*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 7-May-2008 06:30 Email | Share | | Bookmark
Taufiq's 2nd Birthday!!! - *7 Mei 2008*

Simple LO for my birthday boy...
Pejam celik pejam celik, hari ni gelapla usia "baby" aku ni 2 tahun.. rasa cam baru je lagi lahirkan Taufiq ni.. Memandangkan aku blm penah letak gambar Taufiq sejak baby di fp ni, hari ni aku amik kesempatan utk berbuat demikian..maklum jela.. masa aku start ber"fp" ni dlm thn lepas... masa tu pun umur dia dah 1 year ++... so, memang takdela gambar2 nostalgia masa kecik ni... Tapi sebelum tu, nila LO yg sempat aku buat sempena BD taufiq ni... sempoi giler, tak sempat nak ngadap pc lama2....



Ok, jom layan gambar si Taufiq sejak hari pertama dia lahir sampaila sekarang (jenuh gak nak pilih gambar2 dia ni, sebab byk sgt yg aku amik...)..




Quote:
Yg ni masa umur dari sebulan hingga setahun




Quote:
Yg ni lak masa umur dari setahun hingga 2 tahun (gambar yg 2thn tu diamik 2 hari sebelum BD Taufiq.. kira d latest pic la ni...)




Antara perkembangan terkini Taufiq: (1st time aku tulis perkembangan Taufiq ni)

Quote:
Pandai panggil aku "ibu" dah (1st time dia panggil, masa tu 29 April 2008)... akhirnya!!! jenuh aku tunggu dia boleh sebut word "ibu" ni...
Sekarang ni, kalau bergaduh dgn Rafiq, sambil nangis2 tu, dia akan pegi kat Rafiq sambil cakap "ujuk" - ni kira soh abg dia pujuk dia la, so rafiq pun akan peluk dia sikit, pastu automatik diam.. (mengada2 sungguh, nak tergelak pun ada tgk perangai dia ni)..
Pantang nampak duit syiling, akan cakap "uwit, babong" (maknanya duit ni nak isi dlm tabung).. pastu terkedek2 masuk bilik aku, cari tabung..
Kalau nak minum susu @ makan, dah pandai baca doa makan, tapi doanya punyala pendek.. amik part2 tertentu je (awah..humma...fima...amin).. baca doa ni dia selalu ikut Rafiq la... kalau dah pandai cakap, sure dia blh sebut semua...hehehe..Doa tido pun blh gak la ikut sket2... tapi pendek gak, dia buat version sendiri....
Suka sgt2 dgn Spongebob, kalau dgr lagu tema citer ni @ nampak gambar spongebob ni, dia mesti akan cakap "pabob pepe"... masih pelat... tapi aku pahamla apa yg dia maksudkan... siap ikut2 nyanyi lagi...
Dan yg paling menyejukkan hati aku, dia paling suka dgr azan kat tv... pantang ada azan, apa yg dia tgh buat (samada tgh nangis @ bermain @ tgh mengamuk), mesti dia stop & concentrate kat azan tu.... org mengaji pun dia suka dgr (khusyuk mcm tgk org nanyi)....

Oklah.. kalau ikutkan, byk lagi.. tapi aku tulis yg aku kira menarik ajela yek...



***Notes: Hari ni nak ke KL.... bawak anak2 sekali... jln2 cuci mata....maklumla, Pahang cuti ni, hari Hol....esok lak nak ke Melaka... yes!!! Melaka, here we come... lamanya tak gi Melaka... (nampak gayanya Haziq terpaksa ponteng sekolah la Jumaat ni...) Hingga bertemu next week.... take care semua!!! thanks for visiting...


Monday, 5-May-2008 14:35 Email | Share | | Bookmark
Kelas Ciskek la pulak....

Top #1 : Toffee Caramel Cheese Cake...
Top #2 : Blueberry Chocolate Cheese Cake...
Top #3 : Oreo Baked Cheese Cake
Kali ni cerita ceriti masa aku attend kelas ciskek pada 1 Mei 2008 yg lalu... aku ni memang minat mkn ciskek... even masa aku kat states dulu, penah la buat, tapi masa tu beli crust yg ready made & terus buat cam tu je.. memang keje sempoi laaa..... tapi masa tu buat pun main taram ajela.. janji sedap dimakan...cuma sepanjang aku menceburkan diri dlm baking ni, belum pernah sekali pun aku try buat ciskek (sebab aku tau takde sapa kat umah ni yg makan, hubby jgn harapla, lagi la tak sukanya..) So, bila dpt tau yg auntie lynn(chef masture), ada buat demo utk ciskek ni, aku pun berminat la nak ikut sekali...

Aku pun pegila ke Ampang utk kelas demo ni minggu lepas... masa pegi tu, aku excited gakla.. berkobar2 ni... sampai kat sana, alamak.. tak kenal sorang pun... aku cuma tau yg akan pegi kelas ni si aima, chepah & kak tun (boxhousetudio).. masa sampai tu, diorang ni takde lagi... Then, tak lama pastu barula sampai... yg kelakarnya, time kak tun sampai je, dia pandang muka aku, terus dia cakap "kamalina" kan... hehehe.... mentang2 aku dah expose muka aku ni kat fp, dia kenalla... So, kat kelas ciskek ni la aku dpt beramah mesra dgn aima, chepah & kak tun... memang seronok la dpt jumpa diorang yg terror & rajin dlm bab membaking ni.. Ok, jom jamu mata dgn gambar2 yg sempat aku snap...tapi sebelum tu, aku nak ucap tima kasih kat kak rinn & rani sebab bg aku "cilok" gambar2 ciskek yg diorang amik masa kelas diorang hari tu... ntah camna lak, aku blh ter"miss" nak snap gambar ciskek yg Black & White dan juga yg Mini Brown tu.. bila tgk balik gambar2, rupanya aku dok snap yg blm siap masak.. dah dah siap, takde la pulak... So, gambar2 kat bawah ni, ada yg diambil dari diorang berdua & juga kamera aku... campur2 ye...


Quote:
Susunan ciskek ni, aku susun mengikut yg paling best (best kat tekak aku ler)... puas hatila dpt merasa semua jenis ciskek yg kami belajar tu.... tak sabar nak try buat sendiri lak..






BUAT PENGETAHUAN SEMUA, CISKEK NI DEMO SAHAJA.. BERMAKNA AKU TAK BUAT, CUMA TGK JE CARA2 NAK BUATNYA.. SEMUA NI HASIL DARI PN. MASTURA & KAK SUE....SO, KAMI DPTLA BAWA BALIK SERBA SIKIT SETIAP SEJENIS TU....

Quote:
Masa kat kelas ciskek ni, aku ada bergambar dgn kak tun & chepah... tetapi memandangkan kak tun tak bg green light utk letak kat fp, aku simpan ajela buat kenang2an... hehehe... nak buat camna kan.... yg penting, aku dah bersua muka dgn kak tun yg best tu... ok kak.... akak memang cool & best laaa!!!!!!!


Quote:
Selingan jap ni.... nak letak juga kat entry ni sebelum terlupa... lukisan bunga tulip ni aku dpt dari Niza.. tq niza sebab hadiahkan pada saya... baru berkesempatan nak gantung ni...




Tuesday, 29-Apr-2008 04:50 Email | Share | | Bookmark
Projek Last Weekend...

Basketweave with handle...
3-Tiers Wedding Cakes (klu prasan keliling kek no 2 tu plain je)
Novelty Cake - Naruto
Kalau ada yg masih ingat, dlm entry yg lepas2, aku ada mention yg aku ada "projek baik punya" dgn sorang rakan fp, ni la yg aku maksudkan.. hehehe.. Suspen je bunyinya... Sebenarnya aku & Rani plan pegi kelas deco kek dengan kak Ayu.. sebelum ni kami cuma join kelas deco cc, so ni turn nak belajar deco kek besar pula...hajat dihati nak amik full package.. tapi diatas sebab2 tertentu, kami cuma amik 3 jenis deco jek.. 3 jenis nipun sampai ke mlm kami buat tau.. letih gilerrr... Di kelas deco nila buat pertama kalinya aku & Rani berjumpa 4 mata... hehehe... sebelum ni kitorang asyik berYM & berSMS je... pastu janji sama2 mcm dah lama kenal... even Ayu pun pelik tgk kitorang.. dia ingatkan kitorang ni kwn lama...

So jom tgk apa yg kami belajar buat...(semua ni kami buat sendiri tau, tapi dgn bantuan sifu laaa)


Quote:
Basketweave with Handle



Quote:
3-Tiers Wedding Cakes



Quote:
Novelty Cakes - Naruto





Luahan hati aku :
Quote:
Kalau korang nak tau, masa on d way balik ke temerloh, aku rasa down sgt2... siap nangis lagi dlm kete.... Aku sedih, sebab aku rasa mcm apa yg aku buat masa kelas deco ni tak menepati apa yg aku harapkan... aku rasa mcm give-up je sebab byk bende yg aku tak blh nak buat dgn cantik, sebab masalah kidal aku ni... mungkin kalau masa tu lebih panjang, aku blh buat kot... tapi tula... aku ni jenis yg tak blh nak buat keje deco ni dlm keadaan kecoh2.. kalau keje lain aku ok lak.. tapi bab deco, memang kena slow & steady... InsyaAllah, aku akan teruskan perjuangan aku dlm bab2 deco ni.... Wish me luck!!!



Friday, 25-Apr-2008 07:30 Email | Share | | Bookmark
Ragam anak2 ku & Souvenir dari sapa tu??

Dah lama rasanya tak kongsi gelagat anak2 aku ni... dah 3 entry berturut2 asyik pasal cuppies jek... org tgk pun bosan, mcm takde keje lain aku ni yek.. nak kata sibuk amik order, tak juga.. tapi InsyaAllah.. hajat nak amik order tu ada.. tapi utk org2 TEMERLOH & yg sewaktu dgnnya je la... kalau yg jauh2 tu, payah & impossible je kan.. Unless kalau sesapa nak turun KL dari kuantan, atau nak balik ke kuantan dari KL, boleyla singgah kat tempat aku amik cc yg ditempah.. Chewahhhh... dah berangan lebih2 lak ye aku ni... Ok, ok.. jgn mengarut lagi... ni aku nak share gelagat my heroes... sebenarnya dah 2 minggu hubby aku asyik oustation... last week, dia gi Bangi (from mon-thu), this week lak dia gi Kelantan (mon-thu gak)... tu yg aku asyik membaking je, sebab dia takde.. kalau dia ada pun, dia bukannya suka mkn kek ni...ish... pasal kek lagi.. aku nak cite hal lain sebenarnya.. bukan apa, ada diantara gambar2 kat bawah ni ada kaitan la dgn ketiadaan hubby... sebelum tu kita layan gambar muka antu ni dulu.... hihihi.. aku dah lama nak letak gambar diorang buat camni, tapi asyik bagi laluan kat bende lain jek.. hari ni dptla aku tayang...



Ok, berbalik pada kisah hubby oustation.. normally, kalau my hubby takde, aku akan tidokan bdk2 ni awal la.. dlm kul 9 cam tu.. tapi, lain pula dgn hal yg terjadi mlm kelmarin.. masa tu awal lagi, dlm kul 8.00pm.. since nak tido awal, dinner pun awal.. sebelum maghrib dah settle semua... sebelum tido tu, aku ngadap internet jap, baca email etc... nak tau apa terjadi seterusnya????? layan gambar di bawah......


Ni pulak citer pagi semalam... dlm pukul 10.30++, aku dpt panggilan dari T, sapa lagi kalau bukan kwn fp & kwn setaman aku ni... ringkas je ayat dia, "aimi, u ada kat umah tak? i nak singgah jap ni"... hmmm... suspen gak aku..sebab masa tu tgh layan bdk2 ni mkn roti.. actually, diorang tak mkn pun, aku yg tukang perabihkan... Rupa2nya T nak bagi aku souvenir.. masa dia pi bercuti kat Pulau Tioman last weekend... alahai..susah susah aje.... memang terharu sgt2 ni.. yelah sebab kitorang ni baru sgt kenal..tupun blm sempat nak beramah mesra, kali nipun dia dtg kejap je.. tak singgah pun... hmmm.... harap pas ni blh la kita gossip2 ya T?? apa2 pun TQ sebab sudi bagi souvenir kat saya....



Tuesday, 22-Apr-2008 13:10 Email | Share | | Bookmark
Mari Melukis Pula..

Choc cc yg aku buat kali mmg best.. maklumla resepi sifu aku...
Set kartun karakter, ingat nak lukis mickey & geng, tak retila..
Jemput mkn ya... jgn takut mkn strawberry yg tak jadi tu..
Kalau minggu lepas, aku berlatih buat roses, minggu ni lain lak citernya... aku try melukis... lukis apa?? lukis atas cc lerrr.. nampak gayanya entry kali ni still pasal cupcakes... Harap kwn2 jgn boring dah ler... dah disampuk hantu cuppies ni (pinjam ayat kak daalia sat)..... Sebenarnya aku teruja tgk cc yg kak daalia lukis tu.... memang cantik sgt2... aku pun sibukla nak try sama (padahal dah tau yg tgn ni mmg bukan tgn seni, nak gak buat tu) Layan jela gambar yg ada ni.. tak byk pun lukis, sebab aku buat cc tu pun 1/2 aduanan je... dptla dlm 30++, tupun after masak dah kena ngap dgn bdk berdua tu.. pantang tgk aku membaking.. yg si rafiq asyik mintak, "ibu, buatla kek"...haaaaa.. biar dia muak mkn cc ni....



Ok.. cukupla pasal cc... boring dah korang asyik dihidangkan dgn bende yg sama jek.... ni pulak pasal TAG bunga kantan ni... aku pun tak reti nak copy yg mana satu.. sebabnya ada 4org yg bagi aku bunga kantan ni.... Oppss... dah jadi 5org la..... So, any idea camna nak gabungkan tu??? hmmm...aku letak jela tag tu one by one kat sini...


Quote:
Ni aku ammend yg baru pasal bunga kantan ni... in total, aku dpt 6 kuntum... so, nilah hasilnya yg berjaya ku tanam... hehehe...




TAG ni pun aku ammend sket supaya tak terlalu panjang.. TAG yg asal begini...
Quote:
This is another of those Linky Love game where you only have to tag 10 person in one post but still there is no actual limit (you can tag more if you want!). Once tagged, you have to copy paste the link in this post, and make them grow!

Do not delete any of the links and be honest to yourself!

************************************************************

BennyLiew, RamblingMoo, Mum & Kids In Wonderland, Judelittle, Our mini blogsphere, Rooms in My Heart, J@n!ce Ng, ChinNee, Jo-N, LadyJava's Lounge, Apples Of The Eyes, aNgRiAniWoRLd, persismutiara, my little family, LG a.k.a Lemongrass ,
McTa ,manje ,nitta,yatt, mat gebu

next

The lucky 7 person I am going to tag is
S_Shamen, Siti Azma, Sweet Bobo, Mak Lang, Kak Pah Sherry, Lizah Zakaria, Dayang....
(Dan, untuk senarai nama di atas, sudilah kiranya menerima gambar "Touch Of Nature" dari mat gebu untuk blog/fotopages anda..)

10 person i'm going to tag is
shima, jasmeen, yullina,soulha,elianas,rani, sabrina,zuhri, kak rinchan,umi-kal...dan sudilah kiranya menerima TOUCH OF NATURE dariku untuk mu wahai sabahat sekelian untuk ditepek di FP/blog memasing supaya dinding umah cantik berseri.


Sambungan dari yg TAG atas ni, aku digabungkan kat sini:-
Quote:

from mamafami:
Mereka yang ku rasa sudi menerima (sudi tak sudi, kena terima jugak! Wakakaka) bunga kantan kembang mekar ini ialah.....
1. Erna
2. Kak Noor
3. Muna
4. Cak
5. Aimi
6. Kuchai
7. Mama Ca
8. Mummy Jam
9. Zakiah
10. Anna

from kak madiha:
Now is my turn to share this Bunga Kantan with my friends.. yg tak terpilih tu jgn kecil hati okey...
1. Tie ~ Ibu Wawanis
2. Fliffy
3. Kamalina
4. Kak Leen
5. Lieya - Latif
6. Nhalilah
7. Big Mama Bukhari
8. Nur (Nurfikas)
9. Hajar
10. Mama Sofwat

from maya:
Thank you so much kak tie n kak farah..Suke sgt dpt bunga kantan ni..
So, 15 people I'm going to tag is
1. Kak Kamalina-Mama of 3 hero
2.Kak Baayah-Mama Kimi
3.Zana-Mama Batrice
4.Zura-Mama Irdina n Arissa
5.Watie-Mama Mya
6.Kak Iza-Mama Haikal
7.Mira Johar
8.Kak Fiza-Mama Najwa n nadia
9.Yong-Ibu Chempaka
10.Lieya-.Mama damia n mija
11.Ida
12.Zurita-Ummi dania
13.Bayu-Mama Haikal
14.Tbig mama bukhari
15 Kak Zai
So, masaklah ape aje menggunakan bunga kantan ini untuk dihidangkan kepada keluarga tercinta.
Kerana dengan masakanlah, keluarga semakin erat dan sihat belaka..

from jasmeen: (yg ni aku tau dari tgk fp dia, kalau aku tak jenguk, aku tak tau pun dpt bunga kantan ni)
Nak tagg 10 person..ermmmm..sapo ekkk
Tagg gak arrrr...pas pada
1- Ana
2- Che Pah
3- Cek De Sam
4- FazzaRinna
5- Rosnita
7- Annese
8- Ficka
9- Kamalina
10- Kak Jun Kasih
Ambik yerr kengkawan..wat penyeri tuhhh

from anis:
Thanks to Niza, Farah & Emy... kerana sudi bagi bunga kantan yg cantik mengembang ni cantik pulak kantan ni bila dah kembang.. tentunya harum semerbak, sedap kalau buat laksa ni
So, next... 10 person i'm going to tag is ..
Azlina, Aimah, Nurul, Kak zakiah, Anese, Lelayong, Kamalina, Fiza, Wanie, Izan-Mrshenry.
Jgn lupa tanam kat FP masing2 ye

from mama kimi:
seterusnya bagi mengembangkan lagik bunga kantan yang semerbak mewangi ni....sudilah kiranya orang2 kat bawah menerimanya dari linda plak :
- bro jeff
-kamalina a.k.a aimi
- farah shrewsbury
- zai kulim
- linda mama ghazi
- nur syakirah
- sue mama maryam


So, begitula cerita-ceriti tag ni... dah jadi mcm2 version... so, utk tidak memeningkan kepala kwn2 yg lain, tgk ajela bunga kantan tu yek.. nak amik bawak balik pun, dipersilakan.. aku dah malas nak TAG sapa2...jgn mare...


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net