*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 17-Apr-2008 08:46 Email | Share | | Bookmark
Cupcakes Lagi...

Vanilla flavor ni guna resepi Lynn..
Cho moist ni resepi kak Hanieliza.. tak berapa moist tp lembut..
View dari atas.. sengetla pulak aku snap..
Ok.. ni citer hari semalam (Rabu)... aku buat cupcakes lagi.... kali ni aku saje nak test resepi baru (actually resepi sifu aku, resepi dari Lynn) & satu lagi tu resepi aku amik dari Kak Hanieliza... utk dua2 ni aku cuma buat 1/2 adunan aje... sebab nak test dulu... ok ke tak... cam deco tu aku tak beria2 sgt mendeco... cuma aku practise buat roses & juga dok main terap2 alphabet yg aku baru beli hari tu... So, deco cuma biasa2 ajela... bak kata org tu nak test... menjadi ke tak... Kita layan jela gambar2 ni yek..


Inila hasilnya.. tak buat banyak pun... sikit aje..



Cupcakes yg aku buat ni, buat pertama kalinya aku bagi la kawan fp aku rasa.. org yg aku maksudkan adalah watie, dia ni dok satu tmn dgn aku.. tapi tula tak penah jumpa.. punyala kan... hehehe.. cuma yg tak syoknya, aku soh Ti yg amik cc ni, patutnya aku yg gi anta.. memandangkan hubby aku takde (dia kursus di Bangi dari hari Isnin lagi, hari ni baru balik, yes!!!), terpaksala aku buat muka tak malu suruh Ti dtg amik... "sori ye Ti, sebab awak kena dtg amik... syok gak dpt jumpa awak, tapi sebab hari nak ujan, tak dpt nak sembang lama2..." Sib baikla Ti ni jenis peramah, kira masa jumpa tu gamat jugakla.. tupun baru kejap... kalau lama, ntah apa la yg kitorang borakkan... hope kita dpt jumpa lagi Ti.. "TQ susah payah dtg ke umah saya.. "

Ok.. jom tgk pula aksi anak2 aku.... aku dah malas nak edit2 gambar ni... buat sekali harung jela..


Last but not least, aku masukkan juga dlm entry ni... pasal Rafiq... sian kat abg yg sorang ni....


Monday, 14-Apr-2008 10:35 Email | Share | | Bookmark
* Deco Bersama Kak Ida... *

Comel tak???
Semua ni dah selamat dimakan kat umah MIL...
Sabtu lepas, aku ada date dgn Kak Ida... mmg sebelum ni dah berhajat nak belajar deco dgn kak ida ni, tapi masa tak mengizinkan... W/pun sebelum ni aku penah belajar dgn lynn, tapi aku still nak belajar dgn kak ida sebab modul kali ni ada belajar deco guna sugarpaste.. itu yg aku nak sgt2 belajar buat... So, dptla aku berguru dgn kak ida yg teramat sporting & ceria orangnya...

Sebelum tu aku mulakan dgn perjalanan kami... kitorang pegi KL dlm pukul 7.45am (bertolak dari umah MIL).. Kitorang keluar awal tu sebab tak nak bdk berdua tu sedar yg kitorang pegi.. kalau tak, mesti diorang nangis nak ikut.. pegi KL ni kitorang cuma bawa Haziq.. sebab aku dah penah berjanji dgn Haziq, dia blh tgk movie dgn hubby sementara tunggu kelas deco aku habis... mamat ni punyala excited, siap bawa sweater tu.. Maklumla, before this, dia penah tgk wayang tapi tak sampai sejam dah kuar sebab menggigil kesejukan..

Sebelum tu, msg utk Kak Madiha, "sori sebab tak contact akak, bukan tak nak jumpa, tapi sebab masa yg ada tu limited sgt.. takut tak sempat je"... K, sambung semula... Kitorang sampai KL dlm kul 10.30am, terus gi kedai Bake With Yen kat area Chow Kit... nak beli brg2 buat kek ni.. mak aiii... aku first time sampai situ.. rambang mata.. rasa nak beli semua je... hubby aku pun excited semacam... sama laju je kitorang berdua... Then, dlm kul 12++, kitorang blah ke A&W kat Jln TAR.. saje nak bawa Haziq mkn kat situ.. kat T'loh ni mana ada A&W, so dia tak penahla mkn... Haziq ni jenis yg tak segan langsung.. masa kat A&W tu, dia sibukla ke cashier mintak mcm2.. nak bekas isi sos la, nak tisu la, nak plastik la...dah tu lak, suka hati je dia panggil bdk muda yg keje tu "makcik"...

Okla panjang lak aku bercerita... jgn boring ya.... jom layan gambar yg ada..





Quote:
Sepanjang kelas berjalan, riuh aje umah kak ida.. W/pun baru 1st time jumpa kak ida, tapi rasa cam dah kenal lama je.. aku ni lak jenis yg pot pet pot pet, asyik2 tergelak je masa deco tu.. Kak ida, sori ya kalau saya ni terover... bila kenang2 semula kelas tu, tersenyum sorang2... mcm2 la hal yg berlaku.. Tu blm masuk bab Haziq & hubby sampai umah kak ida... lagi la gamatnya umah kak ida dgn adanya bdk yg bernama Haziq ni... Kak ida pun tak larat nak melayan Haziq... mmg lincah anak aku tu.. tak blh dok diam... buat mcm umah sendiri je.. To Kak Ida, "Terima kasih byk2 sebab sudi terima kedatangan saya... dan terima kasih lagi sekali di atas segala ilmu & tips2 yg kak ida curahkan.. semoga kak ida sukses selalu.. "


Friday, 11-Apr-2008 02:26 Email | Share | | Bookmark
Kesian Rafiq...

LO ni utk DesignerDigital & Scrapgirls..
Dua2 ni utk DID challenge..
Takde citer menarik pun.. saje nak update kisah Rafiq yg selalu jadi mangsa adiknya...biasanya kita dgr, abang yg buli adik kan?? Tapi dlm kes bdk berdua ni lain lak, Taufiq yg lebih ligat membuli abangnya... bukan setakat ligat membuli aje, Taufiq gakla yg paling kuat jeles kalau Rafiq nak manja2 sikit dgn aku... pantang tgk abg dia cuba dok dekat aku, cepat2 je dia potong trip.. ditolaknya abang tu sampai jatuh, tak pun digigitnya... haaa... bab gigit ni la yg aku tak tahan... nasib baikla abang ni jenis yg tak mudah nak balas semula.. kalau dia marah, dia cuma jerit & buat action konon2 nak pukul, tapi tak buat pun.. so, selamatla si adik..

Sebenarnya ni bukan kali pertama Rafiq kena gigit.. sebelum ni Taufiq dah penah gigit kat peha, belakang badan & juga lengan Rafiq... kebetulan kali ni aku sempat lak nak snap gambar dia after kena gigit tu... kes kena gigit ni sebab berebut mainan.. masa tu aku kat dapur tgh masak.. mula2 elok je diorang main berdua... tak sampai 5 minit, aku dgr si adik dah kejar si abang... pastu blm sempat apa2, dia tak tarik badan abg & ngap kat badan tu... adoiiii... apa lagi, melalak la si abangnya.. bab melalak ni yg tak tahannya, sebab satu deret kawasan umah ni blh dengar kot... punyala kuat dia nangis... jenuh aku nak pujuk... Jom kita tgk gambar...


Last but not least... jom jamu mata dgn beberapa LO yg aku sempat buat utk minggu ni... aku join challenge ni for fun aje.. bukanla sebab nak menang apa2.. semua ni sebab kepuasan (sapa yg minat bab scrapping ni fahamla apa yg aku maksudkan )... lagipun bukan semua tu utk tujuan pertandingan.. nama je challenge.. ni mcm kita challenge diri kita utk buat aje.. Ptg ni aku balik kg... pastu esok nak ke KL... memang takde masa nak scrap la for this weekend.. Bz.. bz... nanti kalau sempat aku visitla fp kawan2 ya...

LO ni dia soh guna "one sunshine ticker" & yg lagi satu tu soh guna background paper yg diorang bagi..


LO ni lak utk scraplift challenge (aku suka bab scraplift ni) & juga font challenge...



Quote:
Kalau perasan, kebanyakan LO ni aku byk letak muka budak berdua ni je.. bukan apa, gambar2 diorang mmg banyak dlm pc ni... lagipun diorang kan dok kat umah, sikit2 posing je kejenya... tu pasal la gambar Haziq tak byk.. Haziq bz dgn sekolah.. tak sempat nak posing2 la... next time kita amik gambar byk2 ye Haziq..


Monday, 7-Apr-2008 03:18 Email | Share | | Bookmark
A little update...

Scrap challenge No. 1
Scrap challenge No. 2
Scrap challenge No. 3
Wah dah seminggu aku tak update fp.... memang bz giler last week... (mcm la aku ni keje kan.. kalau keje, lagila tak terupdate fp aku ni)... Well, byk bende yg berlaku & byk juga bende yg aku plan utk buat dlm masa terdekat....aku pun tak tau nak mula yg mana satu.. gambar pun semakin byk dlm pc aku ni, blm diedit... resepi pun ada few yg aku dah try tapi lum masuk sini... hmmm... Last week, antara few event yg telah berlaku...adik aku bertunang (semalam).. hehehe.. at least bertunang gak dia, cam tak caya je, aku rasa dia tu cam kecik je lagi... tak lama lagi nak jadi laki orang.. hahaha... Pastu, adala "projek baik punya" yg aku arrange dgn kwn fp aku ni.. tak perlu sebut nama, kalau dia baca, dia taula yg dia tu orangnya... projek ni tak blh reveal lagi... tunggu.... ahaksss........ tak sabar ni!!!!!!!! Pastu dlm masa yg sama aku dah berbincang mengenai keje baru aku... InsyaAllah, bln depan aku akan mula bekerja.. hmmm... tapi tgk gakla gaji tu kan.. kalau diorang blh bagi sebanyak yg aku mintak, aku keje la... kalau ikutkan, liat gak ni.. maklumla dah 2thn lebih aku tak keje.. tup tup nak keja semula... paling risau bdk berdua ni la... tak mau citer byk lagi, tunggu dan lihat ajela..... nanti aku update citer2 tu semua ya..

Cuma kali ni aku update gakla.. tak mau bg fp ni bersawang... ni keje aku last week la... semenjak dua menjak ni, aku rajinla pula menyibukkan diri utk join few scrap challenge kat beberapa website ni.. saje je, sambil2 tu blh cuci mata, tukar2 idea pasal scrapping ni... (sebenarnya byk dipengaruhi oleh fliffy la ni).. suka tgk dia yg begitu rajin buat scrap ni.. aku pun nak gakla mencuba.....

1) Ni challenge yg aku mula2 buat, syarat utama kena guna paperback yg diorang bagi
(utk designersdigital.com - Week of March 30th)




2) Ni lak scraplift challenge, scraplift ni maksudnya kita pilih mana2 LO yg kita berkenan,
buat mcm LO tu gak dgn cara kita tersendiri...
(utk designindigital.com - April Scraplift Challenge #1)




3) Ni lak challenge menggunakan mana2 QP yg kita suka, pastu tambahla apa2 embellishment
utk bg nampak lebih menarik... buat ajela
(utk digitalfreebies.com - Maria's Weekly Challenge Apr 1-7)




Tu ajela update buat kali ni... InsyaAllah nanti aku akan visit fp kwn2 yek.. sori la sebab lambat berkunjung...


Sunday, 30-Mar-2008 14:00 Email | Share | | Bookmark
Sambungan Projek Calendar ku - 2nd Quarter 2008

Mei & Jun 2008
Julai & Ogos 2008
hehe... mcm apa je bunyi tajuk entry kat atas tu yek... mcm ler ada projek yg grand sgt.... hahaha... saje je.. ingat lagi tak yg sebelum ni aku ada buat kalender 2008?? masa tu buat utk 1st quarter je dulu... kalau tak ingat @ blm penah tgk, blh jenguk kat sini... sebenarnya aku buat ni utk letak kat desktop aku, sebagai wallpaper.. saje buang masa...lagipun mmg aku suka buat bende ni... tak penah jemu...

Oh ya... utk 2nd quarter ni, aku masih menggunakan element2 yg lama... suka dgn bunga2an tu... sebab nampak ceria & meriah.. cuma cara aku olah je yg berbeza... Gambar bdk2 ni lak, aku amik yg masa sebelum rambut diorang kena potong... Amacam, ok tak kalender2 ni??? aku ni pun bukannya pro.. buat pun takla secanggih yg professional scrapper tu... kira blh la kan?? Kalender ni aku dah kecikkan sizenya.. ni utk letak kat fp ni aje.. So, selamat menjamu mata!!! Hingga bertemu di lain entry (apa punya bahasa daaa... )


Quote:
Calendar 2nd Quarter 2008




[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net