*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Monday, 10-Dec-2007 09:35 Email | Share | | Bookmark
Weekend nan lalu...

Tgk Taufiq ni... main apa tu??
Eh.. Rafiq pun ikut sama la....
Dah lama rasanya aku tak letak entry memasak ni... hehehe.. bukan apa, normally menu yg aku masak tu menu yg ordinary.. smua org pun tau buat... tapi hari sabtu lepas, aku tiba2 terasa nak makan kaya ball... nipun sebab terliur tgk kat fp mamafami.. biasala bila tgk masakan yg mamafami buat, terasa terpanggil2 je nak try sama... nak pulak kat sini memanjang je ujan, lagi la rasa best kalau pekena kaya ball yg panas2 ni...

So, inila hasilnya.. sedap sgt2...bukan aku syok sendiri tau, SIL & hubby pun kata best, diorg kata rasanya mcm yg beli tu... anak2 pun bukan main suka lagi... blhla aku buat selalu...



Yg ni pulak gelagat si Rafiq & Taufiq (bak kata kawan aku si nieta, dia gelarkan bdk berdua ni "labu & labi")... bdk2 ni sukala buat aksi yg bukan2.... tgk jela bekas yg diorg letak kat kepala tu.. actually tu bekas isi mainan LEGO... muat lak tu kat kepala masing2, nasib baik tak lekat.. maklumla, kepala diorg ni besar.. hehehe.... aku pun apa lagi snap la gambo masing2.. mula2 si adik yg pakai, pastu abg lak pinjam.. tak lama pas tu bergaduh sebab berebutkan bekas tu.... mcmla takde topi, itu gak yg nak dipakainya...




Quote:

auntie fliffy : salam fliffy... mmg betul tu, kalau gi giant pun kitorg selalu beli kaya ball ni... la ni dah tau cara, so better buat sendiri.. byk pun byk dapat, puas mkn tau...
ida isk : apa lagi kak ida... bila lagi nak try??
ibu chempaka : tak kirala pula berapa byk.. tapi rasanya lebih 40bj kot.. bukan besar pun, comel2 aje... mkn masa hujan2 ni la yg sedap yong...
wanie~mama irfan : memang sedap.. tryla buat lak.. senang aje..
Cinta Dhinas Azraeei : alamak.. suggestion nak masak apa?? hmmm... kita pun no idea... cuba awak browse fp2 kaki masak ni.. diorg ni byk je masakan yg power2..
Ibu Saara : saya edit guna PS CS2 aje... check your email ya...
hijanahhafiizh :
Ouled Kenitra :
MaDiHa : a'ahla kak... mcm chef haji bakhil la pulak... ada2 je akak ni...
mamasya : hihi.... saya teruja tgk org lain dok cuba kaya ball ni.. berani buat sebab gerenti diorg suka, selalu beli yg kedai tu asyik tak cukup aje..
yatie : lor, sampai gitu sekali?? ni mesti kes baldi kecik, tak padan dgn kepalanya...
fateen : cubala buat ak fateen.. gerenti anak2 suka... hmm.. penyamun tarbus??? hehehe... kelakarnya gelaran..
Daalia : sekali sekala kluar entry makanan...
mamaniza : tula niza.. kalau jln2 je mesti org ingat kembar... ps: pahang kat temerloh..
Nur : nama pun budak kan.. tapi tak larat time diorg gaduh laaa... haru biru dibuatnya..
mama kimi : ishh.. ya ke linda?? tak penah dgr lak... minta dijauhkan... amin...
tariqzaidanirah : pekena kaya ball masa winter pun best gak.. memang sesuai!!!
Lee Lin : biasala musim hujan ni, sediakan topi & baldi sebelum ujan...
mamadarwisy : gerenti sedap punya... pas ni tak yah susah2 beli kat kedai lak...
DaddyMariah : hehe...
m:e:o:r:j:a:y : betul tu...
WanZee : nampak gayanya kena soh org msia pos kaya ke jepun baru blh try kaya ball ni...
<< jeff >> : tq.. sekali sekala guna bright colour
nita bujang : tula anak bujang aku ni...
srsfeqah : tryla buat lak.. teramatla senang..
lieya_latif : persediaan banjir pun ya... jadi chef pun ya.. hehehe...
syakir zainol : betul tu..
ummirafeeq : tarbus millenium ni....
momi_d's a.k.a leen : betul tu leen... beli dpt 10 ketul je.. dahla kecik2... baik buat sendiri..
fazizaid :
Amy : tq..
boxhousestudio : tu cerita dari seorang kawan... bukan utk saya pun.. jgn terkejut ya kak...
Hajar :
rinnchan : salam kak rinn... tq byk2 sebab belikan beg tu... tak sabarnya nak tgk..
mama hasya & humaira : salam perkenalan juga.. tq..
mamaharizdanish (ANNA) : masak yg simple2 gini bolehla.. kalau yg complicated tu mintak maapla..
Ana : takpe kak ana... byk lagi masa nak try kaya ball ni...
@lh@mdulill@h|CintaDhinasAzraaei : salam dhiah... banjir kali ni blh tahan teruknya.. ps: don't worry msg tu kita dah delete.. tak pasal2 ada yg ingat msg tu utk kita..
masriyah : soh je org msia poskan kaya ke sana... hehehe... lambat lagi tu nak balik sini..
marlin : awak tak suka susu ke?? hehehe.. samalah kita, tapi yg ni tak terasa la susunya... sedap, cubalah buat.. senang pun senang.. acuan tu saya bantai je yg mak saya selalu guna utk lapik acuan kertas bila dia buat biskut sarang semut..



Tuesday, 4-Dec-2007 00:40 Email | Share | | Bookmark
* Marang, Terengganu - Part III *

Lawanya Masjid Kristal ni...
Alahai... lum abis lagi citer gi T'ganu ni yek... nak buat camna...syok sgt snap sana sini..nipun aku tak amik semua (kalau ikutkan ada 250++ pcs gambar, tu yg buat aku malas nak ngadap pc ni)...

Ingat lagi tak aku ada mention yg Rafiq tak mau main air??? Last2 dia join gak main, tupun lepas dipujuk berkali2 oleh BIL aku (Pak Uda nya la ni)... jom kita tgk aksi Rafiq yg malu2 kucing nak main air...



Keesokan harinya, diorg main lagi air pagi2 tu... mandi laut dgn baju tido msg2, aku biarkan aje.. lagipun kitorg dah nak blah, kasi can la diorg berendam puas2... cuma Taufiq aje yg tak mandi, tapi kali ni dia blh nak jln2 sana sini.. yg paling kelakar, dia dok kejar bayang2 sendiri...



Ok.. cukup2la gambar diorg ni main air... mcm tak penah jumpa air lak ye.. after breakfast, kitorg pun berkemas2 utk pulang... tapi bukan terus balik umah, pi jln2 kat Kuala Terengganu jap... jenguk2 Pasar Payang (dah 2 org tegur aku sebab salah tulis nama kedai ni, so aku betulkan la ni)... mak aiii... mcm2 ada... kain tudung jgn cakapla, rambang mata aku dibuatnya... tapi tula, kat KT sibuk shopping, tak amik gambo pun... masa pun limited, tak leh nak lama2 sebab ptg tu kitorg nak ke Rompin (hubby ada meeting kat sana)... yg diorg ni lak terus balik Jengka after jln2 kat KT..



Masa kat KT, aku sibukla cari Masjid Kristal (masjid ni masih dlm pembinaan).. penah tgk kat fp yan, lawa masjid ni.. tapi aku tgk dari seberang ajela (kat jeti kecik)... amik gambo pun habis zoom la ni.... layan gambo masjid jela yek.. ada gak amik gambo kitorg berlatarbelakangkan masjid tu tapi aku malas nak edit... tunggu next visit ke t'ganu la bila masjid ni dah betul2 siap (bila tu, ntah lerr..)



Sekian...tamat sudah entry t'ganu.... pasni entry apa lak yek?? lum pasti... trip aku ke JB cancel, so next week nak ke KL... tunggu...........



Quote:

auntie fliffy : masa kitorg pi hari tu, cuaca tak panas lak... mungkin sebab dah masuk musim tengkujuh, nasib baik tak ujan..
fazizaid : masjid ni memang cantik.. tupun blm siap lagi..
tariqzaidanirah : pegi hari tu tak byk pun memborong... kena pegi lagi skali... tu baru usha2 je dulu.. hehehe... btw, kitorg ni dok kat pahang (temerloh)..
Cinta Dhinas Azraaei : kg kitorg kat pahang aje.. tu yg macam jakun semacam aje bila ke t'ganu.. suka sgt kat sana...
Haniss : tak byk pun shopping.. jamu mata aje..
eija28 : memang best jln2 tmpt org ni..... kena pi lagi sekali, tak puas la pegi hari tu... eija, akak tinggal kat temerloh, pahang..
ibu chempaka : cantik ke?? hehehe... yong pun sekarang ni kurangnya... dah pro gitu.. betul cakap babah chem... sebelum ni pun, saya tak berapa dgn PS... tapi tula, bila ngadap PS ni keje lain pun tak nak buat.. syok punya pasal..
ayu~ibu husna : await jadi cam tu?? malas sebab apa tu?? hehehe...
hADIE of KM : memang syok dgn PS ni.. cuma tak master je lagi..
mamaharizdanish (ANNA) : alah anna.. ni edit simple2 aje.. ada yg lagi power, tapi malas la pulak & leceh.. hehehe... bdk2 ni memang suka main air...
MaDiHa : lepas ni kalau akak balik t'ganu kena gi cari masjid kristal ni... pi tgk kat jeti kg losong tu aje...
Daalia : betul tu akak.. minat kita ni sama aje.. saya pun suka tgk akak edit gambar dlm your fp.. kemas je.. re: oooo.. dulu akak kat evansville ya.. selalu la yek cari ayam halal kat bloomington??
mamaniza : awet muda?? hehehe.... nampak muda sebab badan kecik kot.. ooo.. niza nak ke t'ganu gak ke??
ummirafeeq : oopppssss... hehehe.. typo error.. sebenarnya tak ingat nama kedai tu.... tq for informing..
Nur : ala nur.... edit ni edit org malas.. cari yg paling simple aje.. hehehe...
Sham : mkn angin ni pun sebab ada kenduri... kalau tak, takdenya nak pi sejauh ni... hehe..
Kak Leen : salam kak leen.. saya ni pun jln2 je kat t'ganu, saya bukannya org sini... saya org pahang kak leen..
mummyMariah@bess : hai bess... lama tak jumpa kau.. selalu gak aku jenguk fp mariah... cocmel la anak ko tu... aku ni semenjak dok umah, tu yg suka bermain2 dgn PS... dah takde keje nak buat..
mamasya : diorg ni memang camni mama... sebab nak balik dah, tu yg saya biarkan aje mandi dgn baju tido... hehehe... hmmm.. baju belang, takdela pulak... rasa cam kelakar lak kalau saya pakai baju belang.. tak sesuai gitu!!!
Sabrina : betul tu sab.. pegi ramai2 memang best, meriah gitu!!!
Abah along : satu hari nanti abah kena pegi tgk masjid ni.. cantik sgt!!!
ida isk : apa lagi kak ida.. kalau dah lama tak pi, kenala set time utk pegi....
boxhousestudio : lor, camna lak akak sorang je yg blm sampai tapi org lain semua dah?? hehehe.... ni nak kena pi gak satu hari nanti, betul tak?? syok kat sini, mcm2 ada...
masriyah : kain tudung tak borong pun.. tgk2 aje dulu.. dok compare2 harga.. memang jauh beza la dgn yg jual kat sini...
mama @nis : wah laluan JB-KB??? jauhnya perjalanan... masakla dok dlm kete lama2... hmm.. masjid nipun akak tau sebab tgk fp sorang kawan ni... kalau ikutkan, akak lagi tak tau pasal masjid ni... nipun blm siap lagi.. tapi nak gak amik gambar..
Misliha : wah kak mis pegi sana semata2 nak shopping.. memang hebat!!!
<< jeff >> : fuh bro... bro memang kena pi gak amik gambo masjid ni... memang lawo...
alim ~ umi najla : hehehe... cuti2 la ke t'ganu pula... memang best!!
momi_d's a.k.a leen : tak puas sebenarnya pi t'ganu ni... nak kena pi lagi sekali... tulisan byg2?? check your fp ya...
lyndz : wah pi sana mencadat sotong?? advventure tu...
ibu chempaka : ni tak sabar nak tunggu tafuqi panggil "ibu".. "bu" pun tak keluar lagi.. hukhuk..
fateen : yelah fateen kan dah dekat dgn t'ganu... sekali sekala kena naik atas tu.. bukan jauh pun..
nabialishad : hehe.. kelakar tgk muka rafiq tu... garang semacam je..
zilzal :
yatie : masjid ni kat area kg losong... kitorg pun main redah aje..
esmawaty@mama areel : ish ish.... awak org kedua yg tegur pasal ejaan pasar tu... hehehe... tq.. dah betulkan kat atas...
srsfeqah : next time kalau gi KT, cari kg losong... akak dpt tgk nipn dari jeti kecik kat situ...
tariqzaidanirah : oooo... begitu ceritanya... biasanya kat fp tu ada translation, kali ni gambar aje.. tu yg tak paham tu...
Daalia : hehehe.. w/pun jarak umur jauh, tapi akak maintain muda gitu... pujian ikhlas ni..
ciku_nunu : wah... gi kelantan memang best.. penah pegi sekali masa bujang dulu... sejak ada family ni blm berkesempatan nak ke sana.. satu hari kena gi gakla.. tergoda dgn ceritamu itu..
Ana : hehehe.. kak ana.. ke penang tu dah penah sampai dlm 2 kali cam tu.. abg sulung saya dok kat sana.. don't worry next time kalau ke penang, saya contact kak ana..
farah : salam farah.. lama tak nampak farah.... pasar payang memang best.. rmabang mata dibuatnya..
hajar : hihi hajar... memang ramai dok ingat kitorg adik-beradik... masjid ni blm siap lagi sebenarnya... tak tau bila siap..
jay4to : hehehe... kome pegi sebab ada kenduri la.. bukan saje2 mkn angin..
mia :
WanZee : wah penah keje kat t'ganu yek?? wan, masjid ni blm siap lagi.. masih dlm pembinaan, bila siap tak taula..
Daalia : hehe.. sama je anak bujang kita tu... kalau dah tgk tv, jgn harap nak dgr kita panggil..
RM touchrmgo@yahoo.com :
haryani~azam : betul tu yan... puas gak dok cari masjid ni nasib baik jumpa.. ni gara2 tergoda tgk masjid ni kat fp yan la.. tu yg cari gak..
Irma Hakimi : ish ish.. cantik?? mana ada.. dlm gambar je tu.. hehee..
marlin : ya ke nampak real?? kalau tgk betul2, tak sgt sebenarnya.. hehehe.. percubaan pertama tu, masa tgh syok main brushes..



Saturday, 1-Dec-2007 11:15 Email | Share | | Bookmark
* Marang, Terengganu - Part II *

Taufiq yg tak sihat...
Rafiq tgh buat apa tu???
Sempat lagi Haziq mkn burger tu...
Ok... ni sambungan citer entry lepas... lama lak aku peram gambar kali ni.. bukan apa, betul2 takde idea nak edit gambar + malas pulak nak ngadap pc lama2...

Kita mulakan gambar2 view dulu la.... ni aku main snap2 aje... (sebenarnya ni nak test digicam yg aku baru beli... hehehe... seblm ni aku guna Olympus C-180, ni dah beralih arah ke Sony Cybershot T-200).. nipun ada gambar yg kureng hasilnya, silap aku la kot.. dok main tukar2 setting, mcm pandai...



Masa pegi t'ganu tu, mlm before pegi, Taufiq demam la pulak.. aku dah tak sedap hati sebab dahla nak jln jauh... dia lak tak sihat... pagi tu, dgn tak mandinya aku tukarkan baju dia.. dan dlm hati dok berdoa semoga demamnya tak melarat... Alhamdulillah sepanjang perjalanan dia ok w/pun badan kejap2 panas.. dan yg paling best dia tak meragam langsung..



Lain halnya dgn Rafiq ni... masa sebelum pegi, dia punyala excited bila kitorg mention nak mandi laut... tapi bila sampai je kat pantai, dia tak nak pulak main air... padahal sebelum ni, dia yg terlebih excited...



Manakala Haziq lak, tak yah cakapla... sampai2 je kat chalet, tak sabo sungguh nak mandi laut, sampai aku ajak tukar baju pun tak nak... puas gak aku pujuk sebab adik2 ipar aku blm sampai lagi masa tu... aku lak nak rest jap, pastu aku soh je dia main pasir dulu... bila adik2 ipar aku sampai aje, terus dia ajak diorg turun ke pantai..



To be continued....


Quote:

ibu chempaka : apa lagi yong.. bila lagi nak cuti2 msia...
fikri (ilham lensa) : memang sronok..
hijanahhafiizh :
<< jeff >> : memang pun sebab dah musim tengkujuh... diorg nipun main2 kat tepi aje..
Ana : pantai2 kat t'ganu memang cantik..
Daalia : hehe.. tula nasib baik tak melarat demamnya... ala kak pegi nipun sebab ada kenduri kawin, kalau tak, blm tentu sampai ke sini...
masriyah : kat sini cuti sekolah.. tu yg blh jln2 sket.. tapi tak syok kalau ujan la..
Hajar : ishh.. dak kat sana tu, amikla kesempatan pi tmpt2 diorg yg best lak.. pantai2 ni balik sini nanti blh pegi..
Nur : yg buat syok tu sebab pegi ramai2.. kalau setakat kitorg je, kureng sikit keseronokan tu..
mamaharizdanish (ANNA) : betul tu anna... pantai kat sana cantik2 & bersih.. suka tgk... tula time pegi ni taufiq tak sihat.. kalau tak, mesti lagi happening tgk dia main air..
tariqzaidanirah : itula.,haziq pun teringin gak nak buat istana pasir, tapi ta pandai.. tak cukup alat.. hehehe... ibunya lak sibuk melayan adik2 yg lain.. last2 main air jela..
tokey :
srsfeqah : akak pun tak pasti.. kitorg stay kat Angullia Beach Resort.. ok gak tmptnya.. tapi tula, kitorg tak sempat singgah kat Pantai Batu Buruk tu... masa terhad...
Sabrina : chalet tmpt kitorg stay ni ada byk rate.. utk 2, 3, 4 sampaila 7org pun ada.. yg kitorg sewa ni RM150/nite (dlm blh muat 7org: ada 3 katil single, 2 katil queen size).. first time sebenarnya dok kat chalet yg blh muat ramai2 ni.. biasanya utk 2 org aje.. tapi chalet ni cam lama sikit la... setakat nak dok semalaman ok la kot sebab kalau gi pantai, byk spend kat tepi laut, bukannya kat dlm..
zilzal : alah..ciannya dia.. all the best for your exam!!!
mamasya : tula, mesti mamasya rindu kat kg halaman.. takpe.. simpan dulu, nanti ada peluang balik sini, jgn lepaskan..
abu nafisa : jgn lupa bawak diorg jln2.. mesti seronok..
nurul : amboi nak ronda 1 msia tu.. mesti syok nanti, jgn lupa tepek gambo byk2...
Lee Lin : Angullia Beach Resort...
eija28 : syok gak sebab dah lama tak gi tganu ni.. last pi sana masa bujang2 dulu... re: akak guna photoshop je..
mama kimi : samala dgn saya.. kalau ada gadget yg best, mesti lagi syok klik sana sini kan..
aliz_mie : sambil nyelam minum air.. tujuan sebenar ke marang sebab kenduri...
MaDiHa : hehe.. baik akak... sebenarnya kitorg tgk dulu..pastu ramai aje yg mandi, tapi tak bagi gak diorg gi jauh, main kat tepi2 aje..
mama iqa : tu pasal la simpan nama "irdina" tu... asalnya suka nama "wardina" tapi cam nama artis lak, cari yg dekat dgn nama tu..
sofu : hahhh.. dah terpanggil tu, pegi je la.. jgn tunggu lama2...
Ouled Kenitra : dah selamat dijual..
Daalia : tau tu kak... ada gak guna kalau ada org dtg umah.. tapi jrg sangat la..
ummirafeeq : betul sesangat tu.. mana tau yek?? lupa lak.. sah2la tau sebab korang org sana.. sori tak inform sebab dtg beramai... next time yek..
mamaniza : biasala bdk2 sekarang.. nak pulak kalau tak biasa ke pantai.. bdk2 ni selalu gak ke pantai, tu yg ok.. tapi masa mula2 takes time gak nak pijak pasir tu.... takut kotor katanya..
cek de sam : takpe. simpan hasrat tu bila balik sini nanti..
mama @nis : nama je digicam baru, tapi function lum familiar lagi.. tu pasal la gambo apa yg OK, ada yg KO..
fazizaid : betul sgt2 tu... bukan setakat cantik, tapi bersih juga..
doD : biasa2 jela editing.. ni editing org yg malas....



Wednesday, 28-Nov-2007 17:15 Email | Share | | Bookmark
* Marang, Terengganu - Part I *

Pelamin... syok gak kalau dpt bersanding lagi...
Hari sabtu lepas, kami berkonvoi ke Marang, Terengganu.. ada wedding di sana.. actually ni wedding adik wife BIL aku... tapi BIL aku & wife dia tumpang bersanding sekali lagi kat sana... hehehe... ni kira pengantin dah basi la ni... (ooppsss.. jgn mare yek wahai adik iparku, kakakmu ini gurau2 aje)... Jom kita layan gambar2 yg sempat aku snap...tak byk pun, tapi bolehla utk aku letak kat fp ni buat kenang-kenangan.. aku byk snap gambar pengantin pompuan sebab pengantin lelaki (sebelah adik biras) lambat sampai... masa diorg dtg pun, aku dah blah (dah gi kat chalet sebab Taufiq demam ) digicam aku bg pada SIL aku utk snap gambo, tapi tak byk lak gambo yg disnapnya....

Nila dia adik biras aku tu... comel orgnya, kecik molek aje.... cam tak caya je umur dia ni 24thn, tgk jela orgnya.. cam budak sekolah.. hehehe...



Yg ni pulak kakaknya (wife BIL aku)... bukan main lagi posing.. byk betul la gambar kawin dia kali ni... maklumla, buat kat byk tempat.. hehehe...



Aku ni tgh takde idea nak edit gambo.. so, gambo2 lain tunggu la kat next entry yek... kepala tgh fenin ni..


Quote:

Sabrina : teringin tu teringin gak.. hehehe.. sebab dulu masa kawin tak pakai tudung, teringin gak nak simpan yg bertudung...
Daalia : tula kan.. best gak amik gambar org kawin ni.. tapi akak lagi power, guna DSLR.. saya ni cybershot biasa je..
ida isk : biasala.. nama pun cuti sekolah..
fikri (ilham lensa) : tq..
mamaharizdanish (ANNA) : yg paling bes bila dpt mkn nasi minyak... bila lagi kan.. nak buat sendiri malas...
zatidhati : hehe... ada yg muat tu cuma kena cari laa..
Lee Lin : ehh... saya pun gitu gak, org ingat saya ni budak kolej, padahal umur dah 31thn... hehehe...
Ouled Kenitra : oooo begitu.. lain org lain caranya..
Syahrul-Nurul : salam perkenalan juga.. akak suka tgk twins awak tu.. comel2 belaka.. girl pulak tu.. akak edit guna photoshop je..
MaDiHa : tula memang comel.. tu yg rasa geram nak tumpang makeup tu... dgn harapan nampak comel la mcm diorg.. hehehe...
mamasya : kalau belah family kitorg, mungkin saya selamba je.. tapi ni belah biras.. takkan nak nyibuk2 sanding lagi..
mama kimi :
Nur : hehe.. cantik ke?? saje suka2 amik gambo diorg.. syok gak sebenarnya..
srsfeqah : apa yg lainnya??? pasal tempat asing2 lelaki pompuan ke?? kat sini pun byk mcm tu especially kat area kg2..
WanZee : tq..
<< jeff >> : ya ker bro?? hehe...
mama @nis :
hajar : tula.. byk lak gambar kawin sebab buat byk kali.. jeles tulll...
fazizaid : tq...
eija28 : CS2 tu version 9.. nanti check email ye...
tariqzaidanirah : hukhuk.. jauhnya nak ke jepun tu... kalau mama tariq sponsor flight tike blh aje.. hahahaha...
Syahrul-Nurul : download aje yg free kat internet.. ada byk website freebies ni..
Ouled Kenitra : wah.. mari kita berpantun...
MamaFaMi : lama tak nampak mama... menyepi je.. tq for d wish..
hanizura@mama_danish : salam perkenalan..
yatie : sudah semestinya..
korok :
ummirafeeq : hehehe... spacebar rosak pun nampak cute gak type gitu.. kreatip!!! sorila tak inform ye sebab kitorg berkonvoi ramai2, buat sesak je umah nanti... next time la yek...
ibu chempaka : sekali sekala yong.. sebenarnya nak test digicam baru..
Ida Natrah : kat mana ntah.. lupa daaa.. first time sampai marang ni..
aliz_mie : tq..tq.. jgn puji lebih2..
Harlina :



Friday, 23-Nov-2007 23:35 Email | Share | | Bookmark
Tagging Game *again*...

Kali ni 2 org TAG aku - fliffy & kak Daalia.. so guys, this is my response...

Sebelum tu kita layan dulu gambar bdk2 ni.. aku try la carik gambar yg sama pose.. tak jumpa lak..ada tu Haziq & Rafiq tido dlm buai, tapi Taufiq takde lak sebab dia tak tido buai... ni aku amikla gambar masing2 meniarap... spt biasa gambar Haziq & Rafiq tu hubby aku scan, (digicam lum ada)... hasilnya kureng, nipun dah habis adjust kat PS..




* credit : ELMD, Tracy Collins, Tracy Drane, Vka *

Quote:
Instruction : copy and tag 4 friend

20 things that change when you have a baby
Everyone warns you that having a baby will change your life. Sure, you'll have less money (and sleep), and a lot more responsibility. But when the centre of your universe shifts to your new baby, there's much to celebrate too:

• You discover an inner strength you never realised you had.
>>> yup... sudah semestinya... nak pulak time aku demam, still je larat nak buat house cores padahal sakit tu... kalau masa anak dara dulu, melepek je atas katil...
• You accept that the last 15 pregnancy pounds you can't seem to shift are absolutely worth it.
>>> yg ni tak betul sebab bdn aku ni susah nak naik.. so, time pregnant tu rasa seronok sebab masa tula aku nak merasa berat naik kejap.. fyi,my weight tak penah exceed 42kg... less than 40 pun penah (masa sblm puasa baru2 ni, berat aku 39kg, bengang betul la).. (ni tgh dlm proses menaikkan berat bdn)...
• You don't need a clock any more - your baby now sets your daily schedule.
>>> betul sekali... mcm sekarang yg selalu kejut bukannya Taufiq tapi Rafiq (si abg lak)... adik lena je tido, abang sibuk nak susu...
• You respect and love your own parents in a new way.
>>> sudah semestinya... sekarang baru tau perit-jerih seorang ibu menjaga anak... tak sesenang yg disangka...
• Any pain your baby suffers feels much worse than your own.
>>> kalau boleh sakit diorg tu transfer kat aku.. selalu je doa biarla aku yg tanggung kesakitan sebab tak sanggup tgk diorg nangis sebab sakit..
• You don't mind going to bed at 9pm on a Friday night.
>>> tak kisah tido awal, lately memang jarang tgk tv time mlm kecuali citer "Smallville".. hehehe... time ni yg kena tidokan bdk2 abahnya laaa...
• Your heart breaks much more easily.
>>> sudah semestinya... dahla aku ni sensitip... kekadang bila bdk2 ni nakal sgt pun, aku nangis sorang2.... sebab rasa tak blh handle..
• You discover how much there is to say about one little baby tooth.
>>> memang ya pun.. nak pulak kalau member pun ada baby about the same age with my boy.. pastu sibukla tanya "anak ko dah tumbuh gigi blm"???
• You look at your baby in the mirror instead of yourself.
>>> ni kalau time tgh dukung diorg, memang la tgk muka diorg, tapi kalau berdiri sesorang dpn cermin, tgk muka sendiri lerrrr...
• You're no longer disgusted by babies' bodily functions - in fact, you're fascinated by them (hooray, a poo!)
>>> tak geli langsung... lagi risau adala kalau diorg tak "poo"...
• The sacrifices you thought you'd made to have a baby no longer seem that big a deal.
>>> betul tu, dulu masa mula quit keje ingatkan camna la, blh survive ke tak kalau hubby keje sesorang.. now ni, Alhamdulillah... rezeki bertambah2... rezeki anak2 smua ni..
• You respect your body ... finally.
>>> I always love my body!!!!!!! (cuma kalau dpt berisi sikit lagi, lagi best kot)
• You realise that a baby's comforter has magical powers!
>>> diorg tak penah guna comforter... bantal bucuk pun Taufiq sorang je yg ada... yg lain2 tido without blanket (w/pun dlm aircond).. apa2 pun bau baby memang best!!!!!!
• You give parents with a screaming baby an "I-know-the-feeling" look, instead of a "Can't-they-shut-him-up?" one.
>>> hehehe... memang la... nak pulak kalau kat mall.. mcm2 kerenah bdk2 kita tgk.. normally, i'll talk to myself "been there, done that"..
• You make time for one more baby hug and kiss, even if it means you'll be late.
>>> masa keje dulu everytime anta & amik diorg from taska, memang tak penah miss peluk cium diorg.. kat umah pun sama, nak pulak time diorg dah tido... time tula suka cium2 diorg..
• You realise that it's possible to love a complete stranger.
>>> of course la.... tak semudah itu...
• You learn that taking a shower is a luxury, never mind a trip to the hairdresser's.
>>> bab mandi ni, tgk keadaan... most of the time kena mandi cepat2 sebab kalau lama kat bilik air tu kan, nanti ada la yg menjerit bergaduh kat luar tu... unless abah diorg ada, time tu blh la nak service lama2...
• You finally get to speak to the shy neighbour in your street, because you've got a baby in your arms.
>>> my neighbour semua working woman... takde masa nak borak2.. biasanya kalau gi bawak diorg check-up kat klinik, time tu memang senang nak beramah mesra.. mcm fliffy gak, dok tanya "anak dah berapa bln"?? **soalan standard maaaa**
• You find that things that once seemed important are now meaningless.
>>> betul sesangat especially bab shopping... skarang ni everytime shopping, semua utk anak2... even raya baru2 ni pun aku cuma ada sepasang baju baru, yg lain2 recycle.. take mood la nak beli2 ni, kalau keluar je mesti nak pegi area kids sampaikan hubby dok sound "tak cukup ke lagi baju bdk2 tu"???...


So, itula jawapan TAG aku... sekarang ni giliran aku "menembak" lak.. mari kita tgk sapa yg kena:-

4 yg bertuah adalah mereka2 yg bermula dgn huruf M......... hahahaha..... jgn mare yek...
1) marlin (erna)
2) mamasya
3) masriyah
4) mama tariq


Quote:

ibu chempaka : ala saya ni pun yong kebetulan aje.. si taufiq je yg steady.. yg lain2tu tgh melopong, mcm terkejut..
Daalia : saya ni cukup risau bila berat badan menurun... time puasala paling takut... cukup susah nak naik... hmm...
fazizaid : hehehe...nama diorg ni ada rhyme, 1st name "...din", 2nd name "...iq" pasni kalau dpt lagi boys, dah takde idea nak letak nama apa...
hajar :
yatie : nama tu dah ready awal2 lagi.. sebab dah tau yg nak kluar tu boys..
ida isk :
ummirafeeq : betul tu.. kekadang tu rasa tak caya je yg saya blh handle 3boys dlm umah ni... w/pun most of the time tu pening dibuatnya...
mamasya : hehehe... ni kes balas dendam la ni... takdela gurau2 aje.. bila lagi nak tembak mamasya kan.. mmg betul tu mamasya, kejap je diorg ni membesar..
fliffy : wah fliffy ni bz bangat dong... all the best to u!!!
masriyah : biasala berbalas tembakan.. dulu masriyah penah tembak kita kan... hehehe...
Sabrina : ooo... selamat sab dgn tag kali ni.. takpe... nanti kalau ada tag yg lain, kita tembak awak lak... supaya fp tu berupdate... tula sab, jaga 3boys ni amat memenatkan..luarbiasa punya lasak bdk2 ni..
farah : ibu diorg masa baby cute.. rambut curly2 gitu.. cam anak negro... hehehe.. nasib baik dah besar tak gitu..gambar niarap kita siap amik kat studio lagi...
Cinta Dhinas Azraaei : lum ada kesempatan nak cuba lagi.. kalau buat tu, sah2la udang tu kena ngap dulu...
WanZee : scrap ni ikut mood.. kdg2 tu mencurah2 idea.. most of the time, takde idea langsung nak buat....
ratna : salam buat ratna juga.. tulah syok bwk bdk2 gi zoo.. saya last pegi dec last year, baru je lagi tu..
tariqzaidanirah : no hal la tu.. saje je tembak2 ni.. bukan kena saman pun kalau tak buat..
<< jeff >> : tula, nak buat camna... org dah tag kenala jawab...
ratna : check your email ye..
marlin : hahaha... org pertama yg ada kat kepala ni nama awak.. nasib la tu... jgn mare..
momi_d's a.k.a leen : tula.. taufiq ni pantang nampak kamera.. suka posing...
DaddyMariah : tq..
wanie~mama irfan :
Su :
Mama @nis : ya ke muka sepesen?? kulit je lain2 especially haziq, dia gelap sikit..
DaddyMariah : nong tu kwn kitorg masa kat PPP.. memang close gak laaa... dpt tau your fp pun from her blog.. u kan shot gambar anak dia masa BD party baru2 ni...
ibu chempaka : samaladgn taufiq.. padahal tak pandai pun lagi.. berlagak cam prg dah besar...
nurul : u're welcome... hehehe..
Nur : hihi.. perasan si taufiq nanti puji dia lebih2...
fliffy : dah balik dah cuma lambat je update entry.. takde mood.. hehehe... yup.. nama saya aimi.. nak panggil nama ni pun blh..
Irma Hakimi : i memang tak keje... tu yg ngadap computer je kejenya.. hehehe.. kalau i keje pun, mesti bersawang gak fp ni dibuatnya...



[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net