*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Sunday, 17-Feb-2008 21:55 Email | Share | | Bookmark
*** Deco bersama Lynn Hassan ***

Sebelum kelas deco bermula... aku dok sebelah dgn kak daalia..
Tgk tu.. laju je tgn sifu menyapu buttercream atas cuppies...
Suasana di kelas deco.. kak daalia tgh belek apa tu???
Semalam aku pegi kelas deco basic kat Saujana Utama, Sg. Buluh... tak lain tak bukan dgn sifu cuppies di alam cyber yg tak asing lagi - Lynn Hassan... aku mmg sentiasa admire dgn hasil kerja tangan Lynn ni, bila dpt menuntut ilmu dgn dia, mmg aku rasa mcm mimpi je... yelah... semua pun tau yg sentuhan Lynn ni memang ada kelas... sedap aje mata memandang... bila dpt berguru tu, apa lagi, seronok tak terkata... kelas tu ada 8 orang.. aku pegi dgn kak Yatie (kakak satu ofis dgn aku dulu)... kami bertolak dari Temerloh pukul 9am... sampai kat Gombak kul 10.30am, aku sempat gi umah makcik aku kat Tmn Greenwood sat, then kul 11.30am kami pun pegila ke Sg. Buluh.. saje pegi awal sebab tak familiar dgn area situ.. lagipun blh lepak2 dulu, takde la terlambat lak... perjalanan ke umah Lynn amik masa 1jam from Gombak.. blh tahan jauhnya... kul 12.30tghari, kami sampaila.. so, kami pun pegi mkn dulu kat kedai area umah Lynn tu, then around 1pm kami dgn tak malunya dah terpacak kat umah Lynn... dptla tgk adik Lynn membancuh buttercream masa tu... pot pet pot pet itu ini dgn adik Lynn, sebab masa tu Lynn blm turun..... then, kul 2pm, kelas deco pun bermula... lupa lak nak bgtau, masa kat kelas deco tu, aku dpt bersua muka dgn kak Daalia.... memang best laaa... selama ni dok tinggal komen kat fp je, kali ni dpt jumpa empunya fp tu sendiri... happening sgt2 rasa!!!



Ok.... jom kita tgk satu-persatu cuppies yg dah dideco... oh ya...masa awal2 kelas tu, blackout kejap... jenuhla kami menyalut cc ni dlm kepanasan.. tapi sebab minat punya pasal, ok aje...tanya ajela kak daalia.. masa tu dia dah mcm udang terbakar.. merah mukanya sebab panas... hehehe.. jgn mare ye kak.. gurau2 aje...





Sebelum balik, aku sempat bergambar dgn kak daalia yg peramah itu... seronok bangat dpt jumpa kak daalia ni... rasa mcm dah lama kenal aje.. kitorang cakap pun merapu aje... masa deco tu tak habis2 gelak, ada je gurau sendanya... Btw, masa ni tinggal kitorg aje.. yg lain2 dah balik.... yg tukang snap gambar ni Lynn.... nak bergambar dgn Lynn, tak blh sebab sifu tak bg green light.. hehehe... it's ok, sekurang2nya aku dah kenal empunya diri yg buat cuppies yg cute mute tu...

Last but not least, tgk la aksi anak2 teruna aku mkn cupcakes ni... pagi2 lagi nak kek, makan kek je sebagai breakfast.. layan ajelaaa....



Wednesday, 13-Feb-2008 20:40 Email | Share | | Bookmark
Jawab TAG lagi....

Aduihh... kali ni pun 2 org tag aku... anna & emy

Tag pasal apa?? pasal nama anak2 nila.. kalau ikutkan, bab bagi nama ni hubby serah kat aku... katanya yg penting nama tu ada makna yg baik & senang utk dipanggil... so, mcm nama Haziq tu aku mmg dah lama suka kat nama ni & aku carila nama yg nak matching dgn Haziq ni... tak mau letak Ahmad @ Muhammad sebab mcm dah biasa sgt.. last2 aku jumpa nama Hafizuddin.. cam sedap je bila combine dgn Haziq ni (bg aku ler) ... bila tanya hubby dia agree, proceed ajela dgn nama tu... the rest lak, sama kes gak... aku cari nama yg "rhyme" (bak kata omputeh) dgn nama yg sebelum ni.. 1st name mesti ada "din" kat ujung, 2nd name mesti ada "iq" kat hujung.. pas ni kalau dpt boys lagi, aku dah takde idea nak bagi nama apa...

Okla simple aje citer bg nama anak ni.. yg ni lak aku saje2 je nak share dgn korang pengalaman masa mengandungkan bdk2 ni... jom layan.........


Quote:
*** HAFIZUDDIN HAZIQ ***


Quote:
*** RAFIUDDIN RAFIQ ***


Quote:
*** TAQIUDDIN TAUFIQ ***



Lupa lak... aku tak nak tag sapa2 sebab rasanya kebanyakan dah kena tag pasal ni kan... Tapi kalau ada sesapa yg blm buat & nak buat, dialu2kan...

Quote:
Selingan jap... ni aku terima award... mcm dpt award apa je kan... ahaksss... tima kacih yg tak terhingga kepada mamasya, yatie & madiha yg sudi share award ni.... hmmm.... tak yah ucapan la kot...

So, award ni ditujukan kepada semua rakan2 fp yg sudi berkunjung ke sini... tanpa anda siapalah fp ini.. hehehe... mcm la glamer sgt ye.. (sebenarnya tak tau nak cakap apa, layan jela aku tgh merapu + ngantuk ni)



Monday, 11-Feb-2008 14:55 Email | Share | | Bookmark
Eksperiment ku & Mari Melawat Kebun... hehehe...

Mari berkebun...
Last week (sehari sebelum CNY), aku tryla buat roti... actually dah lama print resepi roti ni... cuma blm ada kesempatan nak try... so, aku pun mulakan eksperiment aku tu... masa awal2 buat tu kan, Haziq tgk la aku dok uli... dia tanya aku "ibu buat apa tu??" aku katala yg aku tgh buat roti... pastu dia cakap lagi, "tak mcm roti pun... mcm t*** je..." hmmm... mentang2la aku buat kaler coklat, sedap2 je nak kutuk tau.... tgk jela roti aku yg tak menjadi ni...hukhuk... sedih, w/pun tak jadi tapi habis licing gak..



Quote:
Walaupun roti aku tak menjadi, ni aku share resepinya.. aku tak ingat dari mana aku amik resepi ni, tapi org2 yg buat sebelum ni menjadi aje.. aku je buat yg tak jadi, adala tu cara yg aku buat salah... maklumla buat manual, bukannya ada bread maker pun.. so, ni aku paste aje resepi yg mmg ada dlm simpanan aku tu... resepi ni in English, maleh aku nak translate, tapi senang je nak paham..

CHOCOLATE BUN

Ingredients A :
500 g bread flour
30 g milk powder
20 g cocoa powder
100 g sugar
11 g instant yeast
1 whole egg

Ingredients B :
250 ml water
80 g margarine

Method :
1. Mix well ingredients A.
2. Add in water and knead till a soft dough is formed.
3. Add in margarine and knead again till soft and elastic.
4. Divide the dough into 50g balls.
5. Shape the dough to your liking.
6. Leave to prove till double the size.
7. Bake in a preheated oven at 180 degree celcius till golden brown.
8. Once out of the oven, brush some margarine on top.


Then, cuti CNY baru2 ni, kami tak pegi bercuti ke mana pun... cuma balik umah MIL.. cuti kali ni blh dikatakan smua adik-beradik hubby ada balik (except abg yg sulung sebab dia kena keje)...memang meriah sebab last jumpa ramai2 camni masa raya puasa, tu pun tak semua ada.. so, masa kat kg, aku sempatla snap2 gambar kebun sayur MIL... jom kita tgk..



Kali ni close-up sikit pokok2 sayur tu...ni yg dah ada hasilnya la.... baik punya sayur ni tau....





Quote:

1. Sabrina : tula sab... percubaan pertama.. w/pun tak jadi, nak gak tepek kat fp ni... pasal kebun tu, mmg suka tgk hasilnya bila dah menjadi ni... buat permulaan, utk mkn anak-beranak je... even jiran2 pun MIL bg gak.. nanti kalau dah byk, barula nak jual kot..
2. fliffy : hehe..awak ni kelakar la fliffy... tanam kat tepi longkang.. habis la longkang pecah... pokok tu kan makin lama makin membesar.. tapi ok la tu kira yg awak tanam tu menjadi... tak mati...
3. Syahrul-Nurul : tula, org buat, akak pun nak buat gak.. tapi tak tau cara.. ingatkan mcm buat kek tu je... hehehe... ok la tu nurul, blh lagi nak pinjam oven kat mak, kalau kat jiran, lagi malu..
4. Sham : nasib baik tak keras sampai nak baling ke dinding... mula2 teringin gak nak test, tapi bila mkn, lembut la pulak, terus tak jadi baling.. saya ni 1st time tgk pokok2 sayur... mula2 buat tu, rasa biasa je.. tapi bila dah merimbun cam ni, excited la pulak.. tu yg siap snap gambo tu..
5. zilzal : tima kasih... bila lagi nak buat roti kan... nak gak merasa buat sendiri...
6. mama iman : uihhh... ni kebun MIL akak.. kat umah akak ni manala ada area nak berkebun... bdk2 ni mmg sukala gi kat kebun MIL ni.. suka nak menyebok..
7. srsfeqah : kalau tak cuba sekarang, bila lagi kan?? hmm... berbudi pd tanah ni, mmg bagus gak.. sambil2 tu blh kuarkan peluh... yg penting mkn hasil dari titik peluh sendiri..
8. MaDiHa : hehe.. mmg tak best bila time panas... tu pasal bila gi kebun ni, awal2 pagi... tak aci kan.. tak nak kena panas... tula, roti saya tu sedih la.. takpe.. nanti saya cuba lagi... azam nak buat sampai jadi gebu... pasal kunci tu, saya suggest akak pi beli... berbaloi beli bende alah tu...
9. ida isk : kebun MIL, tapi yg pasti kitorg pun dpt gak bekalan.. sebab bukannya jauh pun umah MIL tu... tiap2 minggu pun blh balik, kutip sayur.. hehehe...
10. yong*ibu Chempaka : yelah tu yong nampak sedap.. pandai yong amik hati akak ye.. hehehe... tula dah masuk perut sedap aje.. nak pulak time lapo... habis je dimakan.. tapi tak puas hati la sebab tak gebu... sayur2 tu hanya blh dikutip bila balik umah MIL.. seminggu sekali blhla balik kutip.. kes malas beli punya pasal..
11. jay4to : syokla awok naik cameron...
12. dOd : ala dilla.. ya ker roti ni menarik??? kalau tgk live tak menarik kot.. yg kebun tu mmg confirm la kalau setiap kali balik, akan dibekalkan dgn sayur2 yg segar..
13. mamasya : licin tu sebab dah takde mende nak mkn... kena gak mkn roti ni.. hehe.. kebun sayur tu, mmgla MIL berhajat nak jual gak... tapi buat masa ni mkn sendiri dulu.. dah byk nanti baru blh bisnes...
14. zaiton yatim : salam perkenalan juga... tq sudi singgah fp saya... tula, nak balik umah MIL dekat aje.. 45min perjalanan.. every week pun blh balik.. dpt bekalan sayur segar..
15. yatie : roti yg awak mkn tu best kot.. yg ni kureng.. tu yg nak kena improvekan lagi...
16. Ana : kelakar kak ana ni la.. baling ke dinding tak bersepai... keras gak tu ya... hihi... berkebun ni seronok bila time dah ada hasil....
17. mamafarhan : betul tu mimi.. yg kita tanam sendiri ni lebih bagus.. sebab kita yg jaga... bak kata org tu, chemical free... hmm... saya dulu pun jarang gak nak try baking2 ni... tapi sekarang dah terpikat, nak pulak bila kita buat sesuatu tu menjadi... tu yg kena practice lagi buat roti... supaya jadi mcm yg org lain buat.. gebu & menarik je..
18. marlin : kalau ikutkan, saya pun nak tunggu breadmaker.. tapi tula.. bila nak beli pun tak taula... tu yg buat gak sendiri... tak jadi la pulak.. btw, kebun ni takdela besar mana.. blh la utk mkn anak-beranak & bg jiran tetangga... plan nak berjual tu ada gak, tunggu hasil lagi byk baru blh buat..
19. ummi triplet a.k.a ifahikram : u're welcome.. syok tgk awak ada kembar 3...
20. ibu Adam : hehe.. umah MIL ni kat jengka je (kawasan felda)... naper tanya gitu?? nampak cam kat cameron ke??? ahaksss.....
21. Nur : tq nur beri peransang.. tula.. saya pun rasa ada la yg silap, masa menguli ke apa ke.. buat pun nak cepat siap je kan... ilmu pun tak menuntut, tup2 terus buat.. mana nak jadi.. pasal kebun tu, alhamdulillah naik elok.... senang hati tgk.. MIL lagi la seronok sebab dia yg usahakan...
22. nurul : hehe.. tak give up, malahan bertambah semangat nak buat roti.. chewah... saje nak sedapkan hati.. border tu, nanti check fp nurul ya...
23. mama iqa : tula mama iqa.. tryla buat.. bila kita buat sendiri baru kita tau camna rupanya... beli tu lain... hehehe.. kebun tu MIL yg punya.. akak tumpang snap gambo aje..
24. mama kimi : biasala tu.. dulu2 pun saya M jugak... sejak dok umah ni je tgn rajin nak mencuba... kalau keje tu, ntah2 dapur pun jarang berasap...
25. Daalia : betul tu kak... w/pun tak menjadi, tapi kita dah try.. next time blh improvekan lagi... kalau akak nak tau, before kebun ni, masa arwah FIL masih ada, diorg ada tanam padi... so, selalu la mkn beras sendiri.. free gitu... sekarang je dah tak buat.. takde sapa yg larat & pandai.. tu yg beralih arah ke kebun lak..
26. mama @nis : hmm.. at least gee pun penah buat.. yg sausage roll lagi tu.. akak ni yg plain je... hubby akak pun kalau ikutkan dia kata tak yah nak buat2 roti ni, tapi akak yg beriya2 nak buat.. nak gak belajar, kalau tak sampai bila tak tau buat kan..
27. << jeff >> : betul tu bro.... usaha tangga kejayaan...
28. Daalia : hmmm.. tunggu saya bercuti2 ke area sana, blh la kot...
29. m:e:o:r:j:a:y : memang pun ada nak tanam lagi tu.... tunggu masa je.. hmm.. betul gak tumkn roti dgn kopi panas.. mesti syiok!!!
30. Lee Lin : tapi yg saya ni nasib baik diorg makan... kalau tak, lagi la tension..
31. my other half : tq..
32. ibu tisyia : tq...
33. MaDiHa : ok.. saya dtg..
34. Emy : betul tu...
35. juemeg : pas ni aku tunggu beli breadmaker la... hehehe.. letih menguli ni..
36. ummirafeeq : hehe.. betul sesangat tu!!!
37. ibu amirfarah : mcm kenal je ni... cutela nama yg akak guna ni... roti saya tu tak cukup uli kot.. nak cepat je..
38. MamaFami : jgn cakap cam tu mama.. bukan salah mama la.. ni salah tgn saya yg tak reti nak buat, tapi sibuk nak try... hehehe... anyway, thanks for the tip.. InsyaAllah akan saya try lagi... tak pun tunggu breadmaker la..



Monday, 4-Feb-2008 10:55 Email | Share | | Bookmark
UD-ID.. apa tu???

UD-ID... specially for Bro Edoras..
hehehe... aku pun nak nyibuk gaksss... sebenarnya ni kes takde keje la ni... ari tu ada tertgk kat fp mamafami pasal dedication entry ni... pastu saje2 la try masuk fp Bro Edoras ni... tup tup, hari tu tinggal komen, dpt laks entry dedication dari bro ni... hmm.. ni kira nak balas balik la ni + nak sahut cabaran bln Februari....

Quote:
Sebelum lebih ramai yg bertanya, gambar ni aku shoot guna digicam biasa aje.. Sony Cybershot T-200..




Quote:
Bunga kemboja ni satu2nya bunga yg memang serasi dgn aku... sebab apa aku kata serasi?? sebab dlm byk2 bunga yg aku tanam, yg ni la yg sentiasa berbunga & berbuah (buahnya mcm tanduk tu, mak aku kata benih dlm buah tu la yg org amik utk tanam bunga ni).. Bunga ni aku shoot pagi tadi... siap nampak titisan embum lagi kat bunga tu kan.. hehehe... dah takde idea nak letak gambo apa...


Yg ni laks, entry dedication dari bro Edoras hari tu..aku ni kira last lucky person sebab tu kira di antara entry yg terakhir yg bro tu buat utk bln lepas.. hehehe... (jgn mare bro saya cilok gambar ni dari fp bro)..




Quote:

1. + FarEast + : menyahut cabaran sebenarnya ni..
2. rani : tq...
3. Daalia : hehe... saje join d club.. ps: tak sabar nak jumpa akak on 16th ni..
4. Edoras : hehe.. tq.. penat nak shoot bunga ni, tertonggeng2 saya dibuatnya..
5. Lyndz : betul tu lyn.. tu yg akak suka pasal bunga ni..
6. yong*ibu Chempaka : sebenarnya yong, nak kata tgn akak ni menjadi bab2 tanam bunga, tak jugak.. sebab byk dah bunga yg mati sebelum.. tapi tula.. yg ni lak yg elok je.. tu yg buat akak sayang kat bunga ni..
7. MaDiHa : IUD?? lawak la akak ni... ada2 je.. saya ni suka tanam bunga yg senang nak jaga je.. yg payah2 tu surrender la..
8. aliz_mie : mestila fresh... ada embun lagi tu..
9. eija28 : guna digicam biasa je.. Sony Cybershot T-200..
10. Syahrul-Nurul : pegi spa?? tak penah seumur hidup... tgk kat tv jela..
11. tariqzaidanirah : tq..
12. Nur : tq.. tqvm...
13. Bonda RaqynRafiqin : tq..
14. yatie : ishhh.. tak main la spray2 ni.. embun ori la tu..
15. fliffy : saya dah pun kena tag.. lum jawab je lagi... takes time la sebab ada 3 org ni.. tula fliffy, kalau cybershot ni kecik je... blh letak dlm handbag.. tapi since awak mmg minat photography, beli je yg DSLR tu... baru gempak bila shoot nanti..
16. ida isk : bila lagi kak nak join... dedicate aje kek akak yg comel2 tu kat edoras ni.. mesti dia suka...
17. << jeff >> : class ke?? tq..
18. momi_d's a.k.a leen : saya ni bukan pandai ngat bab2 shoot ni.. main hentam aje..
19. Ana : ish... tak terror pun kak ana.. ni main petik2 je.. nasib aje dpt shot yg menarik.. ooo.. akak pun dpt dedication gak ye.. buatla.. amik gambo kek akak tu..
20. ayu~ibu husna : bagusla dah berjaya.. senang je kan..
21. sofu : hehehe... saya pun tak sangka blh nampak titis embun tu... ps: ok gak tu.. awak dgtla melawat kat kelas lyn tu.. blh kita jumpa..
22. mamadarwisy : hmmm.. tak perfect lagi la... dlm proses membaiki diri..
23. MamaFaMi : fresh & ori gitu mama..
24. aidura sofiee : tq...
25. mummy jam : yup... memang fun..
26. jay4to : awok la dedicate dulu.. nanti koi buat utk awok lak..
27. cek de sam : tq...
28. dOd : hehehe..
29. masriyah : betul tu.. bunganya pun lawa..
30. Emy : alamak.. kena tag lagi..
31. mamasya : mcm aje.. tapi tak pro pun.. hah.. dpt award?? award apa lak tu?? nanti saya dtg yek..
32. mamaniza : umah akak ni mana ada garden... hehehe.. takde space pun nak bergarden2 ni... tanam bunga pun bunga yg senang nak idup aje..
33. Hajar : kalau ada org tlg siram, mesti idup punya.. bunga ni senang je nak jaga..
34. mama @nis : hehe.. layan ajela, nama pun fp kan..
35. ibu Adam : nak kata style baru tu, ntahla.. saya pun saje je join... takde idea nak update fp, tu yg sibuk buat gini... fyi, saya takde basic pun dlm amik2 gambar ni.. main petik aje.. tapi tula.. tak sangka lak gambar kali ni cam cantik je.. hehee.. perasan lak..
36. lieya_latif : bunga tu fresh lieya... tu yg nampak lawa je.. hehehe.. mainan kat fp ni, layan ajela..
37. srsfeqah : tq... indah kan ciptaanNya..
38. Sabrina : hehe.. saje je nak nyibuks gak...
39. hijanahhafiizh : nampak menarik yg bua akak nak join tu... saje test skill...
40. ummirafeeq : saya ni menyahut cabaran org aje... nak buat sendiri tak pandai... bukannya ada gambar yg lawa2 pun nak dedicate kat org..
41. fikri (along)(ilham Lensa) : hmmm... gambar sinar & buah tu memang class.. sebab yg shoot pun org pro..
42. inaa : awak minat pink ke??
43. marlin : sekali sekala jadi minah bunga.. bukan selalu... bila lagi kan... hehe..
44. umi solehah yusof : kat TJ?? satu taman la kita ni... hehehe... tu pasal la tgk muka awak cam familiar je.. ntah2 penah jumpa masa kat pasar mlm TJ ke, manala tau..
45. ed : tak dela hebat mana pun.. kebetulan aje tu dpt angle yg menarik..
46. mamaharizdanish~anna : tq...
47. umi solehah yusof : ooo... uamh kat padang tu ke?? kitorg selalu gak lalu lalang kat situ... btw, nanti i tanya my hubby ya...
48. mama kimi : a'ahla.. lama tak nampak awak... maklumla bz dgn KPLI..



Tuesday, 29-Jan-2008 10:40 Email | Share | | Bookmark
** Wedding Zarita & Amir **

Dewan Perdana Felda... view dari luar..
Parents pengantin bz menyambut tetamu yg dtg...
Cantiknya pelamin ni... aku shoot dari tmpt duduk aku...
Sabtu lepas, aku & hubby pegi wedding anak bos tempat aku keje dulu...(office dia kat sini, tapi dia ada umah di KL & Temerloh).. since skarang dia byk dok KL, so wedding ni dibuat di KL la... kitorg pi hari KL sabtu pagi (after anta bdk2 ni ke umah MIL)... tghari tu kitorg ada appoinment dgn kwn hubby kat Armada Hotel, PJ.. so lunch kat situla (mula2 nak gak snap gambo makanan yg mcm2 tu, tapi segan la pulak.. hehehe.. kang org cakap jakun lak )...after meeting tu, kitorg merayau2 la kat IKEA.. adala borong cikit brg2 kat situ... Kuar dari IKEA pun dh ptg dlm kul 5.30pm gitu, pastu barula terhegeh2 cari hotel... kalau ikutkan badan dah penat sebab takde rest langsung.. mlm lak nak ke wedding tu... Ok tak nak citer ngarut2 lagi, jom kita layan gambar2 masa kat wedding tu..




Kalau ikutkan, byk gak gambar yg diambil, tapi tula.. bila tgk, ada yg tak berapa terang la... so kenala pilih2... kalau tgk kat gambar2 kat bawah ni, ada mcm2 tone, ni gara2 blm master lagi funtion kat digicam nila... kejap tukar setting gini, kejap tukar gitu... last2 dah lupa setting yg mana ok... hasilnya pun ntah apa2, boring betul..... takpela, janji nampak blh la kan...




Quote:
Nak tambah sikit lagi... dlm byk2 bende kan, gambar makanan yg aku lupa nak amik... aduihhhh... apa lerrrr..... dah syok mkn tak ingat dunia...


Quote:

1. aliz_mie : tq...
2. MaDiHa : hehe... saya ni 1st time gi wedding org2 kaya... bila lagi kan.. tula kak, masa kat PJ tu mmg ingat kat akak.. tapi masa pack.. next time yaa..
3. Lyndz : tq.. pasal gambar tu, check your fp ya..
4. Nur : tula nur.. pelamin tu mmg lawa.. that's why la rasa geram je nak posing kat atas tu...
5. hijanahhafiizh : mmg pun... isi dlm door gift tu pun cute..
6. mamasya : hehe.. abg saya buat muka tak malu je amik gambo2 tu... wedding cam ni ak blh la nak bawak bdk2 tu.. kang haru lak majlis org..
7. Sham : betul tu sham... bukan senang nak jln berdua la ni.. hmm... kita sama je sham kalau gi ikea.. sudu plastik pun angkut... hehehe..
8. mamafarhan : sekali sekala gi honeymoon berdua.. bdk2 tu dah biasa kat umah MIL.. lagipun adik2 ipar ramai tlg tgkkan.. tu yg tak risau..
9. MamaFaMi : tula mama.. kalau ikutkan, nak je naik atas tu.. tapi malu lakssss...wah.. bagusnya mama jual cross-stitch 4 charity.. all the best!!
10. ibu Adam : saya tak blh imagine kalau saya angkut bdk2 bertiga tu... mau haru majlis org dibuatnya... tu yg awal2 cakap kena tinggal...tak blh ikut..
11. lieya_latif : mmg meriah... lebih meriah kalau dpt sanding lagi sekali.. ahaksss..
12. sofu : a'ah... pakaian lelaki tu simple aje..
13. ayu~ibu husna : camna blh lupa bawa camera?? isshh.. tu brg paling penting tau.. lain kali simpan siap2 dlm handbag.. tula, masa nak gi wedding tu, baru dpt tau yg diorg punya theme kaler tu... lebih kurang aje... cam pakat la pulak..
14. Syahrul-Nurul : ya ker awet muda?? hehehe... nampak muda sebab bdn akak kecik kot..
15. yatie : mummy pengantin tu mmg gitu.. vogue sentiasa..
16. yong@ibu chempaka : bukan selalu yong dpt berdua gini..
17. dOd : itula dilla.. lupa nak amik gambo makanan... padahal sebelum tu dah plan.. bila nampak food je, mkn tak ingat dunia..
18. farah : kecik molek?? hehee... itu la saya..
19. << jeff >> : tq bro..
20. Hajar : ishh.. hajar ni... jgn cakap gitu, kembang setaman nanti..
21. fateen*mama danish&dania : betul tu... gi ikea, tak sah kalau tak membeli..
22. ummiNurin::mieza : itula mieza.. pengantin lelaki ni pemalu sgt.. kebanyakan gambar semua pun tunduk2...
23. jay4to : kawin gini, paling kurang pun puluh2 ribu.. ntah2 lebih lagi..
24. mamafarhan : uihh.. awak ni tanya cam la saya expert bab2 kek ni... bab kukus tak pasti lak.. lum penah buat.. kalau yg bakar, ok je kita buat dlm bekas kecik2 tu.. cuma timing masa nak bakar tu kena kurangkan sikit la..
25. ida isk : tula kak ida.. tak tau lak ada kelas deco ari tu.. kalau tau, mungkin saya singgah menyibuk kat situ..
26. syahrul-nurul : k thanks..
27. mama haikal : tq..
28. fikri (along)(ilham Lensa) : memang anak Dato' pun.. tu yg kawin gini..
29. muhd shafie : hehe.. samala kita bro.. takde pun nak sanding2 ni..
30. rose : sah2la purple.. aku kan fanatik purple.. ahaksss...
31. Abah Along : ishhh... jgn cakpa gitu abah.. malu lah.. cam over lak saya kan... anyway, bdk2 tu sihat walafiat..
32. ayu~ibu husna : check your fp k..
33. unnamed : hihi.. bila lagi nak start buat fp ni??? senang bangat dong..
34. marlin : teringin tu mmg teringin tp malu lah.. sebenarnya kalau tgk bebetul, baju saya dgn hubby takdela matching ngat... puas dah cari baju batik yg kaler purple sama dgn baju saya tu.. tak jumpa lak... last2 beli je yg ni... kira masuk la juga..
35. tariqzaidanirah : hajat je yg lebih.. tapi tak buat pun.. nanti kang over lak..
36. mira : tq..
37. eija28 : keje FELDA?? tak la.... tp masa keje KL tu, umah akak dekat la dgn bangunan FELDA ni...
38. Edoras : wah.. terharunya dpt dedication.. tq bro..
39. mama @nis : hmmm.. nak tambah sorang lagi?? lum lagi kot.. penatla jaga 3 heroes ni..
40. rani : tq rani.. oh ya, dlm door gift tu ada gambar diorg berdua dlm bekas kaca.. tak reti nak explain, tapi tula bendenya.. special gak..
41. Emy : diorg ok je tinggal kat kg... lagipun mmg diorg suka sgt bila sebut nak ke umah MIL... agaknya ramai tukang layan kot..
42. kak rus : tq kak rus.. tula kak, saya lupa nak snap gambar makanan..
43. momi_d's a.k.a leen : bukan selalu dpt berdua gini..
44. ummirafeeq : oo.. .rafeeq pun penah kena tinggal ya.. tula.. betul cakap awak tu... sekali sakal nak gak berdua kan... so, kena diorg tinggal kat kg jap.. lagipun bukan lama.. eh.. umur kita ni lebih kurang ajelaaa...
45. mummy irdina&arissa : malu sebab org ramai.. kalau semua dah balik nak gak naik atas tu..
46. Daalia : akak ni cam tau2 je.. mmg baju pengantin tu buat kat filipina pun... mummy pengantin tu sibuk fly ke sana... nak tempah baju punya pasal..
47. Lord :
48. Kak Leen / MamaLeen : tq kak leen... hehe.. kitorg posing je lebih.. bukan selalu..
49. Ouled Kenitra : cam nak gi opis?? lawak la awak ni..
50. ed : meriah mmg meriah.. tapi tak ramai pun jumpa kwn2.. sebab yg kawin ni bukan kwn kita.. kita cuma kenal parentsnya..
51. mamaharizdanish~anna : mana ada cam pengantin... kalau pakai baju lip lap lip lap, baru cam pengantin...
52. ayu~ibu husna : u're welcome!!
53. nurulhasmiza : mirip bienda?? adala sikit2 kot..
54. amm :
55. mamaharizdanish~anna : aduh... kena tag ke?? hehehe.. nanti kita visit ya..
56. mia :
57. Sabrina : tq.. eh.. berseri ke kitorg?? hehehe... lama tak tgk sab kat fp ni..
58. boxhousestudio : biasa2 je kak..
59. masriyah : tq...



[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net