*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 10-Jul-2008 10:55 Email | Share | | Bookmark
Entry Khas Sempena Anniversaryku.......

Me & hubby....
Memandangkan masa anniversary hari tu tak sempat buat LO, aku nak gak letak LO terbaru... ni kira nak lepas gian jap, dah lama sgt2 tak buat LO ni... rindu la pulak..... jeles dgn geng2 yg dah semakin mantap dgn LO2 mereka (mcm yong, fliffy, mela dan ramai lagila)...LO ni kira special bg aku... sebab apa??? sebabnya ni gambar terbaru kami.... maklumla kami ni jarang sgt posing berdua.... ni kira aku paksa dear hubby posing dgn aku sebelum pi ke bandar ptg semalam....



Sempena yg dijanjikan (chewah...mcm janji apa je kan), aku nak abadikan gambar2 masa kami honeymoon dulu.... ni gambar2 tahun 2000, after kawin la ni.... sebelum ni takde digicam, so aku kenala scan semua gambar2 ni ya.....





Quote:
Kalau ikutkan, masa kat CH dulu ada banyak gak tempat yg kami lawati.... cuma masa scan ni, aku pilih yg tertentu je... tak larat nak scan semua, lagipun gambar tak berapa terang... maklumla time tu blm canggih.... ni pun dah puas aku adjust kat PS, tak kisahla ya...janji nampak muka kitorang ni...

*** Harap takde yg tanya gambar kawin ya, sebab malas nak scan... lagipun masa tu tak pakai tudung, tak syiok la pulak nak tayang kat sini ***


kamalina a.k.a aimi
http://kamalina-cakes.blogspot.com


Monday, 7-Jul-2008 09:30 Email | Share | | Bookmark
Our 8th Wedding Anniversary!!!!

Happy 8th Anniversary to us!!!
Tak sangka ya pejam celik pejam celik, dah 8 thn usia perkahwinan kami.... Sempena hari yg berbahagia ini, aku bersyukur kerana masih diberi peluang utk meneruskan hidup bersama org2 yg tersayang, terutama my dear hubby yg byk memberikan aku semangat, menyokong dlm apa jua yg aku lakukan, dan juga sentiasa sabar dlm melayan kerenah aku & juga anak2... " abang, terima kasih yg tak terhingga.. saya sentiasa sayang abang"... aisyee....mulala nak jiwang karat ya.... takdela....aku mana reti nak jiwang2 ni... Memandangkan masa yg amat limited ni, aku mmg tak sempat nak buat LO... since aku takut pula ter"miss" date yg amat special ni, aku update juga la..... InsyaAllah dlm masa terdekat ni, aku akan buat special entry khas sempena anniversary kami ni.... tunggu.......




Quote:
Kek ini ditempah khas dari sifuku yg berada di Pekan, sapa lagi kalau bukan kak zati.. aku mmg teringin nak mkn CMC ni sempena anniversary kami.... kpd sesapa yg blm pernah try, orderla... mmg tak menyesal punya!!!


Thursday, 3-Jul-2008 14:45 Email | Share | | Bookmark
Fondant oh fondant......

Kek coklat moist dr kak zati utk kami...sedap gilerrr....
Acara memotong kek sebelum kluar dari kondo pagi tu..
View pool dari atas... cantik tempat ni...
View all 5 photos...
Ntah mengapa....lately terasa amat malas nak update fp ni.... tak cukup masa pun ya... penat pun ya juga.... tapi kalau tak update nanti basi la pula ya...... ni kisah minggu lepas.... hari Jumaat yg lepas, aku ke Sg. Buluh bersama2 rakan seperjuangan utk meneruskan misi kami... tak lain tak bukan misi pembelajaran kek.... geng2 yg aku maksudkan adalah rani, k.farah, k.zati & k.rikha... kalau nak baca in detail pasal perjalanan kami, silalah ke fp rani, dia ni rajin bercerita & mengarang.....aku ni malas sikit... kalau korang baca mesti tak boring punya.... berbalik pasal kisah kelas kali ni.... modul kelas kali ni agak berbeza...... ada 2 hari, hari pertama (sabtu = 28/06/08), kami belajar buat bunga dari royal icing... hari ke-2 (ahad = 29/06/08) belajar deco fondant kek... so, jom belek in detail apa yg kami buat sepanjang dua hari tu...

Quote:
KELAS BUNGA ROYAL ICING


Utk kelas bunga royal icing ni, ada 11 jenis bunga yg kami belajar, tapi ada gak yg aku tak buat...sebabnya bila buat tu tak jadi, aku dah surrender... sekadar tau teknik ok la kan... ni alasan org yg malas... apa2 pun.... buat bunga2 ni mmg syiokkkkkkkkkkkk sgt2.... jom tgk bunga2an kami... bunga2 ni adalah bunga kami berempat (aku, rani, ita & kak daalia), sebab kami perlu buat extra utk kelas keesokan harinya.... kalau lebih, lynn kata blh bawa balik... hoho... tu yg semangat buat tu.... amacam, comel2 tak bunga ni??? aku lak yg geram tgk bila dah byk2 mcm ni....



Quote:
KELAS DECO FONDANT


Utk kelas fondant lak, misi diteruskan dgn kami berempat, berbanding 12 org pada hari sebelumnya.... semua pun jenis yg riuh rendah, bising gakla kelas ni w/pun hanya ada 4 org je anak murid... nila 1st time aku belajar deco fondant ni...perghhh......... rumitnya....patutla org charge mahal utk kek fondant ni.... pantang silap sikit, especially time nak balut kek...terkoyak sikit je, dah kena uli semula.... penat wooooooooo......... jom tgk hasilnya........ CANTIK KAN???????? suka sgt aku tgk kek2 ni semua.... thanks to lynn sebab beri idea utk hasilkan kek2 ni..... lynn memang sifu yg da bomb...



Jom tgk lagi satu persatu....







Last but not least, aku punya daaaaaaaa...........




Quote:
** Special thanks to Lynn diatas segala tunjuk ajar, tips, idea & juga kesabaran yg amat tinggi dalam mengajar kami.... sememangnya Lynn seorang "sifu" yg amat kreatif & tidak kedekut ilmu... tempat yg disediakan amat selesa, ditambah pula dgn makanan yg amat best... siap tambah lagi makan tu...
** Thanks to kak Daalia juga sebab menumpangkan kami di kondo akak tu.... w/pn sesat barat kami cari tempat tu, tapi bila dpt rehat kat kondo akak, lega rasa... amat2 selesa....
** Utk kak farah, terima kasih kerana menumpangkan saya dari Temerloh ke Kuala Lumpur... jasamu dikenang..
** Utk rakan2 yg lain, terutama yg baru kenal semoga sentiasa keep in touch & semoga kita akan jumpa lagi satu hari nanti.... InsyaAllah.....


A date to remember.....


Thursday, 19-Jun-2008 09:23 Email | Share | | Bookmark
3 in 1...

Taufiq main jongkang-jongket dgn sapa tu???
Oooo... main dgn Rafiq rupanya...
Rafiq yg ditemani auntie Rani.... aku saje tinggalkan dia...
Hampir seminggu berlalu.. baru nak update... as usual la... aku dah malas nak update selalu... tak terkejar.... ni aku buat sekali harung.... letak semua skali dlm entry yg sama.....

Quote:
1) TELUK CEMPEDAK, KUANTAN


Acara jalan2 ni berlangsung masa sebelum aku ke Pekan.... since aku bawa tetamu khas dari Changlun a.k.a Rani, ni la masanya aku perkenalkan Kuantan pada Rani yg tak penah sampai ke sini..... kesian Rani sebab baru je sampai Temerloh pagi tu, aku dah heret dia ke Kuantan lak... memang penat la, sampai tertido minah tu dlm kete.... Sampai Kuantan dah tghari...time lunch, so kami ke Pantai Gelora utk mkn kat situ.. Then, barula ke TC... saje jln2 cuci mata... bagi peluang pada Rani utk "menembak"... syok je tgk org ada DSLR ni.... masa mula2 sampai tu, as usual la anak2 aku sibuk nak main dulu..pantang tgk ada playground... mcmla kat Temerloh ni takde.... kami bagi chancela diroang lepas geram jap...



Dah puas main, barula kami gerak... berjalan di sepanjang titi tu.... letih juga...... hubby dah jauh ke depan sebab mengejar Taufiq yg excited berjalan... Haziq pun sama gak....tinggal la Rafiq yg agak gayat tu... dia jln asyik pegang aku je.... sebab dia seram tgk bawah.... hehehe... antara view yg sempat aku snap...



Kali ni kasi chancela kami2 posing lak..... gambar 1 family tu Rani yg tlg snapkan... tupun tak semua yg ready..... belasah ajelaaa...... bila lagi nak bergambar cukup korum...



Bila dah penat di pantai, kami jln2 la ke East Coast Mall...saje nak tgk mall baru buka.... jln2 cuci mata je... tak sempat nak shopping pun... petang, barula kami berangkat ke Indera Makota, rumah kak Farah utk aktiviti deco kami tu... TAMAT sudah entryr TC.... masuk citer lain pulak...


**************************************************************************************************************************
Quote:
2) RESULT EXAM HAZIQ


Sebenarnya dah lama nak buat entry khas utk Haziq ni... masa after dpt result penggal 1 lagi...tapi asyik delay je, dpt lak result penggal 2... so, aku sekalikan ajela..... utk result kali ni, aku tak janjikan apa2 sebab aku kata, aku nak Haziq cuba dptkan tempat 3 teratas.... dia pulak dgn memandai2nya bagi cadangan... kalau dpt no 1, dia nak cd games PS2 9 kpg.. kalau no 2, nak 6 kpg & kalau no 3, dia nak 3 kpg.... since result dpt no 4, tak dptla apa2... dia pun ok je sebab masa balik kg baru2 ni pakcik2 dia ada belikan cd games... 3 keping semuanya.... Jom layan resultnya...

Masa hubby aku pegi ke sekolah utk sign report card ni, hubby tanyala pasal Haziq... nak tau apa cikgu dia kata???? hmmmmmmmm...... Haziq ni teramatla kuat bermain waktu kelas..... dah jenuh cikgu tukarkan tempat duduk, tak bagi duduk tmpt yg sama, still mcm tu gak..... cikgu tu ada kata, kalau Haziq lebih serius mungkin dia blh dpt lebih baik dari apa yg ada sekarang ni..... alahai.... ntahla... nipun aku suruh belajar kat rumah, kalau tak belajar, aku rasa lagi teruk result dia.... Cuma aku la yg tak berapa puas hati sebab kesalahan yg dia buat tu semua yg senang2 je... yg susah2 blh lak jawab... ni kira careless mistake...tu yg aku tak puas hati tu....

**************************************************************************************************************************
Quote:
3) MY NEW VENTURE

Sempena hari baik, bulan baik ni (eh.....apa kena mengena lak ya)... aku nak annuonce blog baru aku.... khas utk kek2 ni..... dari sini aku cuba utk mempraktikkan apa yg aku dah belajar kat kelas deco yg telah aku pegi semua tu... sedang bertatih lagi.... but wish me luck k......... rajin2, singgahla ke blog aku ni :-

http://kamalina-cakes.blogspot.com



Nampak gayanya lambat la aku nak update lepas ni... dah panjang bebenor entry kali ni... hehehe... blhla peram fp dlm seminggu dua yek....


Friday, 13-Jun-2008 10:15 Email | Share | | Bookmark
Deco bersama Zatidhati....

Basketweave...
Wedding Cake...
Spongebob Squarepants...
View all 5 photos...
Aku baru berkesempatan nak update fp ni.... jeng jeng jeng.... Inila aktiviti aku minggu lepas.... aktiviti ni aku pegi dgn Rani dan juga kak Farah... Rani dtg dari Kedah, sampai di Temerloh, kami bersama2 ke Kuantan utk menginap di rumah kak Farah... dari Kuantan, kami ke Pekan pula utk ke rumah kak Zati utk berguru...

Sebelum tu aku nak mulakan sikitla... hajat nak berguru dgn kak Zati ni dah lama...even sebelum yg aku pegi belajar kat KL tu lagi... cuma tak berkesempatan je... masa seblm pegi tu, aku takut gakla... dlm hati mcm2 terfikir... sebab kalau tgk dari gaya penulisan kak zati (baca kat fp dia la), aku rasa dia ni mcm seorang yg serious & tegas... so, rasa takut tu tetap ada... aku dok terbayang2, mesti kelas yg aku pegi nanti sunyi sepi & tak blh nak gelak2... (ni tanggapan aku la)... maklumla, aku ni kan jenis yg tak blh diam...mesti nak bercakap & nak gelak2.... Then, bila dah pegi sana, barula aku kenal sapa kak Zati ni... orgnya takdela seserious yg disangka... kelas kami berjalan dgn penuh gelak tawa, usik-mengusik, gaduh-gaduh manja (ni antara aku dgn rani la) & mcm2 lagi laaa... pendek kata, pengalaman dgn kak Zati adalah sesuatu yg paling berharga utk diri aku.... tula, bak kata org, tak kenal maka tak cinta....

OK, panjang pula la membebel... jom tgk hasil deco aku..... semua kek2 ni kami buat from A-Z... dari menyukat bahan2, membancuh, membakar kek, sampaila ke acara kemuncak iaitu mendeco.... perghh.... deco ni la yg mencabar...... walaupun mencabar, tapi aku seronok gilerr... kak Zati mmg tak kedekut ilmu....byk yg dia kongsikan bersama dan InsyaAllah akan aku praktikkan segala tips2 yg diberikan itu.... TQ kak Zati di atas segala pengorbanan akak semasa kelas hari tu...







Hasil deco rakan2 seperjuanganku...


Yg ni pula hasil dari seorang pensyarah undang-undang... mcmana blh tersesat minat deco2 ni kak farah???



Quote:
Kerja deco ni adalah sesuatu yg amat mencabar.... mental & fizikal.... kalau tak kuat, mmg tak jadi.... aku pun tak tau mcmana aku blh jatuh cintan dgn deco2 ni... padahal kalau nak diikutkan, aku ni bukanlah seorang yg penyabar... cuma aku ni seorang yg amat teliti & agak cerewet... mcmana tu??? hmmm... ntahla... Apa2 pun aku berazam utk hasilkan yg lebih baik dari apa yg aku dah buat ni...InsyaAllah...


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net