kat akak...



Friday, 11-Jan-2008 11:35 Email | Share | | Bookmark
Apa-apa Aje...

Adik nak bawa sikat tu pi mana??
Ooooo... nak ketuk abang ke??
Since sesi persekolahan dah bermula, aktiviti jln2 terpaksa dikurangkan (ni kes nak sedapkan hati, sebab kalau hubby ada outstation on weekdays, aku dah tak leh nak ikut sebab Haziq sekolah )... So, utk tidak membiarkan fp ni dari bersawang, aku tepekla gambar bdk2 ni "berwrestling" kat umah... gamba ni aku amik masa sblm pi t'ganu lagi... kira gambar lama, tapi takpela.. letak gakla kat sini...



hmmm... yg ni lak aku jumpa masa aku kemas bilik bdk2 ni hari tu... hubby aku ni memang suka melukis.. lukisan ni kira lukisan yg tak jadi la tapi aku tak buang.. aku sayang sebab bg org yg buta seni cam aku ni, aku rasa lukisan ni cantik (di mata aku lerr)... tu yg aku simpan tu...




Quote:

eija28 : hehe.. muka dirog ni mmg ada iras.. tu yg org ingat kembar.. bdn pun lebih kurang aje... cp CS2 tu mmg la mahal kalau yg ori.. mau ribu2 tu...
tariqzaidanirah : tula.. sama je yg kat umah ni... kalau tak gaduh sesama diorg, gaduh dgn abang yg sorang lagi...
MaDiHa : tula kak, ni kira lukisan tak menjadi..tu yg dia nak buang... saya ni jenis sentimental sikit.. smua pun sayang nak buang.. blh buat kenangan kan..
ida isk : zmn akak dah berlalu.... semua pun dah besar2, mesti seronok kan..
hijanahhafiizh : hehehe... samalah kita... saje je tulis camtu, sebab utk sesetengah org yg terror lukis ni, mungkin bg diorg takde apa pun pd lukisan tu...
Nur : sama cam saya nur.. bab melukis fail... kalau main dgn photoshop ok laaa... hehehe...
mama kimi : tula, nama pun boys... permainan pun wrestling laa...
nabialishad : tak salah pusing pun nangis gak... nak buat camna.. sorang cengeng, sorang kaki sakat.. tu yg jd gitu..
Haniss : tu sebab saya simpan...
yana :
haryani~azam : hmmm... bg dia lukisan tu ntah apa2... akak simpan pun dia soh buang, katanya tak lawa langsung...
WanZee : org art begitu laaa..... kalau saya mintak maapla.... tgn ni mmg keras....
Emy : tq..
fikri (along)(ilham Lensa) : terlebih cergas diorg ni...
rinnchan : hehehe... nama pun bdk kan, tak sah kalau tak gusti ni.. lukisan tu mmg style org dulu2.. hubby mmg suka sgtla... ps: tak sabar tunggu "barang" ni....
mamaharizdanish~anna : wah anna pun suka melukis ye.. tula kan, lukisan yg hubby buat nipun dah lama (thn 2002 gitu).. sekarang dah takde masa nak melukis.. bz dgn keje, dgn anak2 lagi...
marlin : yup... tag baru, dah lama nak tukar, tp takde kesempatan... bdk berdua ni mmg suka berlawan... yg selalu nangis si abg.. sbb adik ni ganas sket... tapi bila abg dah nangis, adik pun ikut sama sebab dia takut kena marah.. hehehe...
yong@ibu chempaka : betul tu yong, kalau dah ramai lelaki, nila aktivitinya... family kitorg mmg ramai lelaki.. tu yg akak susah nak dpt pompuan... hukhuk..
lyndz : lukisan tu framekan dlm fp jela.. buat kenangan...
lieya_latif : ha.. tu dah frame la tu.. frame utk tepek kat fp je... hehehe... samala tu.. bdk2 ni kalau gaduh tak leh tarik rambut sebab msg2 rambut kontot... tu yg kena bergusti... baru ganas sket!!!
KakLeen : w'salam kak leen... lama org tak panggil saya lina (lina tu panggilan kat kg aje).. tu la kak, kalau diorg gaduh dlm kete pun selalu kitorg cakap nak tinggalkan kat tepi jln.. barula msg2 diam... taktik lama.. hehehe...
mamasya : huh.. org kelate ke?? ok la tu dua2 org pantai timur... satu arah aje.. mamasya mesti dah masak dgn peragai boys ni kan, kat umah mama ada 4 lagi... saya ni yg 3 pun haru-biru dibuatnya...
mamaniza : salam maal hijrah juga.. kat umah ni mmg diorg suka bergusti... paling tak tahan bila dah melalak.. masa main tu tak ingat dunia... hmmm.... nak gak ke melaka, kena tunggu cuti sekolah baru blh pi...
nurulhasmiza : samalah kita..
auntie fliffy : lawo ke?? abahnya kata tak cun langsung.. hehehe.. tula fliffy, bila anak dah besar barula sedar, dah lama kita bersama rupanya... moga berkekalan hendaknya..
mamaella : harap2 begitula mama..
ummirafeeq : ummirafeeq.. lama tak nampak awak.. oooo... "berisi" rupanya... congrats to u!!! take care k... pasal bleeding tu jgn buat keje berat2... kena byk berehat... rafeeq mesti seronok kan... so far, haziq ok la kat sekolah tu... end of this month ada exam, nak tentukan kedudukan kelas.. tak taula camna dia perform nanti.. hopefully ok laa..
azam :
srsfeqah : diorg ni panang lepa.. mesti nak bergusti punya..
dOd : adik ni ganas sket... tu yg abg selalu melalak..
mama @nis : hihi.. sama ler kita gee...
Hajar : betul tu hajar.. kalau nak beli, mahal lukisan cam gini.. dah pandai tu buat sendiri je la.. tapi tak secantik pelukis2 yg terror tula.. janji ada, blh la dibuat kenangan..
MMLY Collection :
<< jeff >> : betul tu bro... time bdk2 la yg best.. gaduh pun nampak cute je.. tapi kalau org tua, buruk benor..
Ana : alal kesiannya kat anak kak ana sebab takde geng..
Sham : hihi.. diorg mmg gitu..
Lee Lin : hahaha.. soalan tu mmg selalu sgt diajukan.. esp bila dia tgk gambar2 kitorg honeymoon.... byk songel laaa...
ayu~ibu husna : hmmm... gambar akak?? tak penah pun lukis... dia suka gambar pemandangan... yg org ni, ada gak penah tgk (gambar dia lukis masa zaman sekolah dulu), tapi tak byk..
ibu Adam : tq.. saya mmg penah blajar PS ni.. tapi yg basic2 jela.. yg lebih2 saya tgk online tutorial... btw, bdk lelaki mmg cam nila.. awak untungla dah ada sorang girl dlm umah tu...
mamafarhan : sekarang ni dah jajrang melukis... takde masa... dia sibuk ajar anak2 lak melukis & mewarna..
wanie~mama irfan : hmmm.. ntahla.. abah bdk2 ni kureng suka sket kalau gambar org... tapi nanti nak soh gakla dia lukis.. buat kenang2an..
envy eyes : mau.. mau..
ummiNurin : memang akak saje pakaikan baju sama.. sebab senang nak cari, size lebih kurang... tu yg org ingat kembar tu..
zatidhati : tq
Daalia : u r rite kak daalia...haru but fun... hehehe.. seronok gak tgk gelagat diorg ni.. menjawab pertanyaan akak tu, lukisan abah diorg ni dia guna water color... tu yg bila kena air, cam ada comot2 kat atas tu... ooo.. akak pun suka melukis.. patutla ellie pun dah ikut jejak langkah akak... sekarang ni w/pun akak tak melukis, tapi akak tetap kreatif dgn PS akak tu... mantap gambar2 kat fp akak.. suka tgk!!!
ed : tq
Daalia : syok je tgk kakak jln2 ni.. anak2 dah besar senang kan...
momi_d's a.k.a leen : memang lasak... tunggula daniel dpt adik nanti, kalau boy mesti cam ni gak mainannya... ps: lukisan tu dah diframe pun.. frame kat fp je.. hehehe...
aliz_mie : bak kata org bakat terpendam ni.. hehehe...
yatie : ya ker romantik??? hehehe.. time2 tertentu aje kottt...




Monday, 7-Jan-2008 16:15 Email | Share | | Bookmark
Haziq dah start SEKOLAH!!!

Ini la sekolah Haziq... Sek Keb Temerloh Jaya (SKTJ)..
Kelas Haziq kat Blok C tu (kelas 1 Jaya)..
Khamis lepas bermula la era baru bagi Haziq... sebelum ni dia ke tadika aje.. ni dah masuk standard 1, memang lain la.. bangun pun awal, kalau dulu kul 7.30pagi, sekarang ni 6.30pagi dah kena bangun...

Quote:
* 1st day * - masa anta ke sek, hubby aku je yg anta.. dia tak tunggu lama pun, anta je ke kelas, trus gi keje.. Haziq pun ok (mungkin sebab dah biasa ke tadika dulu2)... masa balik dari sekolah je, aku tgk baju & kasut punyala kotor... tu baru 1st day... hmmm...





Quote:
* 2nd day * - ada incident kelakar sikit.. ni terjadi masa hubby nak amik Haziq balik dr sek... dlm kul 12.30tgh hubby call aku tanya Haziq dah balik ke blm.. aku cakapla blm lagi, aku soh hubby cari kat kelas dia... tak lama lepas ckp dgn hubby, Haziq pun balik.. aku tgk ada sorang makcik anta dia balik naik motor... bila aku tanya sapa yg anta tu, dia kata dia tak kenal, tapi dia yg mintak tlg makcik tu antakan balik sebab abah lambat sgt, dia dah penat tunggu... Adduiiihhhh anak aku yg sorang ni... selamba dia je nak soh org antakan balik.. sampai sudah aku tak tau sapa gerangan "makcik" tu..

Masa hubby balik umah je, hubby ada kata yg dia pi jumpa guru kelas haziq.. ada gak tanya pasal haziq... since haziq takde (cikgu tu pun blm cam haziq yg mana satu), cikgu tu cuma citer je ada gak few students yg nakal & dia terpaksa tukarkan tmpt duduk diorg (ni kes tak nak bagi geng dok dekat2 la, nanti bising)... pastu, hubby tanya haziq lak.. dan dia pun citer yg cikgu tukarkan tmpt duduk dia hari ni... (hmmm bila dia cakap camtu.... SAH2 la dia salah sorang yg nakal dlm kelas tu)... Haziq oh Haziq.... nakal ye.... risau lak aku dibuatnya.... aku harap semoga Haziq menjadi salah sorang pelajar yg cemerlang di sekolahnya... amin...


*** Notes : Pasal kes Haziq minta tlg org anta tu, after incident tu memang kami dah pesan giler2 kat dia supaya tunggu gak sampai hubby aku jemput... kalau tak, dia akan tumpang paklong dia balik sekolah (paklong ni abg kpd hubby, anak dia pun sama sekolah dgn Haziq), cuma hari tu dia tak jumpa paklong dia, tu yg dia bantai je soh org lain anta...

Quote:

momi_d a.k.a leen : tula, dah beso bdk sorang ni...rasa cam baru je lagi deliverkan dia..
eija28 : akak guna "magnetic lasso tool"... ikut je keliling bdn tu, pastu delete part yg kita tak nak.. senang gilerr...
aliz_mie : tula pasal.. haziq ni tak taula nakal dlm kategori apa... balik umah je ngadu cakpa teacher garang.. hehehe... tau lak takut...
marlin : hahaha... ramai awek nanti?? dia cukup marah kalau saya tanya pasal awek... garang tau... katanya kecik2 mana blh bercinta, pandai lak jawab tu... hmmm... pasal makcik tu, katanya mak kwn dia, tapi tula, kitorg tak kenal.. teruk gak dia kena "basuh" hari tu... bukan apa,takut gak kalau kena kidnap ke, nanti sapa yg susah... *** brg2 sekolah tu semua shopping kat ktn.. hehehe...***
lyndz : tula yg saya dok kata kat dia, berani tak bertempat... kalau kat umah, gelap sikit dah takut..
Nur : mak aii.. citer nur lagi suspen... camna la teacher tu terlepas pandang?? anak nur kecik ngat kot... hehehe... tula nur, saya sekarang ni hari2 dok pesan bende yg sama kat dia.. tunggu sampai abah @ paklong sampai...
Ana : tula kak ana... harap2 pas ni dia tak buat lagi...
yong@ibu chempaka : haaa... sorang lagi yg cakap nanti ada ramai awek.. encem sgt ke haziq ni?? hehehe... perasaan tu excited gak yong.. hari2 balik sekolah je, mcm2 yg saya tanya.. naik bengang bdk tu dibuatnya.. hehehe...
shima ~ ummi HaziqAiman : ada benarnya apa yg shima cakap tu.... mil saya lak kata, bdk2 ni bukan nakal, tapi bijak... sebab mcm2 dia nak tau.. tapi tula, haziq ni memang penat la nak layan kerenah dia... selagi dia tak puas hati, selagi tu dia tanya... penat gak nak melayannya..
Daalia : memang haziq ni talkative.. mcm saya gak.. hehehe.. bak kata hubby, saya ni penat kalau tak bercakap... like mother, like son..
mamafarhan : tula.. pesanan yg sama saya bg setiap kali nak pi sekolah.. biar dia beringat, next time tak buat dah... btw, gambar haziq tu saya guna magnetic lasso tool..
mamaAMSYAR : ha.. lama tak nampak awak... tula haziq ni berani sgt2.. pasni InsyaAllah tak buat lagi... dah kena warning dgn kitorg.. kat sekolah tu, memang dah agak yg dia nakal sebab kat tadika pun dia ni aktif yg teramat..
ummytariqzaidanirah : dah besar anak saya yg sorang ni... pejam celik dah darjah 1... hmmm. .saya tak ikut pun dia ke sekolah sebab nak jaga 2 heroes ni.. kalau bawak diorg, haru biru dibuatnya..
mamasya : hepi new year mamasya!!! dah balik pun mama... tula, tq di atas pesanan tu...
ummytariqzaidanirah : mana ada tua... kita lebih kurang ajela...
ibu Adam : heheh.. tq... bab tu, nak gelak pun ada, nak marah pun lagila ada sebab memandai2 soh org anta balik... anyway, dah bertalu2 pesanan diberi kpd anak bujang sorang ni supaya tak buat lagi..
ida isk :
zatidhati : betul tu kak... tima kasih sebab prihatin..
auntie fliffy : tula lain kali inform kita yek.. umah kita ni dekat sgt dgn bandar.. 5 min pun dah sampai.. tak menyusahkan pun..
mama iqa : nila yg saya katakan berani tak bertempat.....
MaDiHa : bersemangat tu tak jugak.. puas la saya mengejutnya...wah. bagusla kat sek dini diorg buat cam tu... kira safety terjaga laaa.... nanti kitorg ingat nak soh haziq naik van aje.. senang, sebab van tu mmg dtg on time & pakcik tu akan tunggu sampai semua ada, baru jln... ps: kalau akak ada YM, lagi senang... kita online.. kalau takde, nanti saya PM hp no saya kat akak....
Lee Lin : memang agak mengerikan...
boxhousestudio : tq kak tun atas doa akak tu...
mama @nis : bab nakal ni tak tau la blh kurang ke tak.. kalau kat umah balik sekolah je terus usik adik2... psl incident tu menakutkan gakla... hope tak terjadi lagi..
Hajar : betul tu.. rasa cam baru je lahirkan diorg.. tup tup dah sekolah..
Ficka Ismail : hmm.. betul tu zmn skarang ni mcm2 yg blh terjadi... bukan semua org ktia blh caya..
mama kimi : InsyaAllah.. cemerlang dunia akhirat..
MamaFaMi : salam maal hijrah buat mamafami sekeluarga.. tula mama, mau tak berderau, saya yg alami ni rasa cam tak caya je yg anak saya berani camni..
srsfeqah : bab2 posing serah je kat dia...
jay4to : hahaha... kesian kat awok kena beli kasut baru yek...
Sham : tula..nasib baik selamat sampai..
MaDiHa : haaa... jgn risau.. nanti kalau saya ke PJ saya contact akak..
Emy : salam perkenalan juga...
Ida Natrah : orait kak ida.. btw, thanks for the tips....
mamaharizdanish~anna : haziq ni memang camni.. dia ni talkative, tu yg mudah mesra dgn org...
momi_d's a.k.a leen : ooo.. lum nampak errkk... heheh.. tapi betul gak tu, yg penting sihat tubuh badan & sepurma..
Daalia : SAT & TESL tu memang kena amik.. hehehe.. cukup mkn aje... masa before pi tu, kitorg kat PPP/ITM (seksyen 17)..
rinnchan : a'ah kak rinn, dah besor pun anak bujang saya ni... ps: pasal order tu, mestilah ON.. tak sabar ni..
sofu : tu pasal la mkn kena tido awal.. kalau tak, pagi2 dia dah membebel ngantuk la, ini la itula.. mcm2 alasan yg diberi..
mamaniza : tula niza.. haziq ni tak takut gi sekolah.. berani semacam aje... tu yg sampai berani nak soh org anta balik... hmmm.. kita lak yg seram...



[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net