Automate your Marketing
with Womplify




 
*** KaMaLiNa's * DiGiTaL * aLbUm ***

By: kamalina aka aimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 28-Dec-2008 09:58 Email | Share | | Bookmark
*** PENGUMUMAN ***

Bermula dari tika dan saat ini, aku akan terus aktif... tapi bukan di sini.... kalau rindukan kami, jenguk2la :-

http://kamalina3773.blogspot.com (ni personal blog, bukannya yg kek tu)..

ps: Selamat Menyambut Maal Hijrah utk semua...


Thursday, 4-Dec-2008 02:46 Email | Share | | Bookmark
*** Dunia Baruku ***

Salam semua... dah sebulan++ aku tak update fp ni.... rasa hambar je sekarang kan... bz dgn kerja pun ya.... dgn baking pun ada gakss... So, kat sini aku nak inform kwn2 yg aku sekarang lebih byk berada di sini :-


ps: Kpd sesapa yg ada FACEBOOK, jumpa di sana!!!

** Mula2 tu ada gak plan nak tutup fp ni, tapi sayang la pula (lagipun atas nasihat sifuku, dia kata jgn close fp ni... hmmm... bila fikir2 balik, okla... fp still on tapi mungkin bersawang la... InsyaAllah.. ada masa aku update **

Sebelum terlupa, aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA... yg balik kg tu, berhati2 semasa memandu...


Monday, 3-Nov-2008 04:00 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday to Rafiq...

Happy Birthday my lovely boy...
Wah...bersawang...berhabuk...dan mcm2 ber lagi la fp aku ni.... malas giler nak ngadapnya... lately, fp ni byk ngat buat hal.... memanjang "ERROR" je..... seolah2 fp aku ni tak wujud... hangin gak rasa... tu yg aku dah malas nak dok sini lama2...

Btw, hari ni genapla umur Rafiq 4thn.... kalau tgk size bdn, aku blh katakan dia ni agak kecik... tapi bila compare dgn bdk2 sebaya (dgn anak jue - Amar & dgn anak nur - Aiman), lebih kurang je size nya.. so, takde la kecik mana lak...mungkin Taufiq tu yg telrbeih besar kot... hehehe... )

Apa yg dia minta utk BD kali ni??? punyala kelakar... dia cakap dia nak belon byk2.. soh gantung kat rumah... pastu soh aku buat kek spongebob... alahai.... cutenya... aku rasa dia ni nak soh buat BD party utk dia kot...




Quote:
Few facts on Rafiq...
*** dia ni amat faham kalau org cakap @ tgk citer yg ada bab "kematian"... pernah satu ketika tu (masa tu nak tido), aku tanyala dia... "apik sedih tak kalau ibu mati??" saje nak test dia camna... pastu tiba2 je dia nangis tersedu2, then peluk aku... dia kata "apik sayang ibu... apik tak nak ibu mati".. alahai..... terus je aku jadi syahdu... aku ingatkan dia mcm tak paham la apa itu "mati"... pastu ada satu lagi, masa tu tgh tgk citer... kebetulan, org tu meninggal... pastu anak kpd si mati tu, nangis2 la peluk mayat mak dia.. then, aku tanya lagi dia, "apik, kenapa dgn org tu?"... dgn muka yg sayu, dia cakap, "org tu sedih sebab ibu dia dah mati...".. then, aku tanya lagi, "kalau ibu yg jadi mcm tu, apik nangis tak??" terus je dia peluk aku, cakap "apik sedih... ibu jgn cakap mcm tu".... last2 kitorang berdua yg sama2 meleleh...

*** amat susah nak bgn pagi.... kalau nak pegi keje tu, mau dekat 1/2jam aku kejut.... bila aku kejut, nanti dia cakap "apik ngantuk lagi la, mata tak blh buka la.. mcm2 alasannya.."... camna agaknya nak ke tadika next year??? hmmm....

*** masih minum susu dlm botol... next year nak masuk tadika... camna ni??? hmmm....susahnya nak pisahkan botol susu dgn Rafiq ni.... w/pun dah beli cawan yg fancy2 utk dia... mula2 je excited nak minum susu dlm cawan, then terus langsung tak nak minum susu... hmmm.. nak tak nak aku bg je lagi isap botol... tapi dlm sehari, jrg sgtla dia minum... siang tu 3 kali je... kalau pi berjalan mana2, langsung dia tak nak minum susu...



Sekarang ni aku byk spend masa kat facebook... so, kalau ada di antara kwn2 fp ni yg ada facebook, jgn lupa add me to the list ya (my nick is "aimi jalil")....


Thursday, 16-Oct-2008 15:50 Email | Share | | Bookmark
Sambungan Edisi Raya 2008...

Kalau soh posing bertiga, mesti payah nak dpt yg elok...
Tu buat apa lak??? jgn tak tau Rafiq konon2nya tgh sembahyang..
Blm lagi habis citer raya ni.... hehehehe...biasala...buat entry sikit2.. tu yg tak habis2 lagi... kali ni aku nak masukkan semua citer sekali harung (mcm la byk sgt citer yg ada)... Mcm entry yg lepas, aku cuma letak gambar raya pertama... dan utk raya yg seterusnya, takde gambar raya... hehehe... sibuk sgt melayan bdk2 beraya sampai terlupa langsung nak snap...

By the way...since aku ada mention kat entry sebelum ni pasal kuih raya, ni aku selitkan sikitla biskut yg aku buat utk thn ni (ada gak yg mak aku bg & yg aku beli)... nipun tinggal dah korek2... yg kerepek2 tak yah la sebab sama je mcm thn lepas...


Ni masuk bab lain lak... raya ke-5.. pertemuan dgn sahabat fpku... Nur... Aku kenal Nur ni melalui fp...mmg tak pernah jumpa...selalu gak chatting kat YM, pastu berbalas2 komen kat fp & blog.... ni kira sahabat alam maya la... kitorang ni selalu gak plan konon2 nak jumpa... tapi asyik takde rezeki.... plan yg kali ni pun aku tak menaruh harapan yg terlalu tinggi, tapi still berharap gak.. selain Nur, aku sebenarnya ada gak ajak si Jue singgah umah aku.. Since Jue ni on the way nak balik ke ktn (dari kuala selangor - seperti kebiasaannya, dia mmg selalu singgah la), tu yg aku ajak sekali... pastu si Rose lak, awal2 lagi dia kata dia maybe tak blh nak singgah... So, dlm hati aku ni dok berangan, kalau Nur jadi dtg, maybe blh jumpa Nur & Jue jela... kira Rose dah tak masuk list.. hehehehe.... (jgn mare rose)...tup tup, tiba harinya, lain lak yg jadi.... si Jue yg tak jadi singgah (ni gara2 galak bershopping kat KL )... Rose pula buat surprise kat aku!!!! So dptla kami bertiga bertemu... komen aku pasal Nur... orgnya sangatla lemah lembut... ayu gitu... jauh beza dgn aku yg ala2 brutal ni... betul tak Rose?? Nur... apa yg awak tgk tu, itulah saya yaaa...


Quote:
To Nur & Rose, tq so much sebab korang singgah rumah aku.... dan aku pun nak mintak maaf andainya terdapat kekurangan dari segi layanan & makanan.. maklumla aku pun tak expect hari tu ramai lak org kat rumah aku.... apa2 pun aku mmg happy gilerrr.... especially dpt jumpa Nur yg buat pertama kalinya bertemu ni... harap dpt jumpa korang lagi di masa2 akan dtg..



hmmm... apa lagi nak citer.... ni aku selit sekali la gambar ahad lepas... since skarang ni masih dlm bln Syawal, ada bykla member2 yg buat open house ni.... memandangkan aku tak posing dgn baju raya masa raya kedua, ni kira ganti la.... cuma takde gambar 1 family complete sebab malas nak pasang tripod.. cuma soh abg Haziq yg snapkan...sebagai ganti, kenala snap gambar Haziq posing sorang2 lak... atas permintaan dia ni...


Lastly...kalau takde snap muka bdk berdua ni tak sah kan... gambar2 ni snap mlm tadi... kitorang ada jamuan raya (office hubby organize).. tu yg siap berbaju melayu.... diorang berdua ni bukan main seronok nampak sampin..siap mintak ptg tu gak... jenuh aku sorok sebab functionnya mlm....




Wednesday, 8-Oct-2008 02:25 Email | Share | | Bookmark
Edisi Khas - Raya 2008...

My family...
Kita masih dlm mood raya... w/pun dah start kerja, tapi rasa mcm malas semacam... hehehe.... rasa mcm nak lepak kat rumah je... so, sementara mood raya ni masih ada, ni aku nak tepek gambar2 sepanjang raya & juga gambar mlm raya... dlm byk2 gambar ni kan, aku blh terlupa nak snap gambar2 makanan masa raya.... punyala excited beraya kan..

So, sebelum tu, jom mulakan dgn gambar2 di malam raya... mlm tu bdk2 ni punyala excited... si Haziq siap main mercun das... bukan main syok lagi dia... pastu dgn mercun naga lagi...cuma tula aku tak sempat lak nak snap gambar diorang main mercun... yg aku sempat snap masa diorang main bunga api je...


Ni gambar2 bdk berempat... kalau ikutkan, Rafiq, Anis & Ain ni sebaya (lahir pada thn yg sama - 2004, cuma bln je berbeza)... tapi bila Taufiq join sama, nampak sebaya lak... so, sempatla amik gambar bdk berempat ni sebelum kitorang posing ramai2... kalau tgk sini tak nampak pun kelibat Haziq.. dia sibuk main dgn PS2 di pagi raya... aku ajak pi beraya pun tak mau, sibuk nak main... last2 kena paksa gak (ada ke patut dia soh aku kutipkan duit raya utk dia - kira mcm wakil la... ) bila aku cakap kalau tak pergi beraya, mmg tak dpt la ang pau, then barula dia nak ikut....


OK.. ni turn kami bergambar ramai2... kalau perasan thn ni tema masih purple... memandangkan warna purple gak, aku & hubby buat keputusan utk recycle je baju raya thn lepas (ni utk baju melayu la).. ada 2 reason... First, sebab thn lepas beraya kat rumah mak aku (kira okla kalau guna baju yg sama sebab location raya tak sama utk thn ni)... Second, utk raya thn ni lak, MIL aku sponsor baju raya utk anak menantu yg perempuan... kiranya kami sedondon la thn ni.... cuma tudung, kain & lining utk baju je kitorang cari sendiri... kebetulan lak MIL aku pilih purple... bila tgk balik, warna tu kena gakla dgn baju melayu thn lepas, tu yg tak buat baru... lagipun baju diorang tu masih elok & muat lagi (pakai pun sekali je, time raya).. so, utk mengelakkan pembaziran, kita guna lagi ya.. next year baru tukar.... W/pun guna baju last year, ada pembaharuan sketla kali ni, semua bersongkok & siap bersampin.... So, nilah hasilnya... family tak cukup lengkap sebab abg hubby yg sulung beraya kat rumah mertua dia thn ni......


Ni lak gambar yg sempat aku snap lagi... masa ni diorang dah tak sabar2 nak pegi beraya...




*** to be continued.... (next entry aku letak gambo biskut raya yg aku buat, tak sempat nak edit la.. ) dan ada something special (pertemuan dgn rakan fp aku.. sapa tu??? tunggu..........


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net