*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 23-Sep-2008 10:35 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidilfitri buat semua.... + Kad raya dari kwn2....

Salam Aidilfitri...
Hari ni masuk hari yg ke-23 kita semua berpuasa... rasa kejap je masa berlalu.... pejam celik pejam celik, dah nak raya... sebut pasal raya, so far Haziq masih berpuasa.... maklumla semangat nak dpt duit raya lebih thn ni... hehehe... amacam dgn persiapan raya??? mesti semua pun dah bz... aku pun tak mau berceloteh panjang... sempena bln yg mulia ni aku nak memohon ampun & maaf kpd rakan2 semua, seandainya ada tersilap komen sepanjang kita di alam maya ni...maklumla..aku pun manusia biasa...tak lepas dari salah & silap..... ada rezeki kita jumpa lagi lepas raya...

Lupa pulak.. aku plan nak tepek gambo biskut raya... masalahnya baru 2 jenis yg aku berjaya buat (almond london & samperit - biskut peberet aku nih)... yg samperit tu dah nak habis dikerjakan aku & anak2... hehehe.... nampak gaya kena buat lagi.... tunggu jela aku snap masa raya nanti yaaa....




Quote:
Kepada yg balik beraya & drive jauh2 tu, berhati2 di jalan raya... semoga selamat sampai ke destinasi (alamak..mcm iklan la pulak)


Tambahan.... ni nak selit kad raya yg diberi oleh kwn2 cyber... lupa pulak aku nak mention sebelum ni... kepada yg berkunjung, sudi2 lah terima kad aku yg kat atas tu & gantungla kat fp korang..... kpd yg dah amik tu, thanks sebab sudi gantung ya...







Kalau ada additional kad, nanti aku tepek lagi kat sini.... thanks to all!!!



Tuesday, 9-Sep-2008 07:35 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday my dear HUBBY...........

09.09.08.... rasanya baru lagi aku update entry, ni dah ada entry baru... kenapa yek??? hehehe.... hari ni BD my dear hubby laaaa... yg ke berapa yek??? hmm...... yg ke 36thn... dah tua cik abe aku ni........... So, sempena BD dear hubby aku nak ucapkan "Selamat menyambut ulangtahun kelahiran yg ke-36, semoga dikurniakan kesihatan yg berpanjangan dan juga berjaya dlm apa yg abang usahakan... amin.........." hmm.... kalau ikutkan, aku ni liat sungguh nak update entry, tapi mujurla semalam tak byk keje kat ofis, blhla aku curi2 masa utk buat LO sket2... ni kalau bos baca, kantoi pulak... As usual, hubby aku ni kureng suka bergambar, tapi aku curi gambar ni dari koleksi masa dia pi Sabah hari tu... ada gak dia posing solo, aku cilok la letak kat sini.... minta halal yg bang... dan jgn mare tau... sekali sekala glamer kat sini....



Quote:
Kalau ikutkan tarikh yg sama pd thn 1999 (9.9.99) merupakan tarikh yg amat istimewa sebab pd hari tu juga aku & hubby ditunangkan... kitorang sebenarnya baru kenal masa tu, dlm 2bln++, perkenalan melalui chatting (masa tu zaman ICQ)... bak kata org dah jodoh.... masa berkenalan dlm awal bln 7... then, 1st date lak on my BD (dlm bln 8, masa tu hubby dtg rumah minta izin kat my parents utk bawa aku kluar dating)... pastu bln 9 (BD hubby, dia ajak aku bertunang).. semuanya berlaku amat pantas... express gitu... kwn2 yg rapat dgn aku pun terkejut bila dtp tau aku nak bertunang sebab diorang tau aku takde pakwe masa tu.... Alhamdulillah, sehingga ke saat ini, hubungan kami masih kekal.... sepatutnya aku citer pasal perkenalan kitorang ni masa kat entry anniversary, tapi masa tu lupa pulak nak buat... bila dah teringat ni, aku citer kat sini jela ya... sekadar selingan...


Dah terlanjur update ni aku nak masukkan sekali bear yg diberi oleh T (jiran setamanku).. tak perasan ada bear ni utk aku... baru je amik ni, siap letak dlm frame lagi ni... hehehe...



Lastly, nak tepek sekali la result exam Haziq kali ni.... seperti yg dijangkakan, result utk PKSR 3 merosot... aku pun tak terkejut sgt sebab masa exam tu Haziq demam + aku sendiri pun kurang beri perhatian masa dia nak exam (masa tu aku baru je start keje, weekend pun kena dtg ofis time tu)... awal2 aku dah cakap kat hubby, confirm result dia kali ni teruk ... So, utk exam akhir thn (PKSR 4), Haziq mmg kena work harder utk capai target.... all d best sayang!!!!



Thursday, 4-Sep-2008 06:35 Email | Share | | Bookmark
Selamat Berpuasa kepada semua...

Selamat Berpuasa...
Wah cepatnya masa berlalu.... kita dah pun berpuasa semula... rasanya masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Berpuasa kpd semua... susahnya nak cari masa utk update fp ni.... bila ada masa sket ni, tak blh nak update entry... sejak dari semalam lagi aku dah beberapa kali aku try upload... tak lepas2... sabo jela..... hari ni after sahur je, aku buka pc dgn harapan dptla aku update entry aku ni....Alhamdulillah berjaya....



Sebelum aku terlupa, ni aku nak gantung award2 yg kawan2 aku bagi... w/pun aku jarang sgt update fp ni, tapi masih ada yg sudi memberi & mengingati... thanks a lot ya... InsyaAllah pas ni (kalau masa mengizinkan aku akan update mcm biasa)...

Bear yg cute ni dari zuera & kreatif award tu rose... katanya aku kreatip... hahahaa... tang mana pun tak pasti tu...


Yg award lagi satu ni dari aishah, dan ucapan hari raya tu lak dari rinzura.. bersusah payah dtg kat fp ni suruh gantung... so, aku gantung laaa...


Last but not least, aku nak gak selit gambo budak berdua ni.... kalau ikutkan, takde gambar terbaru... kalau dulu, sikit2 nak klik sana sini, sekarang tak sempat dah... gambar ni pun masa cuti sekolah yg lepas... masa tu Haziq takde kat umah, dia nak balik kg... so, tinggal la budak2 notty ni....sebelum tido pun sempat lagi main2 atas katil... masa tu blh la nak layan lebih2, sekarang ni aku yg lebih awal tido.... hehehe....



Akhir kata (mcm tulis surat la pulak), Selamat Berpuasa kepada semua... semoga amalan kita di bulan ramadhan ini diberkati... amin...



Monday, 18-Aug-2008 15:15 Email | Share | | Bookmark
I'ts MY DAY!!!

BD card from dear hubby...
Salam semua... lama betul rasanya tak update fp ni.... mmg rindu sgt2... tapi masa betul2 tak mengizinkan.... sejak aku dah keje ni, tak sempat langsung nak main2 depan pc.... apa lagi nak update fp.... terbatasnya waktu.... hari ni aku try gak update.. sebab hari ni special day buat aku.... thanks to all my friends yg dah wish aku.... ROSE, MAMAFAMI, JUE, NUR, RANI dan yg lain2.... tq for your sms...

Ni LO yg aku sempat buat utk entry kali ni (gambar pun gambar yg lama sebab takde latest gambar aku dgn 3 heros aku tu)... kelam kabut betul, buat jela mana yg sempat... nipun sambil2 buat LO, sambil tu layan client yg dtg... perghhhh..... sesak rasa... LO yg agak malap warnanya ni.... sesuai la dgn umur aku yg tak berapa nak gemilang dah... hehehehe....



Then, ni pulak LO yg dibuat oleh dibuat khas oleh FLIFFY... thanks a lot fliffy for this LOVELY LO... memang cun LO ni.... aku suka sgt2... nanti blh soh fliffy buatkan lagi...



Yg ni special dari JUE... thanks JUE for the wish... JUE ni mmg best friend aku sejak sekolah menengah... dah dekat 20thn kami berkawan.... so, dia "masak" sgtla dgn perangai aku ni....



Quote:
Sesungguhnya aku bersyukur dgn apa yg telah dikurniakan kpd aku... punya hubby yg amat penyabar, memahami aku, sentiasa melayan kerenah aku yg ntah apa2 ni.... dan segala2nya la buat aku... punya anak2 yg notty tapi tetap menghiburkan... bila diorang takde, sunyi rasa hidup ini..... tanpa mereka, hidup aku ni tak bermakna...


kamalina a.k.a. aimi
http://www.flickr.com/kamalina3773
http://kamalina-cakes.blogspot.com


Sunday, 27-Jul-2008 16:25 Email | Share | | Bookmark
4 N's* New Home * New Job * Notty Kids * Nice View *

Sunset di Kota Kinabalu...
Sunset di Penang...
1st of all, jutaan terima kasih buat rakan2 yg tlh memberi ucapan sempena anniversary kami yg-8 tempoh hari.... sesungguhnya kata2 kalian tu merupakan satu doa buat kami di sini... chewah.....skima semacam je aku menulis kali ni... kenapa agaknya tu??????? Takde apa2 la...saje je, aku ni dah lama tak update fp..dah nak habis bln Julai ni baru entry ke-4 utk bln ni.....sabo jelaaa...

Quote:
*** New Home ***

Sebenarnya..... aku ni blh dikira tahap malas yg gaban.... malas nak update fp ni..... agak2 bila la virus "rajin" akan melanda aku, tak taula.... sekarang ni pun aku lebih byk upload gambar2 ke rumah baru aku dan lepas ni aku mungkin tak selalu berada di dunia fp ni.... bukannya merajuk...tapi rasa mcm takde bende menarik nak dikongsi bersama.... kalau setakat citer2 ngarut tu, malas pulak aku nak mengarang... So, buat masa ni, inila rumah baru aku... http://www.flickr.com/kamalina3773 blh dikatakan baru la.. tujuan aku buat rumah baru ni sebenarnya nak share gambar2 dgn kwn2 lama aku (semenjak dua menjak ni kitorang buat jejak kasih, sebab nak buat reunion batch kami - member zmn sek men).. Bila kat flickr ni, mmg takde problem nak loading gambar... mcm fp ni, kdg2 slow sgt2, esp kalau yg view fp aku tu guna dial-up.... kdg2 yg guna broadband pun complain gak naper la susah nak tgk gambar2 kat fp aku ni... nak buat camna, bila dah guna hosting luar, mmg slow la.. Lagi satu, kat rumah baru ni sebab aku rasa mcm bebas sikit.... aku blh letak je apa2 gambar yg aku rasa aku nak letak, tak yah nak sibuk edit2....so, kalau rindu2 tu, persilakan la jenguk ya... fp ni akan aku update juga (bukanla nak tinggalkan begitu aje)...sayang sebab ramai kenalan aku bermula di fp ni.... Cuma, sekiranya terdapat citer2 yg aku kira menarik utk dikongsikan bersama (kira significant event la), tak pun kalau ada aktiviti jalan2 cuci mata ke, nanti aku update fp ni... baru best gitu!!!

Quote:
*** New Job ***

Saje nak inform pasal cite yg penah aku mention tak lama dulu... sebab ada gak yg tanya2 pasal ni... 1hb Ogos ni aku akan memulakan kerja baru (mmg dah confirm, appointment letter pun dah sign).... harap2 okla... cuma satu jela, bila dah kerja ni, aku rasa time utk aku ngadap internet akan limited... siapla bersawang lagi rumah aku ni... hukhuk...

Quote:
*** Notty Kids ***

Dah terlajak mengarang ni, saje la aku nak citer sket pasal budak2 ni.....





Quote:
*** Nice View ***

Sebelum aku stop, aku nak jamu mata korang dgn gambar2 sunset yg disnap oleh hubby aku masa dia outstation ke KK hari tu (seminggu kami ditinggalkan )... hubby shoot ni guna digicam biasa je (byk lak version sebab tukar2 setting)... sebelum ni, bila aku cakap pasal DSLR, hubby aku buat don't know je... tapi sejak dia balik dari Sabah (lepas jumpa member yg pandai shoot guna DSLR ni), dia pun ada mention kat aku "jom kumpul duit, kita beli DSLR lak pas ni".... wah...itu sudah bagus.... sebenarnya, itula yg aku nak dgr... moga impian kami nak sambar sebijik DSLR ni akan tercapai....





OK babai semua..hingga bertemu lagi.... salam sayang.... InsyaAllah, aku akan terus visit kwn2 semua...


kamalina a.k.a aimi
http://www.flickr.com/kamalina3773
http://kamalina-cakes.blogspot.com


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net