*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 2-Jun-2008 22:45 Email | Share | | Bookmark
* Water World * A'famosa * Part II *

4 beranak menuju ke destinasi... utk main air..
Byk sungguh pelampung kat sini..mahal lak tu..
Spt biasa, dah seminggu berlalu baru aku nak update fp ni.... M.A.L.A.S betul la skarang ni.... ntah apa yg tak kena pada aku..... rasa bosan je nak ngadap pc ni.... nak edit gambar pun lagi la bosan.... Dah, tak mau membebel lagi...... ni ada lagi sebahagian gambar2 masa kat a'famosa hari tu... aku mulakan dgn gambar kami kami 1 family.... patutnya gambar ni kat entry yg sebelum ni, tapi aku terlupa nak scan... so, masuk jelah kat sini...



Keesokan harinya, kami tak kemana2.... lepak kat bilik je, sebab seharian hubby ada kursus.... bdk2 ni pun kepenatan sebab mlm yg pegi Cowboy Town tu, balik memang dah lewat..... tak penah bawa diorang berjalan malam selewat tu.... So, memang patut pun diorang ni "flat"... after mandi, makan, diorang sambung tido balik.... simpan tenaga nak main air kat Water World pulak... So, layan jela gambar2 yg ada.. malas nak citer panjang...



Edisi mandi-manda kat Water World ni masa last day kami kat A'famosa.... after that, terus balik...tak pegi pun melawat Safari World....sebab dah kepenatan..... takpela.... next time kalau pegi, cover Safari lak....







T.A.M.A.T sudah entry A'famosa ni.... malas giler nak edit gempak2......


Quote:
Satu je yg tak syok kat sini....ada lak arahan "tak blh pakai tudung kalau nak mandi tu"... teruk betul la.... aku mmg tak mandi pun... tapi kalau aku mandi gak, aku akan selamba je pakai.... pastu utk lelaki tak blh pakai baju.....tu yg hubby aku malas nak masuk dlm2..... nanti kena tiup wisel soh buka baju... ishhhhh.....
*** Tambahan sikit lagi: w/pun kat situ ada sign tak blh bertudung bila mandi, ada gak la yg selamba je pakai.... cuma aku tak suka je bila ada sign mcm tu....patutnya diorang kena hormat sikitla, kita ni negara Islam... tu je yg aku tak puas hati... tapi bab kena buka baju tu mmg diorang strict...selagi tak buka, selagi tula wisel tu akan ditiup..


*** Notes: Just to inform, I won't be around starting from this Wed - Sat... lama gak tu... bukan cuti2 m'sia, tapi adalah..... next week aku akan sambung visit kwn2 semua...


Tuesday, 27-May-2008 16:30 Email | Share | | Bookmark
* A'famosa Resort, Melaka * Part I *

Sebelum masuk, amik gambar pintu gerbang sat...
Ni cerita yg agak lama aku peram... MALAS + takde mood + pc buat hal, tu yg melengahkan aku utk update entry ni.... nak pula musim cuti sekolah ni.... nak lama2 depan pc ni lagi la aku boring...sebab bdk2 tu bknnya blh dok diam..... kejap2, ada yg nangis... tu yg geram tu.... Tak blh tgk aku senang dpn pc lorrrrr....

Berbalik pada kisah di A'famosa.... kitorang pegi Melaka sehari selepas naik Genting iaitu pada 8 Mei 2008... pergi Melaka nipun bukannya tujuan utk cuti-cuti sakan...tapi sebab hubby ada kursus kat sana..... ni kira sambil menyelam minum air laaa.... pastu dpt tau lak yg kursus tu kat A'famosa, lagila kitorang excited... maklumla tak penah sampai sana... bila lagi nak pegi kan????? Kitorang bertolak ke Melaka dah petang... around kul 2.30pm mcm tu...nipun sebab tunggu Haziq balik sekolah dulu.... barula pergi.... sampai ke destinasi dah ptg, around 6pm mcm tu.... mula2 ingat nak gi bandar Melaka, tapi jauh gak..so, kitorang amik keputusan utk rest jela kat bilik...


Kat A'famosa ni, kami menginap di Beverly Hills Condominium... kalau kat luar tu dia tulis Condotel (Condo + Hotel).... kitorang dok kat Tingkat 13, Tower 4... dok kat sini cam ngeri gak.... hehehehe.... apa la aku ni, sikit2 nak takut... bukan apa, tmpt ni mcm sunyi je... Cuma yg bestnya dok kat sini sebab condo ni tak campur dgn lobby hotel sebab diorang dah khaskan utk reservation bilik, ada bulding lain... ... meaning, kalau kita nak masuk tu, takde la nak kena lalu kat kaunter tu... mcm kat kebanyakan hotel.... maklumla, kalau dah bawa bdk kecik ni, mcm2 la brg nak dibawa.. bantal pun aku bawa sebab anak2 aku ni (esp bdk berdua tu), tak blh tidur tanpa bantal diorang... kan dah susah tu...


Mlm tu kitorang decide nak pegi ke Cowboy Town... sebab tempat ni cuma buka waktu mlm... tapi sebelum tu posing dulu...


Kat Cowboy Town ni, tiket pun blh tahan mahalnya.... bagi aku mahal la sebab bukan byk bende pun yg ada... nipun kitorang amik yg paling murah... tak include pakej yg ada show 4D... malas nak amik sebab ada bdk2 ni.... kalau semua dewasa, nak gak tgk... takpela.. tak kisahla tu... dpt masuk sini pun dah ok... Ni pun kira save sebab Rafiq & Taufiq tak kena byr.. diorang tgk ketinggian... untung gak si Rafiq ni tak meninggi.... kurang belanja... hehehe...


Masa mula2 masuk dlm tu, kitorang tgk Red Indian Show..mcm2 la ada kat sini.... dgn binatangnya... dgn org2 yg berpakaian ala2 seksi gitu... tak sesuai sungguh utk bdk2 kecik... sabo jela... tak mau citer panjang, layan jela gambar2 yg ada...




Last sekali sebelum mengakhiri acara kat sini, ada pertunjukan bunga api... yg ni bdk2 sukala tgk... 1st time aku snap gambar bunga api ni... guna setting fireworks kat digicam aku ni...not bad gak hasilnya kan??? kalau tgk gambar ada yg mcm tak center, ni sebab masa snap tu ok, tapi mkn masa lak nak capture... bila dah capture, jadi cam tu lak gambarnya.... takpela, janji cantik kan... Lagi satu, bateri pun dah nak habis sgt... nasib baik la sempat snap...


Sebelum kitorang blah dari sini, sempatla layan bdk berdua ni naik rides ni...kat genting hari tu tak naik, bagi peluangla naik.. nipun kena byr lain... tapi minah tu baik, siap offer haziq join lagi w/pun dia tau kitorang cuma beli tiket utk bdk berdua ni je... tapi haziq lak jual mahal...katanya malu & rides ni utk bdk2 kecik je.... pastu minah tu siap bg bdk berdua ni main lama lagi sebab takde org... sampai kitorang rasa jenuh nak tunggu bende alah ni berenti...


To be continued......... (penat giler aku edit gambar2 ni... jenuh nak pilih yg mana satu)


Tuesday, 20-May-2008 11:30 Email | Share | | Bookmark
Jalan2 Cuci Mata @ Genting Highlands * 7 Mei 2008 *

1st World Hotel.. masa ni on d way nak ke sana..
Pemandangan outdoor park..aku snap ni dari atas je ni...
Ni lak masa turun..barula Rafiq berani nak berdiri...
Ni cerita ceriti masa Pahang cuti Hol 2 minggu yg lepas.. punyala la berkurun... aku penah mention yg kitorang nak jln2 ke KL hari tu... memang pegi pun, tapi kejap je.. pegi pun sebab hubby ada keje sikit... yg kelakarnya masa kat KL tu, hubby janji dgn member dia nak jumpa kat Damansara, kitorang ni dah silap jln sampai masuk ke Cheras tu... punyala jauh.. nasib baikla jln tak jam... kira on time gakla jumpa w/pun sesat barat... OK, tak mau citer pasal KL, sebab tak ke mana pun.. mula2 nak gi IKEA, tapi sebab bawak heroes ni, plan dibatalkan... pastu nak ke pameran MIHAS, pun cancel gak sebab takde parking... maklumla masa tu pembukaan, memang sesak la keadaan kat MATRADE tu... last2, on d way back, hubby melencong nak ke Genting... tapi masa awal2 naik tu, siap bgtau Haziq (sebab dia je yg dah paham), kitorang cakap naik genting bukan nak main2, cuma jln2 je... lagipun kitorang nak Melaka after that, so kenala save budget kan.. Dia kata ok, janji dpt naik cable car... so, kitorang parking jela kat bawah.. bawa diorang naik cable car... jom tgk aksi msg2 dlm cable car...



Bila dah sampai kat atas, si Taufiq dah tak tentu hala....seronok sgt tgk tempat yg luas.. berlari ke sana ke mari... memang letih la aku nak kejar... si Rafiq pun 2X5 je... nasib baikla diorang pakai baju sama, senang aku nak cari bdk2 ni... Masa mula2 masuk, nampakla tempat nak posing ni... Haziq ok lagi la sebab tinggi, tapi Rafiq??? tgk ajela...then, lagi satu bila nampak je bende alah ni, msg2 sibuk nak naik.... diorang tak kisah punya w/pun bende ni tak gerak...yg penting dpt naik atas tu...



Pastu kitorang jln2 lagi...sempatla mkn kat Burger King....tapi tak snap lak gambar... sebab khusyuk makan punya pasal.. cuma satu je aku musykil... naper burger kat BK ni tak sebesar masa yg aku mkn kat states dulu??? kalau kat sana, burger dia mmg big size laaa.... sesuai la dgn nama Burger King tu... hmmm...rasa mcm tak puas hati la pulak.. Lagi aksi2 yg sempat aku snap...



Masa kat 1st World ni, hubby dah nyaris nak beli tiket yg family package.. tapi aku cakap tak yah la....sebab rasa mcm tak berbaloi.....kitorang pun dtg kejap je, kalau nak beli tu better guna sehabis mungkin, setakat nak naik sekali je, rasa cam rugi la pulak..... dan aku tak rasa mcm sempat nak naik semua rides tu, masa pun dah ptg... So, selamat la duit hubby dari melayang, hehehe.... pandai lak aku jimat ya, bukan apa sebab dtg tu bukannya nak main...saje nak cuci mata.. lain kali ya kita dtg lagi... Ni lak aksi2 sebelum kitorang kluar... pantang nampak games kete ni... semua sibuk nak main.... action je ni.....



Last but not least... beberapa gambar yg sempat aku snap.... "ROSE, ni utk kau..sibuk suruh aku snap gambar2 kat sini.... nanti anak2 ko dah besar, bawak diorang naik Genting ya"....... OK... that's all for now... terasa panjang lak aku mengarang kali ni...




** next entry : A'famosa, Melaka **


Friday, 16-May-2008 09:34 Email | Share | | Bookmark
Sesi segala TAG....

My favourite song....
Fuh, entry kali ni aku buat khas utk segala TAG yg melanda diri aku sejak beberapa minggu ni.... harap2 lepas ni break sikitla dari kes TAG ni ya... bukan apa, ada byk gambar tgh Q utk aku isi kat fp ni... takut basi lak nanti... Aku susun ni ikut yg paling baru punya (meaning yg no 1 tu yg d latest la)... dan aku hanya menyambung TAG yg terbaru sahaja.. yg lain2 tu tak yahla disambung sebab rasanya semua dah kena & dah dpt pun TAG2 tu...ni kes aku la yg paling lambat buat homework...

Quote:
TAG NO 1: RED RED RED (aku yg bagi nama ni... saje nak bagi glamer)


Peraturannya...

"These are the rules :
1. Post YOUR photo wearing red, may it be red top, bottom, the least would be red accessories if u hate wearing red. If u can’t find one, u still have an option.Either post your significant other’s photo or your child’s photo, if u have one.Of course, they should be wearing red.

2. Let us know the reason why u were wearing that particular day.Was it ur birthday? Is red ur fave color or was it the shirt that u first saw in ur closet that day?"



OK..... utk tag RED ni, aku telah ditag oleh sofu. So, sekarang giliran aku nak sambung tag ni...sebab sebelum ni aku selalu buat lambat, jadi ramaila yg dah kena.. kali ni ada byk pilihan nak dibuat ni.... jom kita tgk sapa yg kena????

MEREKA adalah...............
*** jue ***
*** rose ***
*** nur ***
*** mimi ***
*** lieya
***

So, apa lagi, jalankan tugasan anda ya..... muahhhh....jgn mare..... sayang korang selalu tau...


Quote:
TAG NO 2 : 7 FAKTA MENGENAI DIRIKU...

The rules:

1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

Utk tag ni, aku telah ditag oleh 4 orang sekaligus..... iaitu MamaFami, maya, Ezza & nur.... ooooo....sakan noooooo mengenakan aku.... takpe.... ada ubi, ada batas...



Quote:
TAG NO 3: MOTHER'S DAY AWARD...

Yg ni pun dapat sebelum Hari Ibu lagi... tapi tak sempat nak gantung... tima kasih pada fliffy & mamasya yg sudi beri & mengingati daku.... really appreciate it....


Quote:
TAG NO 4 : TAG BUNGA KANTAN...

Ni sebenarnya tag yg lama... tapi sebab ada yg aku dpt agak lewat & tak sempat nak gantung, aku gantung la hari ni supaya org yg memberi tag ni rasa dihargai..... adil gitu kan???? TQ to bro jeff, mama iqa & kak rusnah yg telah menghadiahkan bunga kantan ni pada aku....
[b]

Jadi, begitulah kisah tag-mengetag ni..... jenuhnya nak siapkan assignment ya..... harap semua pun berpuas hati & jgn mare2 klu kena tag (pesanan ni utk diri aku juga... hehehe)... Sementara mood aku tgh happy & terasa nak feeling2 ni, aku letakla lirik lagu peberet aku buat masa ni.... sukanya dgr lagu ni.... even masa aku edit utk letak kat fp nipun, berpuluh2 kali aku dok ulang tayang lagu ni....


Wednesday, 14-May-2008 01:13 Email | Share | | Bookmark
Aku yg SAKIT & HAPPY BIRTHDAY to Haziq...

Happy Birthday to Haziq...
Salam semua... sebelum apa2 aku nak ucapkan thanks pada semua yg bg wish happy mothers day kpd aku... sori sebab aku tak sempat nak melawat dan pick-up mana2 tag yg diberi.... Sebenarnya aku sakit after balik dari Melaka.... hari ni pun aku masih belum recover dari demam... rasanya ni demam yg paling teruk pernah aku alami.. tak bgn selama 2 hari.... even hari ni pun kepala still pusing bila nak try mengadap pc... aku gagahkan juga sebab hari ni Birthday Haziq... LO nipun buat last minute... tak sempat nak buat cantik2 utk Haziq memandangkan kesihatan yg tak mengizinkan ni...



Fakta anak sulung aku yg sorang ni...

Quote:
Paling suka makan budu... kalau takde lauk yg best pun takpe...janji ada budu & timun, laju je dia makan, siap blh tambah berpinggan2 lagi.... kdg2 tu budu tu dia buat mcm kicap... gaul dgn nasi...
Kalau tgk tv, jgn harapla dia nak dgr kita panggil.... terlalu khusyuk, padahal volume tv tu tak kuat mana pun..
Suka study last minit.. ni mcm ikut jejak langkah aku je ni... bila nak exam tu, minggu akhir barula sibuk nak study.... kdg2 tu penat gak soh dia maintain baca buku everyday, dia kata boring...
Very particular dlm nak dptkan sesuatu jawapan... kdg2 jenuh gak nak memikirkan jawapan bila dia soal sesuatu.... nak jawapan lak in detail... kenapa?? mengapa?? bagaimana?? adoi.. pening gak tau...

Tu je kot yg dpt aku fikirkan... kepala aku pun dah start pening ni sebab mengadap pc...


*** Notes : Thanks for all the birthday wishes utk Taufiq & InsyaAllah after dah sihat sepenuhnya aku akan visit kwn2 semua...


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net