*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 21-Nov-2007 14:30 Email | Share | | Bookmark
* Majlis Konvokesyen Tadika Intelek Jaya - 17 November 2007 *

Ni sambungan entry yg lepas... Baru hari ni aku berkesempatan utk upload gambar2 masa Haziq konvo.. Agak lewat sikit, mcm2 hal yg aku kena settle... hari Ahad tu aku balik kg, amik Taufiq.. SIL aku kidnap bawa balik umah MIL dari hari jumaat lagi (plannya nak soh SIL jagakan Taufiq kat umah aku je, tapi dia nak bawa balik kg lak).. punyala rindu aku pada si kecik sorang tu.. Hari Isnin lak, aku tak sihat (diarrhea - apa yg aku salah mkn pun tak taula).. Selasa barula terhegeh2 nak edit gambar2 konvo ni... at the same time aku ada masalah dgn PS aku, di mana keje yg aku dah save (ni yg blm siap edit) tak blh nak buka semula dlm PS.. aduihhh... tensi betul aku dibuatnya... last2 aku delete & reinstall PS semula... baru ok... mcm2 hal laaa...

Berbalik pd kisah konvo yg lalu, masa konvo Haziq tu aku bawa Rafiq sekali.. bukan main seronok dia tgk bdk2 yg ramai.. Oklah, jom kita layan gambar2 yg sempat kitorang snap...









Haaa... ni lak gambar solo Haziq.. kepada sesapa yg pro PS mesti perasan yg gambar2 dlm frame tu, aku cut (amik gambo Haziq aje) pastu gabungkan dgn background kat pentas tu.... mula2 nak letak gambo Haziq aje, pastu tgk background plain tak best lak.. last2 buat cam ni.. ok gak kan???



Quote:
Nak tau cerita disebalik acara ambil sijil ni?? hehehe... begini kisahnya..masa amik piala & sijil (patutnya Haziq kena salam pengetua dulu & nanti pengetua akan bagila dia piala & sijil tu).. ini tak, naik2 aje pentas, dia terus amik sendiri bende2 tu dari atas tray yg cikgu dia pegang, pastu buat muka selamba salam pengetua dia.. apa lagi, kitorg yg kat bwh ni + teacher2 yg lain semua gelakkan dia.. tak sabo sungguh anak aku yg sorang tu... that's whyla takde gambo dia slm principal masa amik semua tu.. yg second time naik lak (ni utk 1st place masa final ari tu), kali ni dia ikut protokol la, cuma after that laju je dia jln, dah tak sempat nak posing gak.. last2 posing sesorang aje kat atas pentas tu.. begitulah citernya...




Utk tahun ni, Haziq agak frust sebab tak dpt title pelajar cemerlang tu... puas gak nak pujuk dia.. title ni kan based on overall (tahun ni Haziq byk tak dtg kelas & miss beberapa aktiviti luar seperti camping).. that's whyla tak dpt kot.. hehehe.. takpe.. yg penting Haziq dah buat yg terbaik... kena work harder bila dah masuk standard 1 nanti... tamat sudah kisah konvo anakku yg sorang ni...


Quote:

srsfeqah : meriah ni sebab ibunya tgh ada mood nak meng"edit" gambar2 ni..
fliffy : tula.. tag tu panjang bebenor.. hehehe.. takpe ni turn fliffy tag saya, sblm ni saya yg selalu tag awak kan... btw, nama fliffy tu cute gak.. teringat jenama "fiffy" utk kanak2 tu..
ibu husna : ishh... ayu ni, jgn puji lebih2.. biasa2 aje saya buat ni... letak2 aje gambar dlm frame, dah jadi.. bukan touch-up apa2 pun...
Nur : hehehe.. pakai gincu?? diorg ni pun ada gak cikgu dia tepekkan, tapi tak tebal mana.. rasanya kalau dok kat tadika cina, lagi tebal kot makeup.. hehehe..
Ana : sesuai ke dgn kaler purple tu?? hehehe.. baju raya... thn lepas dia pakai kaler ijau..
mamasya : seronok u seronok gakla tgk persembahan diorg yg mcm2 ni... lagipun haziq byk participate tu yg buat tak boring nak tgk.. hehehe...
Mama @@@nis : tq.. tula gee.. harap2 kat sekolah betul nanti, dia tak takut nak join apa2..
ida isk : bak kata org melentur buluh dia dari rebungnya...
ummirafeeq : tula jadi bidan terjun jap... tapi takde la irama lenggok2 bila baca pantun tu sebab tak penah practice, main baca cam tu aje...
WanZee : hehe.. saya pun suka tgk fp wan zee yg colorful tu..
Daalia : ish.. kena tag la plak.. hehehe... tula masa dia amik hadiah sendiri tu, kitorg terbahak2 gelak kat bwh ni, yg dia lak terpinga2 kat atas tu...
<< jeff >> : graduation kanak2 la yg meriah... takdela skima aje..
boxhousestudio : ala kak tun.. ntah2 bila haziq dah besor nanti, ibunya dah malas nak main2 edit gambo sebab dah tua.. hehehe..... time nila nak buat cantik2 sikit... ceh perasan lak cantik.........
ibu chempaka : memang happening..
Daalia : ganas ke?? saya budak baru belajar ni... akak punya lagi cun main dgn vector & brushes..
tariqzaidanirah : tq again...
Sabrina : tq auntie sab... kata2 peransang yg sungguh bernas...
along : jadi ustaz... amin... nanti bila nak langsung jgn lupa jemput kitorg.. hehehe.. buat muka tak malu je akak ni kan..
haryani~azam : biasala tu yan... nama pun lelaki.. selalu je gitu..
nurul : akak edit guna photoshop aje.. pasal tag tu, check kat your fp ye..
ummiNurin::mieza : wah mieza ni jln2 aje... mesti gambo yg disnap nanti cun2 sebab guna "mainan" baru.. jgn lupa update fp tu...
liya : salam utk liya juga.. jauhnya kat jepun tu...
aliz_mie : ish.. blm superb lagi.. biasa2 aje ni..
sofu : awak tu bz tu yg takde masa.. tak mcm saya ni yg memang dok kat umah.. hari2 pun ngadap pc.. hehehe..
masriyah : tula kena pakai gincu.. tapi cikgu diorg baik, tka letak tebal2, nanti nampak semacam lak..
mamaniza : salam perkenalan juga.. memang meriah dgn 3 heros ni.. mcm2 ragam ada.. yg adik2 lak dok tiru gelagat abang.. kalau yg elok takpe, ni yg tak elok pun nak ikut..
hajar : dia tak sabo tu sebab dah lama tunggu turn nama kena panggil.. tu yg terus amik aje..
ibu husna a.k.a ayu : tula ayu... byk kali klik bila tak dpt, tu yg cepat2 la sound ayu.. bagusla kalau dah betulkan.. hehehe...
Ouled Kenitra : kadang2 la.. tapi saya selalu guna hosting lain, so takde masalah la..
WanZee : tula... kebetulan tgk wan punya BD, tu yg tau...
Lee Lin : by that time, dah tau protokol kot..
yatie : budak aktif la katakan..
ummi haziqAiman shima : okla tu... participate gak tu w/pun cuma pegang bunga....
marlin : buat tanda peace?? hehehe... ada2 je awak ni erna... nasib baik gak tak buat yek...
mamaAMSYAR : sabo yek.. kejap je masa berlalu.. nanti tak sedar amsyar pun dah masuk tadika..
Irma Hakimi : Haziq ni nak kata rajin tak gakla... suka tgk tv & main games... tapi masa dekat nak final, kena kuarantin, tak blh tgk tv.. hehehe...



Friday, 16-Nov-2007 14:30 Email | Share | | Bookmark
Haziq's Pre-Graduation...

encem tak saya?? aisyeee, pakai sandal la pulak.. hehe..
Esok Haziq konvo.. dah grad pun anak aku yg sorang ni... grad dari tadika je.. hehehe... aku lak yg terlebih excited, padahal bukannya grad U pun... takpela, aku rasa semua yg bergelar ibu pun akan merasa bende yg sama aku rasa ni... Ni gambar2 yg dia ambil masa kat sekolah, dpt gambar ni last week lagi, tapi takde masa nak scan... so, beginilah rupa anak sulung aku memegang scroll (gimik aje kertas tu)...



* credit : August Designs, KimB, Linda GB & Michelle Coleman*

Yg ni lak gambar kelas Haziq.. utk tahun 6 ni ada 2 kelas aje, bukan byk pun...

Quote:
kualiti gambar agak kureng, aku rasa sebab scan kot.. tak pasti lak naper jadi cam ni...




Ni laks report card Haziq... result final exam dia... YES!!! Haziq berjaya menyahut cabaran kami utk dpt no 1 (dlm kelas & overall).. masa mid-term hari tu dia dpt no 4 (dlm kelas) & no 5 (overall)... pastu cikgu cakap la, Haziq ni memang bagus dlm jawi, arab & mengaji (subject2 ni la yg "menyelamatkan" dia, kalau tak mesti kedudukan dlm kelas lagi corot... Aku pun tersentak jugak dgn result yg aku kira teruk tu, sebab last year result exam dia dlm kedudukan 3 teratas (both mid-term & final)... masa final cikgu siap pilih dia sebagai pelajar cemerlang utk tahun 5 (w/pun dia hanya dpt no 2 masa final).. aku confuse gak masa tu, tapi cikgu kata title "pelajar cemerlang" tu bukan based on akademik semata2 tetapi keseluruhan... Alhamdulillah...



Oklah.. nantikan sambungannya di next entry.. gambar2 pada hari konvokesyen Tadika Intelek Jaya..


Quote:

mamadarwisy : dah belanja pun... haziq ni suka sgt dgn pizze hut...
marlin : terharu tu memang terharu.. sebab kitorg cabar dia, tu yg rasa cam bangga jap bila dia dpt buktikan... ps: gambar yg melengkung2 tu dari website yg awak bg saya ari tu (yg buat gambar besar jadi kecik2 tu) ...
ibu chempaka : takpe yong... slow2 nanti lama2 jadi expert la...
Ana : tulah kak ana.. dulu lain sekarang lain.. diorg sekarang ni lebih canggih.. zaman IT la katakan...
Nur : tq.. harap2 berkekalan la sampai ke besar..
<<man>> : prestasi menigkat ni ada makna tu.. mcm2 yg dimintanya..
Sabrina : hehehe sab... Haziq ni maknanya "cerdik pandai".. harap2 pandai sampai ke besar laaa...
suerieyz : tq auntie suri.. InsyaAllah...
ida isk : hehe..
masriyah : a'ah.. thn dpn dah masuk standard 1.. cepat je masa berlalu..
cek de sam : tq.. re: guna PS SC2..
mamasya : hadiah lum beli lagi.. dia mintak mcm2 semua pun yg mahal2, tv, komputer sendiri & PS2..
ummirafeeq : tq ummi rafeeq... next year sekolah kat temerloh la (nasib baik ada sekolah kat dlm kawasan tmn perumahan ni.. so, dekat aje nak gi sekolah)
mamasya : ya ke sebaya??? cepatnya kat sana dah masuk darjah satu yek.. masa kat US la pulak..
gee : mcm org besar ke?? hehehe.. tapi dia ni tak tinggi mana pun kalau tgk kat luar..
tariqzaidanirah : betul tu mama tariq... ibu mana yg tak bangga..
ibu husna a.k.a ayu : ooo.. bz dgn exam... all d best!!! jgn pusing2 pasal scrap ni, bukan masuk exam pun..
srsfeqah : tq...
fateen : hehe... ibu haziq ni tg kumpul duit nak belikan hadiah utk haziq.. mintak semua yg mahal2 tu..
auntie fliffy : LO dah lama buat, cuma lum ada pic yg sesuai nak dimasukkan.. ni baru sesuai gitu!!! notty ye tag kita..
<< jeff >> : tq.. zaman bro dgn anak2 kecik dah berlalu.. ni turn saya lak...
umi : silakan...
BlueShades @ MHK Studio : InsyaAllah...
Daalia : hopefully besar pun cemerlang juga.. ps: tq for the tips...
Hajar : tq...
auntie fliffy : hehe... time ni la nak cuti2 m'sia.. nanti haziq dah sekolah, susah sket.. kena tunggu cuti sekolah la pulak..
azma : a'ah.. nanti your turn pulak.. all the best to adam..
watie : tq..
Amy : tq...
Ouled Kenitra : harap2 begitula..
Daalia : ooo.. patutla akan chinese look...
MaDiHa : belanja mkn tu acara wajib...
zatidhati : tq...
mummy asha : salam perkenalan juga..
fazizaid : tq..
eija28 : check email yek... panjang explanation saya kat situ..
Lee Lin : ada2 je lee lin ni tau...
yatie : harap2 begitula..
jay4to : tima kacih pokcik..
aliz_mie : tq..tq..
mama kimi : InsyaAllah...
Irma Hakimi : biasala tu.. nanti awak pun face the same thing gak...




Monday, 12-Nov-2007 17:05 Email | Share | | Bookmark
Masa utk tidoooo....

bila Rafiq tido....
Taufiq pun tido gaksss....
Aku memang suka tgk gelagat bdk2 tido.. memang cute.. so tadi apa lagi, time bdk2 ni tido aku amikla kesempatan snap gambo diorg... bdk berdua ni kalau tido satu pesen aje.. kalau sorang meniarap, sorang lagi pun cam tu... mcm kembar la pulak.. bila diorg meniarap tu (nak pulak time aku pakaikan baju yg sama), dah tak blh cam yg mana Rafiq, mana Taufiq sebab tak nampak muka.. hehehe..lagi satu, bdn diorg pun dah lebih kurang aje besonya... bila Rafiq nak meninggi lagi, aku tak taula.. kalau pegi mana2, mesti org akan tanya "ni kembar ke??".. alahaiiii... penat makcik nak menjawab... takpela.. aku takde anak kembar pun tapi sebab jaga budak berdua ni rasa mcm menjaga kembar gak.. sebab buat apa2 utk diorg pun sama je.. mandi, tido, minum susu, makan.. kadang2 tu berak pun sama.. hehehe...

Quote:
Untuk pengetahuan rakan2 sekalian, as at today umur Rafiq 3thn & Taufiq setahun 1/2.. so sapa yg tak membesar @ terlebih besar ni???




* credit : Bridget, CBender, EllisLash, JesiccaBolton & JenniferHowland *

Quote:

ibu Chempaka : kalau saya lak kan, suka sgt cium diorg masa tido (especially bila tido mlm).. time tula suka cubit2 manja pipi diorg.. gerammmm...
Nur : ehh.. ya ker nur?? tak penah dgr la pulak.. kenapa yek??? so far, tak penah lak org tua2 bising @ tegur bila tgk saya amik gambo bdk2 ni, baik mak saya @ mil.. ..
Sabrina : hehe... memang nampak tenang aje... nak pulak kalau baby.. lagi best tgk..
ida isk : biasala... nasib baik tak snap gambo diorg mandi.. censored gituuuu.. hehehe... ps: kak ida, kalau saya ni kat KL, dah lama saya order brownies tu..
<< jeff >> : ya bro.. betul tuuu.... bukan diorg je nampak aman... umah pun aman kejap..
gee : beza setahun 1/2 je.. tapi muka diorg memang ada iras.. cuma dgn abang Haziq je lain...
zatidhati : kelakar la kak zati ni... memori silam jgn dilupakan....
tariqzaidanirah : bdk2 ni kan tido dlm aircond pun tak mau selimut... siap berpeluh lagi adala... kita sejuk, siap tido dlm comforter, tapi bila selimutkan diorg, msg2 terjaga, pastu mulala bising sbb tak selesa.. last2 tido je tak berselimut... (kat hotel pun cam tu gak, padahal sejuk giler)
azie : memang tenang.. umah pun tenang kejap sebab takde sapa nak buat bising...
Lee Lin : soalan yg kelako.. diorg pakai diapers.. so takde masalah nak berebut bowl..
Ouled Kenitra : asyem pun asyem laaaa...
Cinta Dhinas Azraaei : takpela tak dpt kembar pun, jaga diorg pun kira ok la.. dulu2 selalu gak berangan nak dpt anak kembar.. tapi bila pikir balik, "mampu ke nak jaga diorg ni??"
nabialishad : ya.. setuju tu.... blh jadikan petua utk menyejukkan badan yg tgh angin... hehehe...
ummirafeeq : tgk bapak tido?? hehehe... tenang tu tenang la.. tapi jgn tgk time diorg berdengkur.. kahkahkah.. ilang ketenangan...
MaDiHa : kalau akak nak tau, anak2 saya sejak baby lagi memang tido meniarap... dulu2 takut gak tidokan cam tu, tapi doktor kata lagi elok.. memang pun, kalau diorg termuntah ke apa ke, takde la nak masuk hidung @ lemas... pastu diorg tak mudah terkejut masa tido... *** ok gak tu.. apa kata buat akak satu entry khas, akak ajar camna nak buat deco tu.. saya gerenti mesti ramai yg tertarik... kalau cite je susah, tgk gambar lagi senang..
mamasya : sebenarnya suka tgk diorg tido bukan apa, senyap jap umah.. kalau tak, bising w/pun cuma 2 org... kalah org yg ada anak ramai...
masriyah : hehe.. betul tu.. time diorg tidola blh buat bende yg kita takleh nak buat masa diorg jaga (mcm saya selalu mop lantai time diorg tido)..
zakiah z : org dewasa tido jgn cakapla... bukannya tenang, bising lagi ada la (nak lak time berdengkur).. hahaha...
ibu Chempaka : kalau cam tu, tengok ajela.. kang bgn lak, susah gak kan...
mamadarwisy : memang pun... mcm2 ragam bila dah bangun tu...
Irma Hakimi : tula, awak org kedua yg cakap tak elok amik gambar bdk tido... saya tak penah dgr tu sebenarnya... ps: psl flip tu, check fp awak ye... ada bg tips kat situ..
Ouled Kenitra : oooo... tapi betul gak tu.. nampak "real" lakonan tuu...
auntie fliffy : salam fliffy... diorg tu tido petang.. tu yg tido kat hall aje... saya lama dah tak ke ktn... tunggu haziq cuti sekolah, pas ni blh la ikut hubby gi mana2 (meeting @ outstation ke)... fliffy, saya ni fulltime h/wife (sejak beranakkan Taufiq)...
allodealova :
mamaharizdanish (anna) : lena tapi bukan lama pun... kejap je dah bangun.. sejak dah besar ni, tido pun dah tak lama...
esmawaty@mama areel : a'ah.. lebih kurang aje diorg ni... cuma abang tinggi sikit aje.. ps: ooo.. dok kat semambu, saya ada kwn kat semambu.. la ni dah keje KL.. tapi mak dia still kat situ kot..
srsfeqah : sudah semestinya..
Amy : tu blm tgk kat luar... lagi mcm kembar kalau bawak gi jln2.. bezanya sorang dah pandai cakap, sorang lagi blm..
mama kimi : oooo.. awak lagi best, kira dah tau pasal tak elok amik gambar bdk tido, tapi belasah gak amik ye... nak buat camna kan, diorg tido kan nampak comellll gitu... tu yg buat kita geram...
sofu : lorrr... boley gitu..
hajar : ntahla hajar saya pun tak tau apa sebab musabab tak blh amik gambar bdk tido...
jasfyra : mungkin juga sebab tu... hehehe...
marlin : hehe.. tula... memang mcm jaga anak kembar aje... saya ni dok tunggu bila la rafiq nak meninggi... nanti silap hb org ingat taufiq tu abang...



Friday, 9-Nov-2007 11:40 Email | Share | | Bookmark
Halloween 2007... hehehe....

comelnya adrian ni...
nieta & family...
Tajuk entry mcm gempak aje kan.. kat m'sia ni mana la kita sambut halloween ni... sebenarnya aku geram dgn anak2 kwn aku (nieta) yg dok kat US tu... kalau aku still kat sana for sure aku akan pakaikan baju2 yg cute utk anak2 aku gak (tapi kan, kalau dok sana, sah2 tak jumpa dgn hubby aku sekarang sebab jumpa hubby masa dah balik m'sia).. hehehe... ngarut lak aku..

Btw, nieta anto gambar2 ni last week.. bila tgk je gambar anak2 dia, especially si adrian, alahaiiii... comel sungguh la budak sorang ni.. ari tu aku dah penah scrap gambar dia... tgk kat sini ya.. masa tu dia 5bln kot... la ni umur adrian dah nak masuk 10bln (kalau tak silap aku ler).. aku rasa sesapa yg tgk pun mesti geram dgn budak comel ni.. setuju tak??? kalau dekat, dah lama aku cubit2 & cium2 dia ni.... si johan pun dah besar panjang.. dah 5thn... beza setahun je dgn haziq... so, enjoy the pics guys...




* credit : Kim B Design, Dolca & Scrappin Happens *

Quote:

suerieyz : tula pasal... bila kita dpt jumpa anak nieta ni pun tak taula.. by d time dia balik sini, budak nipun ntah2 dah besor...
tariqzaidanirah : ya.. setuju sgt!!! costume ni menambahkan lagi kecomelan bdk ni...
MaDiHa : hehe... tula kalau nak dpt anak comey, kenala kawin dgn mat saleh.. gurau aje... nak buat camna, mak bapak comey, anak pun comey laaaa...
aliz_mie : kalau awak geram, akak lagi geram...
ida isk : hehe... nasib baik diorg jauh.. kalau dekat, dah lama kena cubit...
Nur : girl?? hehehe.. boy la nur... .. tula kan.. sekali imbas (kalau tak tgk nama, mesti ingat bb girl)... ni mak dia la yg dok ngidam baby girl masa pregnant.. tu yg cam girl tuuu...
Cinta Dhinas Azraaei : memang comei & cool.. tapi blh tahan lasaknya (bak kata mak dia la)
ummirafeeq : Rafeeq sama la dgn Haziq.. selalu tanya saya kat negara mana ada snow.. dia ajak pegi (mcmla dekat)... ** ooo... korang kat kt yek... dah lama tak pi t'ganu, tapi 25/11 ni nak ke marang tu, ada kenduri..
ciku_nunu : itula.. mak dia pun geram tgk anaknya pakai costume ni... menampakkan lagi kecumilan dia...
mamasya : hihi... pinjam anak orang sat.. kita takde gambar terbaru, tapi terasa nak update entry... ttu yg jadi gini...
marlin : erna... anak lawak ke anak lawa?? hehehe.. ni mesti laju ngat masa type tu... saya pun rasa bdn dia susut sket compared to dulu2.. biasala bdk, bila dah semakin lasak, susut la badan... ** a'ah.. dulu study kat sana (2thn aje)..
Sabrina : bukan baju beruang tu sab.. tapi baju monkey.. hehehe.. mommy dia beli kat GAP, sales USD10 je...
Daalia : tula.. rindunya zaman2 study dulu sebab kitorg byk travel.. cuti semester je pi jln... ps: camna nak snorkeling, saya ni takut sikit bab2 air ni...
hajar : comel kan...
Daalia : yup.. website tu ada member saya bgtau gak... cuma tak berkesempatan nak donwload byk2... ingatkan ada web yg lain ke.. hehe..
<< jeff >> : kalau dok sana, tak pelik la kalau nak pakai costume2 ni.. tapi kat sini kang org mesti tgk semacam aje..
korok :
azma : mmg susah sikit la nak cari costume2 ni.. dan harga pun semestinya mahal.. kat sana berlambak2...
fazizaid : betul sesangat tu.. saya dulu kat sana study... kalau dah beranak pinak, sure saya pun akan beli costume utk bdk2 ni.. nak buat camna, tgk jela anak org pakai costume cute2..
haryani~azam : dah email pun.. nanti check your email yaa..
ibu Chempaka : tula.. hilang ke"horror"annya.. sebab cute sgt..
mamadarwisy : kalau bdk tu ada kat sini lunyaila dia.. kena cubit hari2..
auntie fliffy : welcome back fliffy!!!!! bravo.. dah habis exam yaaa... hehehe... lama fliiffy tak dtg umah digital saya... pasni blh continue ronda2 la yek... fliffy, kita ni mana terror masak... buat pun yg simple2 aje... tapi best gak yek kalau dpt jumpa geng2 fp.. mesti gamat...
maya : hi... tq.. your LO pun ngancam2 gak..
dOd : diorg memang cute...
mamaAMSYAR : hehe.. geram kan??? Johan tu masa kecik2 pun comei gak... chinese look mcm mommy dia... dah besar ni tambah hensem lak.. ps: tak yah kawin mat saleh, amsyar tu pun dah comel...
Nini : comelkan???
ummidanish : semua pun geram...



Tuesday, 6-Nov-2007 16:45 Email | Share | | Bookmark
Small celebration...

Mlm sabtu lepas, kitorg buatla mkn2 sket.. sempena BD Rafiq ni... ni kira last minute punya planning... asalnya nak bawa bdk2 ni ke kuantan, pastu takut hujan lak.. cuaca kan tak menentu sekarang ni.. kejap hujan, kejap panas... kang pegi buang karan je... nak buat mkn2 ni pun decide pagi sabtu tu... mlm jumaat tu dah buat cupcakes, cuma blm letak icing.. pagi sabtu tu, terus mulakan projek menepek icing... tgk jela rupa cupcakes dari seorang amateur.. hehehe... boleykan... daripada aku pi beli, baik buat sendiri.. lagi puas hati... bab2 tulis menulis tu hubby aku yg buat.. aku cuma cuba tulis word "love" tu aje... tupun terketar2 tgn nak menulis.. last2 soh hubby yg buat... yg deco comot2 tu pun hubby gak yg buat (yg ada kaler purple + hijau, apa ke bende namanya, aku panggil bunga kecik je).. dia dah syok main dgn icing, semua pun nak letak bende tu... so beginila rupa cuppies yg aku wat utk anak aku yg sorang ni (kalau pro tgk ni, sah2 kena gelak sebab comot ngat rupanya)...



Lupa lak nak mention, mkn2 ni kitorg jemput anak beranak aje... nak buat lebih2, dah tak cukup masa & tenaga... hehehe... next yearla kita buat jemput kengkawan lak ye... so, as usual bila sampai bab makan tu, dah lupa nak amik gambar.. adela beberapa kerat gambar yg aku sempat snap.. gambar makanan lak, lupa nak amik masa tgh byk.. bila majlis dah habis, baru teringat.. aku pun capai kamera, snap jela apa2 yg ada... sikit pun sikit laaa.. janji ada... begitulah citenya...



Quote:

ibu Chempaka : iisshh... lum blh amik order lagi ni.... tak cun laaa...
ida isk : kecil2an aje...
Mamaella : laaa.. ya ke?? mesti mama masak best2 kan utk haziq mama... mamaella kan terror masak...
mamasya : buat sendiri ni blh dpt byk.. kalau beli, dahla mahal.. pastu sikit aje... hehehe... hubby memang terror bab menulis ni.. dia suka melukis.. org art la katakan...
fazizaid : hehehe.. lawa ke tulisan tu?? amateur lagi ni... re: US dulu kat Bloomington, Indiana...
Daalia : apa kata org tu?? muafakat membawa berkat.. hehehe...
The Sweetest Moments Ever : utk mkn anak-beranak blh la...
masriyah : tahun depan?? dah nak balik msia dah ke???
ummirafeeq : man pondok2?? hehehe... tapi hubby memang terror bab2 melukis... pastu bab masak pun sama.. maklumla adik-beradik ramai lelaki... MIL ajar la anak2 diorg masak gak...
zatidhati : memang seronok kak zati...
MaDiHa : hubby org seni, tu yg dia blh menulis... saya awal2 dah sound soh dia tuliskan.. hehehe...
ummiNurin::mieza : hubby kena paksa dgn akak tu.. hehehe... tak la.. saje je... dia yg suggest soh buat kek sendiri, akak cakapla kalau cam tu kena tolong akak... barula adil...
Daalia : wahhh. syok betul la akak ni.. hari tu baru je beli DSLR kan.... pastu yg underwater lak... jelesnya....
Lee Lin : hadiah?? hehehe... kalau nak tau, kitorg tak cakap pun ni utk celebrate BD rafiq... cuma mention ada mkn2...
Amy : yup.. betul tu amy.. masak utk sikit pun penat, kalau byk lagi laaa...
tariqzaidanirah : buat cupcakes memang jadi.. tapi tula.. tang deco tak pass gak..
Irma Hakimi : hehe.. betul gak tu.. bukan nak letak kat hotel pun kan... kalau anak still baby memang tak berbaloi nak buat.. saya ni sebab tiga2 bdk ni suka mkn... teramat berbaloi kalau buat sendiri...
ibu husna : check your fp yeee... ada penerangan disitu..
Cinta Dhinas Azraaei : w'salam... laaa.. tak fully recover ke ari tu?? siannya... ooo.. nak rasa my mom punya masakan ikan patin ye?? boleh.. cakap je bila nak dtg..
<< jeff >> : yup.. that's rite..
mama Anis : memang betul tu gee... bdk2 ni seronok sakan bila dpt jumpa sepupu sepapat diorg.. gamat umah ni dibuatnya...
Sabrina : ala sab... saya buat perisa biasa aje, yg basic.. lum pandai buat yg lebih2 tu... tak berani takut tak menepati citarasa...
haryani~azam : hi...salam perkenalan juga... gambar yg byk2??? oooo... nanti saya email yek.. tunggu...
Kak Leen : w'salam.. terima kasih atas ucapan kak leen... terharu sebab sudi singgah sini..
ayu : no problem... cepatla scrap.. nanti bgtau saya bila dah siap..
Ouled Kenitra : betul sesangat tu...
Ain : belum blh niaga lagi ni ain.. byk yg perlu dipelajari lagi...btw, tq for the BD wish..
Ana : isshh kak ana ni.. jgn puji lebih2... dlm gambar je nampak cantik.. kat luar, comot... hehehee...
aliz_mie : auntie ni mesti naik ketapi yg dah semput.. tu pasal lambat sampai.. hehehe.... gurau aje... ni sorang lagi... mana blh order tak cukup lawa lagi laaa... comot kalau tgk live..
marlin : erna, tulisan tu hubby yg tulis.. nak harapkan saya, rosakla cuppies tu nanti.. tgn keras, tak kreatif.. awak punya deco lagi power.. blh buat kelas tau... saya tak pandai guna piping gel... buttercream tu saya guna resepi yg krimwell + shortening + gula icing.. rasa ok gak... sedap & tak terlalu manis..
azma : boleyla utk mkn sendiri2.. tq for d BD wish..
fateen : ala.. makanan simple aje tu... terliur ni mesti kes lapar kan...



[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net