*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Thursday, 3-Jan-2008 16:45 Email | Share | | Bookmark
* Zoo Negara 2007 - Day 3 in KL *

Tgk taufiq yg dah tertido.. ni after naik shuttle 2nd round...
Last pose sebelum kluar dari zoo...
Bye bye!!! next time dtg lagi yek...
Fuh, ni last entry masa gi KL hari tu.... punyala lama aku peram... asyik2 entry KL je yek.. bukan apa, sekali pi sana tu, kenala cover byk aktiviti... bukan selalu turun KL, ni dah start sekolah, lagila payah aku nak bergerak... nak jln2 pun kena tunggu weekend, tak pun cuti sekolah..



Quote:
Style editing di atas ni diajar oleh kak daalia... tq akak sebab sudi ajar & tak kedekut ilmu... lain kali blh share lagi yek...


As usual, kalau sampai KL, Haziq mesti mintak nak pi zoo... padahal baru je hujung thn 2006 hari tu dah pi zoo... ni nak pi lagi... tak byk perubahan pun kat zoo tu... kali ni kitorg tak byk berjalan, 2 kali naik shuttle.. bukan apa, masa gi KL tu tak bawa stroller taufiq... dia lak tak larat nak jln sebab bdn tak berapa sihat, asyik nak dukung aje..

Jomla layan gambar diorg kat zoo ni... since sebelum ni dah ada entry zoo, kali ni aku cuma letak pic yg kitorg tak cover masa pegi dulu...





Sekian... berakhir sudah episodku di KL... kalau ikutkan, ada lagi aktiviti yg dibuat mcm pi jln2 di IKEA, tapi takdela sampai nak snap gambo... hehehe.... masa tu dah sibuk shopping, takde masa nak snap sana sini...

Quote:
Thanks to Emy & family sebab tak jemu melayan kami 2 hari berturut-turut masa di KL & juga to Suerieyz & family sebab menerima kunjungan kami... bila nak jumpa lagi tak taula...you guys are great!!!! ** friendship forever **


Quote:

tariqzaidanirah : a'ah betul tu... pi zoo ni kira mcm lawatan sambil belajar.. .. hmm kat IKEA tu borong brg2 kecik aje.. tak muat boot kete la.. hehe..
yong~ibu chempaka : hehehe... kelakar yong ni... tula, dahla kena kurung kan, time ni la nak terima visitor mcm kita2 ni... ps: eiditing tu saya explain kat fp yong ya...
dOd : betul tu... bdk2 happy, mak budak pun sama...
Daalia : memang saya planning nak buat utk entry ni... dah boring asyik2 edit cam biasa je... why not tukar selera.. tapi editing akak tak blh lawan la.. lagi powerrrr... btw, thanks again, w/pun berhempas pulas tapi berbaloi....
eija28 : tul tu eija..nak pi zoo ni lebih syok bawa yg dah besar sikit... mcm akak, bawa Haziq & Rafiq ok lagi.. tapi bila dgn Taufiq je dah penat nak layan dia sebab dia kejenya nak main aje.. bukannya
paham..
mamafarhan : hehe.. betul tu mmg ramai ngat yg pegi zoo... mcm berjanji pulak ya.. ps: kitorg dok kat pahang (temerloh).. tu yg tak selalu ke KL..
jay4to : kalau dah janji kenala awak bawak diorg... kat zoo nanti, bykla yg awak blh tembak, maklumla kamera power!!!
Lee Lin : hmmm... kecoh pasal apa yek?? hmmm nampak sgt tak baca paper.. hehe..
MaDiHa : uihhh... last pegi masa dini 2thn?? lama dah tu... nampak gayanya blh la pi pulak ni... saya tak ingat la pulak bayarannya (sebab yg bli tiket hubby)... kalau pegi pun, diorg charge 2 dewasa & sorang budak (haziq), yg bdk dua lg tu free...
nabialishad : memang betul tu... kita bosan tapi bdk2 suka.. nak tak nak kena gak bawa..
ibu Adam : kitorg dok kat pahang (temerloh).. actually pegi zoo ni dah lama, bln 12 lagi.. cuma takde masa nak edit gambo..
suerieyz : haha.. tula kau... skarang ni tak berbaloi ko nak pi dgn perut yg membuyung tu.. tunggu la baby ko besar sikit, brula best!! by that time affiq pun dah pandai & kenal binatang semua ni..
Abah along : a'ah abah.. guna PS... edit pakai eraser aje... alah abah ni nak belaja pulak, abah punya editing lagi cantik tau...
eija28 : InsyaAllah... tapi tula, akak jrg online time mlm ni... nak pulak Haziq dah start sek, mlm kena tido awal... dgn akak sekali masuk tido awal tau..
Syahrul-Nurul : mana blh main lalu2 aje.. sekali sekala kena gak masuk.. tunggu twins awak besar sikit, mesti best bawak diorg ke sana..
Lyndz : hihi.. biasala... biasanya org yg dok dekat ni, tak berapa excited nak pi.. tak mcm kami yg jrg2 turun KL ni.. tu yg kena pegi gak..
ida isk : hehe... next time ye akak..
srsfeqah : biasala, nama pun bdk2... zoo la tmpt yg paling menarik bg mereka..
ummiNurin::mieza : haaa... entry terbaru akak pasal "kaya ball".. baru gak buat tu... mieza tu yg jarang jenguk fp akak, tu yg tak perasan tu..
mama kimi : tu la pasal.... agaknya diorg syok kot tgk binatang live.. biasa tgk kat tv aje.. mana real..
lieya_latif : dulu2 pun akak cam awak gak la... susah sebab diorg masih kecil... ni dah besar ni barula rasa seronok.. tu pun penat nak layan Taufiq yg tak reti dok diam..
Nur : betul tu nur... dah besar nanti bende lain lak yg diorg suka..
yong ibu chempaka : tula, kena tanya gak, mana tau kot2 "yong" lain ke.. pasal blog tu, boring la.. tak terkejar.. fp lagi besh!!!
fizah : kat IKEA dah sibuk shopping.. kamera pun tak ingat letak kat mana.. hehehe...
hanizura@mama_danish : a'ah.. kalau yg kecik tak berbaloi.. diorg bukan paham apa pun.. dahla panas... buat serabut aje.
<< jeff >> : hukhuk.. tu pasal la kitorg kali ni tak jln kaki.. naik shuttle bus aje... lagipun sebelum ni dah tawaf habis...
mamaniza : haha... tu agaknya penangan masa ngandungkan kanda la tu... best gak kecik2 dah pandai cakap.. akak ni tak sabar nak tunggu taufiq punya turn... nak dgr dia panggil "ibu" pun dah kira ok... yg dia tau "abah" aje..
ummirafeeq : plan nak ke t'ganu tu mmg ada, tapi tak tau bila.. hari tu pegi tak puas la.. btw, rafiq ni baru 3yrs++.. tapi kalau ikut tahun, kira 4thn la... saya plan nak masukkan tadika next year...
ayu~ibu husna : pas ni dah pasang streamyx blh la online selalu yek.. hehehe... tq bg link tu.. pasal editing tu nanti check your fp ye...
shima~ ummihaziqaiman : bawakla diorg pi nanti.. diorg pun dah besar & dah kenal binatang2 ni, sure berbaloi punya.. hmmm... camna lak blh terdating kat zoo tu?? h
fazizaid : anak2 akak dah besar, minat pun dah bertukar dah..
Daalia : tula, kan best kalau blh main amik2 je lemak2 ni... hehehe.. saya ni susah giler nak naik berat bdn.. tu yg kena azam kuat sikit..
masriyah : samala dgn diorg ni.. tupu puas pujuk nak ajak balik..
mamaharizdanish~anna : awak dok kat KL, blh pi anytime..saya ni yg jauh, tu yg kena pi gak bila dah sampai KL..
marlin : lor.. biar betul, awak tak penah naik lagi shuttle tu?? hehehe... bdk2 ni pantang nampak shuttle, itula yg diorg ajak naik, mula2 sampai je dah naik tu.. ronda2 satu zoo... ps: bila nak tepek "choc ball" awak tu??
mama @nis : betul tu...
Amy : yuppp... u're rite!!! takde maknanya kita nak pi, baik gi shopping.. hehehe...
Madame Shopper : wah... barang2 from US?? ori ke??
mamadarwisy : boleyla nak dikatakan gitu..
nadiya :
aliz_mie : penat tapi best (bak kata diorg la)...



Friday, 28-Dec-2007 16:45 Email | Share | | Bookmark
* Bertemu Sahabat Satu U (ex-IUB) *

Cuba teka saya ni boy ke girl?? hehehe..
Masih entry di KL.. lum habis lagi... Ni aktiviti kami di sebelah ptgnya (sambungan entry yg lepas)... since aku dah ada kat KL, aku amikla kesempatan utk berjumpa sorang lagi member aku...kitorg ni sama study masa kat States dulu.. satu U.. padahal masa kat msia tak penah bertegur sapa, tapi bila kat sana jadi baik lak.. ni gara2 sebab kitorg amik major yg sama, so byk la sama kelas dgn minah ni... kitorg panggil dia Emy je (nama penuh Emeliana Zainol).. Masa kami berkunjung ke rumah Emy, anak yg sulung & kedua dia takde di rumah (balik kg).. so, yg ada cuma si kecil ini je - Izzad Hadif.. jom tgk antara gambar yg sempat aku snap...



Lepas bdk2 posing, mak budak la pulak... bila lagi kan.. bukan selalu dpt jumpa..

Quote:
** Masa study dulu, cikgu2 mat saleh selalu pronounce nama aku as Amy (sebab nama aku Aimi), pastu minah nipun cikgu panggil Amy gak... kitorg selalu je jadi confuse bila cikgu panggil nama "Amy", utk mengelakkan kekeliruan dari terus melanda, si Emy decide la utk tukar nama panggilan dia kpd "Emilia"..




Quote:

dOd :ya betul tu, bak kata org jauh di mata dekat di hati.. hehehe... dod, tu baru mata adiknya, blm tgk mata abg yg sulung... lagi la bulat.. hehehe...
mamaharizdanish@anna : dah sampai ke KL tu yg pi gak visit.. lagipun my friend ni memang dah byk kali sound soh dtg umah dia..
ummirafeeq : haha... memang boy tapi mcm girl.. ni kes maknya nak sgt pompuan la ni...
Hajar : saya pun rasa cam tu.. besar nanti mesti encem bdk sorang ni..
auntie fliffy : uihhh fliffy... request tu besar sgt la.. hehehe....dulu2 kat sana saya tak pakai tudung.. ada yg hubby tak bg tgk... kalau fliffy dtg temerloh, blh singgah umah saya.. time tu nak tgk, ada berlambak2 album masa kat US.. hehehe... ** fp ni saya baru je berjinak2, dlm tahun 2007 gak (yg date before tu semua backdated entry)..
Ana : saya ni ada beberapa kerat je member yg still keep in touch.. yg lain2 tak tau ke mana hala tuju diorg..
Amy : hi... long time no see.. tak sihat sebab apa tu??? dah "berisi" ke?? hhehe... main terjah je i ni.. azam byk, salah satu nak naikkan berat badan... hihi..
mama kimi : samala dgn kita.. tapi nasib baik bdk2 ni ada geng... kalau tak, mana nak borak, mana nak jaga diorg..
syakir zainol : rajin2kan diri melawat kengkawan lama tu
eija28 : betul tu eija.. mcm2 kenangan suka duka..
yong@ibu chempaka : makacih yong.. hehehe... saya lak suka idea dari fp marlin.. hmmm.. pasal gambar kat US tu, malas la nak tepek.. bukan apa, dulu ada scanner kat umah ni, la ni dah takde.. nak soh hubby buat kat ofis, alamat berjanggut laa...
eixora : silakan...
<< jeff >> : yes... u're rite!!!
ida isk : alah... mcmla kak ida ada kat umah.. bukan ke gi cuti2 ke indon??
Nur : biasala tu nur... dah lama tak jumpa, mcm2 la citer yg kluar..
mamafarhan : diorg ni kadang2 ok... tapi time tak larat bila berebut mainan dgn kwn2 baru tu... hmmm.. time tu haru gak dibuatnya..
Lee Lin : hepi new year too!!
Ficka Ismail : u'r welcome!!!
lieya_latif : hehehe.. tula mcm berjanji je nak dpt boys..
Ouled Kenitra : hehe.. setem ori ni..
tariqzaidanirah : mata & rambut tu yg mahal... tu yg or ingat girl!!
penyulawa : betul tu..
sofu : bak kata org sambil nyelam minum air... tu yg jadi pack je..
MamaFaMi : tq mama..
emeliana : hahahaaaa.. emy.. psl kes ikan kering tu, bukan sebab berfp... tapi pasal aku sibuk buat muffin kat dapur... hahahaha... laki aku tu memang suka reka citer, over tau!!! since ofis kau dah blh tgk fp ni, rajin2 la singgah ke umah baru aku..
Daalia : hehehe.. suratan @ kebetulan?? tapi best gak ada anak sebaya ni... blh tukar2 citer..
srsfeqah : tq
Kak Leen : salam kak leen.. azam baru byk..... tak terkira, hehehe... moga tercapai hendaknya!!!
WanZee : tq...
yatie : setem special.. hehehe..
MaDiHa : ala kak... raya haji hari tu tak amik gambar... takde apa yg special.. tu yg tak tayang..
cek de sam : same goes to u!!!
mama @nis : bak kata org, time flies...




Sunday, 23-Dec-2007 00:45 Email | Share | | Bookmark
* KLCC playground - Day 2 in KL *

Ni masa mula2 sampai.. naik bende alah ni sama2..
Amboi sukanya main buai... keje abah tolong buaikan ya...
Sambungan entry yg lepas... ni hari kedua kitorg di KL... after breakfast, kitorg bawa bdk2 ni ke taman KLCC... seperti biasa la, kitorg memang suka pegi waktu pagi sebab gerenti tak ramai org... memang betul pun... org lebih ramai kat area kolam tu...mujurla bdk2 ni tak ngamuk minta mandi kolam, aku pun malas sebab ramai sgt org kat sana.. bdk2 ni lebih syok main kat taman ni sebab tak perlu berebut, kira mcm taman ni diorg yg punya...


* credit : Anita Designs, BZB Designs, Linda GB, Mel Gen Design, Miss Mint, Mikkel Paige & SAAB *
Quote:
Scrap page ni dah lama aku buat... tapi takde gambar yg sesuai... kali ni blh la aku letak gambar bdk2 ni..


Ok jom tgk aksi putera2 kami... memandangkan ada 3 org, aku kenala asing2kan gambar diorg (nipun tak letak semua, penatla nak edit)..

Quote:
AKSI2 HAFIZUDDIN HAZIQ...



Quote:
AKSI2 RAFIUDDIN RAFIQ...



Quote:
AKSI2 TAQIUDDIN TAUFIQ...



Quote:
LASTLY, OUR 3 HEROES...



Utk aktiviti sebelah petang, nantikan sambungannya di next entry...

Quote:

mamaella : nama pun kanak2 kan...
ibu chempaka : kitorg stay 4hr je... nipun kebetulan ikut hubby ke KL... ishh..patutnya kitorg yg tanya yong mana nak pi, ni terbalik pulak..
suerieyz : hehe.. tau takpe... it's ok... simpan jela topi tu.. utk affiq bila dah besar nanti..
mama kimi : saya mmg suka pakaikan baju yg sama supaya senang nak cari..
Lee Lin : pose alaf baru le ni..
dOd : bukan apa dod, senang nak cari kalau diorg dah merayau merata2.. tau jela bdk2, bukan blh dok diam..
srsfeqah : betul cakap mak awak tu... ligat & aktif ni biasanya diorg kaitkan dgn bijak.. mak akak pun selalu cakap cam tu...
Ficka Ismail : salam perkenalan... boleh, nanti saya bgtau..
Ouled Kenitra : samala kita..
ibu chempaka : ooo.. umah dekat d mines ya?? takpe, nanti kalau nak gi, kitorg contact yong.. blh yong bawak gi jln2 yek..
syahrul-nurul : haha... memang enjoy.. nak pulak org tak ramai.. tu yg lagi best!!!
MaDiHa : akak, bukan beraya kat KL la.. ni citer lama.. cuma lambat update aje...
Nur : hihi... betul tu nur... psss... spelling error takpe... saya paham, biasala dah laju ngat menaip tu..
ciku_nunu : baju sama ni senang nak cari...
marlin : si abg kontrol gitu... lepas kena tegur, dah takde buat tanda peace tu.. hehehe... erna, diorg ni memang suka pakai topi sebab kalau pakai topi tu maknanya nak pi jalan... expecially si taufiq tu...
tariqzaidanirah: hehe..saje pakaikan sedondon... senang nak trace bila dari jauh.. hmm.. umur tariq lebih kurang haziq la, cuma dia tua setahun dari haziq..
ummirafeeq : semenjak dua menjak ni je yg suka belikan baju yg sama utk diorg.. biasanya yg haziq susah nak cari sebab dia dah besar.. selalu yg dpt sama baju rafiq & taufiq.. tu yg org sokmo ingat kembar..
yatie : betul tu, pagi2 la yg besh!!! diorg ni kembar lain tahun.. hehehe..
jay4to : haa.. tau pun... tula alasan sebenarnya..
mama @nis : abahnya tak masuk book sebab dia tak minat kaler ijau.. hehehe..
<< jeff >> : betul tu bro..
fizah : hehehe.. jom tukar senduk.. tp awak tu jauh sgt la.. pos senduk ke sini blh??
saya aqidd : posing malatop??? hehehe... sesungguhnya memang mencabar membesarkan 3boys ni..
eija28 : baby girl??? hmmmm... sapa yg tak nak dik oii.. tapi tula lum ada rezeki..
Ouled Kenitra :
momi_d's a.k.a leen : kembar tak seiras..
Daalia : ni masa kecik ni nakla posing sakan..ntah2 bila dah besar malu lak... yg 2 org lagi tu susah gak nak snap gambar diorg, maklumla tgh lasak... dpt pun yg candid belaka..
ida Natrah : akak gi KL ari tu dok kat kota damansara ke??? umah member saya kat situ la.. tu yg dia ajak pi IKEA, dekat aje dgn umah dia.. tq kak ida bg tips pasal curves tu..
lieya_latif : hihi... akak pun selalu gelarkan diorg ni three stooges..
farah : hajat di hati tu mmg nak jumpa kwn2 fp tapi tula.. masa limited sgt..
Daalia : tq tq tq for the tips....
hanizura@mama_danish : dlm gambar tak gaduh.. tapi bila kat luar, sabar jela.. lebih dari bergaduh.. gamat suasana dibuatnya..
zatidhati : betul tu kak....
aliz_mie : jenuh tau nak amik gambar diorg ni.. kalau sorang tu ok lagi laaa...
kak kham : salam aidiladha juga utk akak..
mama haikal : kitorg pegi ni sebab dah turun KL.. kalau tak jgn harapla nak ke sini.. bukannya dekat..
@lh@mdulill@h|CintaDhinasAzraaei : hmmm... nak ke mana lak tu?? cam nak pi jauh je..
Sham : mandi bolen?? hehehe... 1s time dgr word ni...
ummiNurin::mieza : scrapping tu ikut mood mieza... ada mood menjadila.. kalau tak, hampeh..
Nini : mehla join...
srsfeqah : huhu.. nanti saya tgk.. mesti ada gambo masjid tu..
hijanahhafiizh : model kanak2 tak bertauliah.. hehe..
mamaharizdanish@anna : hehe... tunggu hariz dpt adik lelaki.. blh pakaikan sedondon gak nanti..
auntie fliffy : haaa.. betul tu fliffy... zaman bdk2 ni memang best... main je kejenya takde apa nak dirisaukan... eh, naper lak nak mati kutu kat KL?? kan byk tmpt menarik di sana... saya suka aje.. hehehe...
masriyah : posing maut tu dia memandai je buat.. padahal tak suruh pun... ni time ada mood, dia posing la.. kalau tak amik gambar pun tak mau..
rinnchan : tula... abah diorg dok lepak aje.. saya la yg terkejar2 nak snap gambar diorg ni.. penat jgn cakapla..
mamafarhan : salam perkenalan juga... hihi... rafiq & taufiq tu beza setahun 1/2... tu yg nampak cam kembar aje... abgnya (rafiq) tak mau membesar..
ibu Adam : hepi new year to u too... nak berkawan?? boleh aje...
mamaniza : cap abg tu tertinggal kat umah member akak.. hehehe...
Misliha: hp no?? k, nanti saya pm akak.. psl apa tu yek kak mis??? confuse sat ni..



Tuesday, 18-Dec-2007 21:25 Email | Share | | Bookmark
** My Best Friend Ever ** - KL : Day 1 -

Ok.. ni cerita-ceriti masa aku pegi KL last week... Pergi KL kali ni aku amik kesempatan utk jumpa best friend aku (Suriyati Nordin) yg dah lama sgt aku tak jumpa.. kalau tak silap aku, last kitorg jumpa dia masa dia tgh pregnant 3bln, perut pun blm nampak lagi masa tu (bln March 2006).. sebelum ni kalau pegi KL memang selalu plan nak jumpa dia, tapi makcik ni bz bebenor.. ada je halangannya... sampaikan aku rasa cam give-up je buat janji dgn dia ni... hehehe.. jgn mare ye suri.. aku frust sebenarnya.. last week tu, the day aku pi KL, timing memang cun sebab S'ngor cuti (hari keputeraan Sultan S'ngor).. so, minah ni ada kat umah.. dptla aku jumpa hero dia yg aku blm penah jumpa lagi iaitu Muhammad Affiq... btw, umur Affiq ni 1thn 2bln..



Affiq ni badannya boleh tahan sihat... size badan lebih kurang taufiq aje, cuma dia rendah sikit je... aku paling suka suap dia mkn... bersungguh2 dia mkn... patut pun bdn dia sihat, mkn pun berselera semacam... tak mcm anak2 aku yg memilih sikit bab2 mkn.. siap kena paksa lagi bila nak soh diorang makan..





After 2jam++ melepak di sini, kitorg pun pegila check-in ke hotel... sampai2 je bilik, diorg ni sibuk nak mandi.. layan jela..



To be continued....


Quote:
Di kesempatan ini, kami ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT AIDILADHA kepada semua rakan2 di mana jua anda berada... kepada yg balik kg tu, berhati2 di jln raya...


Quote:

Nur : zaman kita masa bdk2 dah lama berlalu... ni time anak2 pula kan...
mamaharizdanish (ANNA) : jumpa kwn lama mmg best, nak pulak kalau yg lama sgt tak jumpa.. bdk2 ni pantang jumpa air.. cam nila jadinya..
ibu chempaka : nama pun budak kan...
ummirafeeq : hihi... ni aksi terlampau depa... tupun dah abis censored..
Hajar : balik msia nanti jgn lepaskan jumpa kwn2 lama tu... mesti byk bende yg nak di catch-up.
srsfeqah : hehe... kebetulan lak nama anak kitorg "iq" belaka..
Lyndz : hmm... sekolah kat pekan ya dulu... thn ni mmg pekan paling teruk kena banjir..
eija28 : beraya kat umah je.. takde mood nak beraya sbb banjir..
ibu chempaka : editing yg simple tu la yg menawan mata ni memandang.. suka tgk tau..
lieya_latif : sekali sekala letak gambar cekci... hihi...
fazizaid : gambar bdk2 takpe, jgn org tua dah lerrr...
Daalia : hihi... bukan selalu amik pose cam ni...
mamaella : manis cam gula ke?? hahaha.... takdela mama, biasa aje..
dOd : tq dod... ni kalau ada idea nak scrap.. ** tula, tak lama je lagi nak jadi abg bdk sorang tu...
eixora : silakan..
<< jeff >> : betul sesangat tu bro..
ummiNurin::mieza : sama la kita mieza... takut nak gi jauh sebab banjir punya pasal..
fikri (ilham Lensa) : aksi terlampau kanak2...
tariqzaidanirah : salam aidiladha juga..
++ FarEast ++ :
Ana : kenala censored kan.. nanti kang malu lak...
zatidhati : hehe.. mcm2 ragam ye diorg ni..
saya aqidd : salam perkenalan to aqidd..
Ouled Kenitra :
acai : tq...
fateen : betul tu fateen... kdg2 nama je dok satu tmpt, nak jumpa pun bukan main payah... nak pulak bila msg2 dah berkeluarga..
Kak Leen : salam kak leen... mandi ramai2 masa kecik ok lagi..
hijanahhafiizh :
masriyah : lum ada kesempatan nak "berkorban"... InsyaAllah jika ada rezeki..
p o l i n i : salam aidiladha juga..
mama @nis : anis kalau join nanti kena serbu dgn jejaka2 ni... mamklumla species lain.. hmm.. gambar lembu tumbang takde la, tak gi tgk pun.. seram..
mamaniza : samala dgn akak.. ni jela kesempatan yg ada, tu yg tak blh dilepaskan.. dah jumpa ni tak tau bila nak jumpa lagi..
syahrul-nurul : hihi...censored ni...
marlin : bila lagi nak letak entry bojel ni... nasib baik diorg tak gaduh2..
boxhousestudio : exclusive gitu...
aliz_mie : ala aunty ni.. malu2 kucing lak.. hehehe...



Sunday, 16-Dec-2007 12:45 Email | Share | | Bookmark
Banjir oh banjir...

Ni betul2 kat simpang nak masuk tmn kitorg...
Aku baru je balik dari KL... ikut hubby ada exam gomen kat sana... sambil nyelam minum air laaa... mcm2 aktiviti yg sempat kitorg buat di KL.. tapi sebelum tu, aku nak selit dulu gambar2 banjir di kawasan aku ni... perjalanan pulang dari KL kali ni paling lama sebab kitorg terpaksa ikut jln jauh.. ni gara2 LPT banjir la... normally from KL-Temerloh amik masa 1 1/2 jam aje.. ni dah jadi 4jam, sebab ikut laluan ni (KL-Bentong-Raub-Lipis-Benta-Jerantut-Temerloh).. pergghhh... tupun nonstop... masak aku dibuatnya dok lama2 dlm kete..

Apa2 pun jom layan gambo banjir ni dulu... (ni hubby aku ler yg sibuk nak tgk banjir... bukannya nak terus balik umah.. dok melencong ke sana sini cuci mata..aku pun tumpang sekaki laaa... )



Sebelum ke bandar Temerloh, kami plan nak tgk keadaan banjir kat bandar Mentakab sat... tupun sebab member dok kata CIMB M'kab dah masuk air.. tapi tula, separuh jln aje yg blh lalu.. tak dptla kami tgk keadaan di sana...



Pastu kitorg pun teruskan misi melihat air banjir di area bandar Temerloh lak... on the way tu, nampakla dua buah sekolah di tepi jln yg ditenggelami air..







Alamak.. byk lak ye gambar banjir.. ingatkan nak letak sekeping dua aje... Next entry aktiviti kami di KL... tunggu.........


Quote:

@lh@mdulill@h|CintaDhinasAzraaei : seronok tu seronok gak tgk banjir tapi bila memikirkan kalau kita yg berada di tmpt diorg, mesti sedih kan.. ps: merasa juga la awak kawin dlm banjir ya...
fateen : hehe.. kelakarnya along.. budak2 ni lak excited, nak main air.. tapi kitorg tak bagi, bahaya..
unnamed : itula... semua ni ketentuanNya... kita hanya mampu berserah..
ummirafeeq : betul tu ummirafeeq... mereka2 yg mengalami saja yg tau betapa seksanya menghadapi banjir ni... bak kata pepatah "berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul"...
++ FarEast Canon Shooter ++ : itula pasal.. teruk banjir kali ni..
dOd : ooo... ada anak buah yg tinggal kat sini ke??
pian : sabar jela yek...
jay4to : bukan 1/2 jam la... sejam 1/2.. baca betul2...
WanZee : wan, kat pekan la yg paling teruk thn ni.... saya ni kat temerloh...
MamaFaMi : tu pasal saya mengaku siap2 sebelum org tegur.. hehehe.. dah agak dah mesti ada yg nak cakap saya mcm reporter..
auntie fliffy : salam fliffy... tu la masa on d way tu dh tgk air memang besar la... pastu dok cakap kat hubby, sehari dua ni kalau ujan tak stop, mesti LPT banjir... haaa.. masin pun mulut kitorg... dah kena ikut jln jauh...
zatidhati : betul tu kak... umah akak tak kena ke??
mama @nis : memang teruk, tu yg akak sibuk amik gambo.... nanti blh tunjuk kat kengakawan yg tak penah tgk banjir ni..
ibu chempaka : betul tu.. banjir kali ni antara yg terburuk... dah lama tak banjir besar cam ni...
Daalia : haha... kitorg ni redah je air... takut gak, tapi sebab byk kete kat dpn tu yg berani lalu... nasib baikla umah saya tak kena... kebanyakan gambar2 tu saya amik dari dlm kete je..
yatie : cam tula yg news kata.. tu yg dok pikir ni nak balik kg ke tak.. karang takut stranded aje..
esmawaty@mama areel : umah saya tak kena.. nasib baikla... tapi yg tak syoknya api kejap2 takde...
mamabatrice : salam perkenalan utk batrice & co... tula nasib baik umah saya tak kena banjir.. tq for d doa..
MaDiHa : ishhh kak.. jgn cari nahas... lebih baik dok kat umah.. pastu tgk je berita banjir kat tv..
Surya : itula.. aku pun takut gak pasal prediction gelombang kedua tu.... ni tgh dok pikir nak beraya kat kg ke tak...
Ouled Kenitra : jgn lupa siarkan nanti yek.. nak tgk gak keadaan di sana..
sue@mama_imansyahirah : salam perkenalan juga.. kat raub ok, dari kl, kitorg ikut raub nak balik ke temerloh... punyala jauh..
mamaharizdanish (ANNA) : tula... kalau tgk berita, takut je kan.. paling ngeri tgk air yg naik sampai takat bumbung tu... mintak dijauhkan laaa...
iyadzree :
ayu~ibu husna : haaa.. tula ayu... lama tak nampak awak... syok jadi silent reader yek...
eija28 : salam aidiladha utk eija juga... masa amik gambar ni keadaan masih terkawal... kalau dlm sgt tu, tak berani gak nak redah..
@lh@mdulill@h!CintaDhinasAzraaei : eh.. .dah buang la awak.. kat sini air cam malu2 je nak surut...
jay4to : hehe.. tau takpe..
<< jeff >> : syukur kan melaka tak kena... thn ni turn pahang lak..
Nur : ooo.. nur kah itu?? ingatkan peminat misteri mana tadi..
Nda : masa gi KL ari tu aku ada masuk tmn sri gombak.. tapi malas la nak kacau kau.. hehe.. next time yekk..
pian : pakai photoshop aje..
mamaniza : alahai kesiannya kat adik niza... jgn lupa call dia pg raya nanti, takdela rasa sunyi dia kat sana...
ayu~ibu husna : hehehe... mcm mabuk kepayang je...
mama kimi : time2 begini lebih elok dok kat umah aje.. nak jln2 kena tunggu musim tengkujuh ni berakhir..
muhd shafie : kat bera pun teruk gak thn ni kan...
Irma Hakimi : mak aiii.. 8-9 jam dlm kete.. berasapla bontot.... kalau saya mintak maapla nak dok lama2 cam tu...
Ouled Kenitra :
tariqzaidanirah : Alhamdulillah umah saya tak kena..
Lee Lin : sudah semestinya.. w/pun tinggi ada yg tetap kena banjir sebab air terlalu besar..
ayu~ibu husna : hehehe.. awak tu lagi byk tau trick2 yg best.. saya kena buka buku semula & cari balik la sebab dah lama tinggal... PS ni kena selalu buat, barula mahir.
wanie~mama irfan : sempat lagi sebab banjir kali ni agak besar.. tu yg excited nak share..
momi_d a.k.a leen : reporter tak bertauliah... hehehe... semoga perjalanan awak dipermudahkan... sian tak dpt beraya di kg.. takpela.. tukar haluan sekali sekala..
Syahrul-Nurul : kalau kat pekan, memang lagi dahsyat.. takut betul tgk berita.. kesian kat diorg..
sofu : nila yg dikatakan fakta yg sahih.. hehehe... bila lagi nak buat liputan banjir...
mamaAMSYAR : ishhh.. lebih baik tak kena banjir, kalau tak lagi haru...
mamaella : tgk banjir ni suka pun ada.. takut pun ada gak...
srsfeqah : wah.. besarnya title yg awak bagi tu.. hehehe...
marlin : memang betul tu, banjir kat pahang kali ni agak teruk.... mana penah bandar temerloh dinaiki air... hmmm... suspen gak, takut air naik lagi habis la tenggelam smua.. tapi nasib baikla pastu ok...
azwa :



[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net